5 vinkkiä hauskoista aktiviteeteista, joita voit toteuttaa kotona lasten kanssa!

5 vinkkiä hauskoista aktiviteeteista, joita voit toteuttaa kotona lasten kanssa!

Olemme luotelleet 5 hauskaa vinkkiä aktiviteeteista, jotka voi toteuttaa niin sisällä kotona kuin ulkona lähiympäristössä

Aktiviteettejä lapsille

Tämä poikkeuksellinen tilanne koskee kaikkea tällä hetkellä. Myös aikaa, kun olemme kotona lastemme kanssa. Voimmeko näinä aikoina hyvällä omatunnolla lisätä näyttöaikaa? Tottakai voimme! Mutta on myös monia muita hauskoja asioita, joita voi tehdä kotona tai kodin lähettyvillä. Olemme koonneet lyhyen luettelon viidestä parhaasta vinkistä hauskoihin aktiviteetteihin, joita voit tehdä lasten kanssa kotona.

1. Kokeilla uusia reseptejä yhdessä!

Kokeile uusia ja jännittäviä ruokia tai leivo jotain oikein hyvää. Jos lapsesi käy koulua niin tämä on mainio tilaisuus harjoitella eri mittayksiköitä, joita käytämme leipoessa ja ruoanlaitossa kuten rkl, dl ja g. Leipomalla ja kokkaamalla lapset oppivat myös eri ainesosia ja miten ruokia vamistetaan. Lopputulos on jotain, mistä koko perhe voi nauttia ruokapöydän äärellä! Hyvää!

Jos haluat tehdä ruoanlaitosta entistäkin hauskempaa, voitte yhdessä ottaa kuvia valmistamisesta ja lopputuloksesta, jonka jälkeen voitte tehdä oman keittokirjan käyttämällä juuri näitä kuvia! Smartphotossa voit suunnitella ja tulostaa oman keittokirjan omilla resepteilläsi. On kaksi tapaa tehdä se. Ensimmäinen vaihtoehto on reseptikirja johon lisäät kuviasi ja otsikoita, mutta kirjoitat reseptisi käsin. Toinen vaihtoehto on suunnitella oma keittokirja Smartphoton editorissa tekstien ja kuvien kanssa. Anna kaikkien perheenjäsenten antaa heidän suosikki reseptinsä.

Aktiviteettejä lapsille

Haluatko antaa lapsille mukavan yllätyksen, koska he auttavat niin reippaasti keittiössä? Testaa myös suunnitella oma esiliina. Saatavana sekä aikuisille että lapsille tai perhepakkauksena!

2. Laita kädet multaan!

Yhdistä huvi ja hyöty. Kevät on täydellistä aikaa huonekasvien istuttamiseen. Anna lasten auttaa ja siitä tulee hauska koko perheen aktiviteetti. Tämä on myös täydellinen tilaisuus opettaa lapsille erityyppisiä kukkalajikkeita sekä miten ja missä niitä tulisi hoitaa, jotta ne kasvavat isoiksi. Huonekasvien uudelleenistuttaminen ei ehkä aiemmin ole kuulunut perheen aktiviteetteihin – mutta sitä se voisi tulevaisuudessa olla. Smartphotossa voit nimittäin suunnitella omat kukkaruukkusi. Valitse useista eri malleista ja lisää oma kuva ja teksti – tämä voi olla alku sille, että lapset kiinnostuvat entistä enemmän kukista ja kasveista. Aloita oman kukkaruukun luominen tästä.

3. Pelata pelejä yhdessä!

Monet perheet pelaavat yhdessä eri pelejä, korttia ja rakentavat palapelejä. Pelit ovat hauskoja aktiviteetteja ja helppoja mukauttaa lapsesi ikään. Ne vahvistavat myös perheen yhteenkuuluvuutta. Nyt, kun monet ovat kotona pirteiden lasten kanssa on paljon aikaa kokeilla uusia ja hauskoja pelejä. Se voi olla uusi korttipeli tai palapeli, joka sisältää enemmän palasia kuin aiemmin.

Osoitteessa Smartphoto.fi voit suunnitella omat pelikortit omilla kuvilla!! Anna perheen olla pääroolissa. Kuka saa olla kuningas ja kuka saa olla kuningatar? Voit myös tehdä oman palapelin mukavasta perhekuvasta. Erittäin viihdyttävä aktiviteetti on tehdä palapeli esimerkiksi suosikkikuvasta edelliseltä reissulta. Palapeli on saatavilla kahdessa eri muodossa. Yksi jossa on paksummat palaset apsille ja toinen normaali palapeli.

4. Pelaa ja luo yhdessä!

Lapsille on paljon pelejä ja luovia aktiviteetteja, joita voit tehdä kodin neljän seinän sisällä. Tässä on muutama esimerkki siitä, mitä voit luoda ja leikkiä kotona ollessa

  • Askartele omia pääsiäiskoristeita!
    Ei ole enää kauan pääsiäiseen. Nauti ajasta kotona sisustamalla paljon uusia ja hienoja pääsiäiskoristeita. Kaikkea pienten helmien helmittämisestä pääsiäistipun muotoon, retroprinttejä ja virpomisvitsan koristeluun. Monien lasten suosikki on kylvää pääsiäisruoho ja koristella se pienillä tipuilla.

Monet eivät ehkä myöskään pysty tapaamaan isoäitiä ja isoisää pääsiäisenä suunnitellulla tavalla. Mikä on parempaa, kuin lähettää henkilökohtainen pääsiäiskortti, jossa lapset ovat pukeutuneet pääsiäisnoidiksi, joka varmasti ilahduttaa.

  • Piiloleikki, haaksirikko tai tyynysota!
    Hauskan toiminnan lasten kanssa ei tarvitse koostua pelkästään uusista leikeistä tai vaatia usean tunnin valmistelua. Kaiva esille omia suosikkejasi lapsuudesta, kuten piiloleikki, haaksirikko tai tyynysota. Pian näet, että jopa näillä klassisilla leikeillä on suuri viihdearvo.

5. Haukkaa raitista ilmaa

Jos lapset ovat flunssassa, meidän pitäisi pysyä sisätiloissa mahdollisimman paljon. Raitis ilma tekee kuitenkin hyvää kunhan teet sen harkiten ja ottamalla muut huomioon. Tee pyöräretki metsään tai vie lapset jalkapallokentälle

Näe päivä ulkona kuntosalitreeninä tai luonnon ja tekniikan oppituntina. Metsässä käynti voi nopeasti muuttua mielenkiintoiseksi keskusteluksi eri puulajeista tai metsän villieläimistä. Jos haluat tehdä käynnistä erityisen mielenkiintoista, voit valmistaa bingotarjottimen, johon lapset voivat laittaa ruksin näkemälleen puulle. Voit tehdä ulkona lasten kanssa paljon asioita ja suurimman osan voit toteuttaa vaikka lapset ovat kotona, kun käytät maalaisjärkeä.

Suunnittele päivä yhdessä lasten kanssa

Lapset ovat motivoituneempia kun he saavat osallistua ja olla mukana päättämässä ja suunnittelemassa tulevaa päivää. Siksi on hyvä idea jo aamiaispöydän äärellä keskustella päivän kulusta. Monien perheiden mielestä on hauskaa laatia oma aikataulu tulevalle päivälle jääkaapin oveen. Sen avulla lasten on helppo saada yleiskuvaus, mutta myös samalla muistuttaa siitä, miltä tavallinen koulupäivä voi näyttää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *