Ideoita koululuokkien varainkeruuseen

Ideoita koululuokkien varainkeruuseen

Kun vanhempainillassa keskustellaan rahankeruusta luokkaretkeä tai turnausmatkaa varten, otetaan usein vanhat ja tutut varainkeruutavat käyttöön. Vessapaperin ja keksien myynti toimivat, mutta asiaa voisi ajatella myös luovemmin. Etenkin ala-asteella askarrellaan ja piirretään paljon. Voisiko lasten piirroksista teettää käyttötuotteita varainkeruuta varten?

smartphoto-blog-4-17-3

Lasten käsistä syntyneitä tuotteita on mukava myydä, ja niitä on myös muiden mukava ostaa. Smartphoton erilaiset valokuvatuotteet soveltuvat myös tähän tarkoitukseen. Lasten piirrustukset voidaan kuvata tai skannata ja käyttää valokuvien lailla. Isommat lapset voivat keksiä esimerkiksi harrastukseensa liittyviä meemejä, aiheena joukkuehenki ja liikunnan ilo. Meemit voi taiteilla paperille tägeinä tai graffiteina ja skannaamalla ne voidaan ladata smartphoton suunnitteluohjelmaan kuvien lailla. Usein vanhemmat ottavat myös upeita valokuvia lastensa harrastuksissa ja tapahtumissa.

smartphoto-blog-4-17-5

Ajatuksista teoiksi

Urheiluaiheinen seinäkalenteri on hauska idea harrastekalenteriksi. Sellaiset kalenterit saisi helposti myytyä kummeille ja isovanhemmille. Tai miten olisi reseptikalenteri, johon kerätään buffetissa usein tarjottavien herkkujen reseptit? Erilaisille kuvakorteille on aina käyttöä, samoin pakettikortteja tarvitaan ympäri vuoden. Entä miltä kuulostavat jääkaappimagneetit lasten piirroksilla tai kuvilla?

Smartphoton tuotteiden tilaajana tulee olla yksityishenkilö. Tilauksen teko vaatii joko sosiaaliturvatunnuksen tai luottokorttitiedot. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joku tai jotkut vanhemmista nimetään luokan vastuuhenkilöiksi. Tilausta suunnitellessa on hyvä arvioida tuotteiden realistinen määrä, joka saadaan myydyksi, sillä teetetyillä valokuvatuotteilla ei ole palautusoikeutta. Hyvä tapa onkin ennen kuvatuotteiden tilaamista tehdä tiedustelu siitä, kuinka paljon kukin uskoo myyvänsä. Jokainen perhe voi myös myydä tuotteet etukäteen ottamalla vastaan sitovia tilauksia ja tuotetilaus smartphotolle tehdään niiden mukaan. Valmiiksi suunnitellusta ja smartphoton ohjelmaan tallennetusta kalenterista voi tulostaa näytesivuja myyntiä vauhdittamaan.

smartphoto-blog-4-17-4

Esimerkkejä ansaintamallista

Selkeä ja edullinen seinäkalenteri soveltuu esimerkiksi harrastusten merkkaamiseen.

Kahdellakymmenellä eurolla myytävästä kalenterista jäisi voittoa 4 euroa/kalenteri. Jos myyntiin otetaan 60 kalenteria, jäisi voittoa yhteensä 240 euroa. Kuvakortit taas ovat hieman edullisempia teettää ja niitä voi myydä useampanakin vuonna. 10 kappaleen pinkka on sopiva yksittäinen myyntikappale. 100 kortin eli 10 pinkan erästä voittoa tulisi 12 euron hinnalla noin 50 euroa. Kun korttipinkkoja tilataan 60 kpl, tulisi voittoa noin 300 euroa. Pakettikortit ovat hauska, pieni ja käytännöllinen tuote. 100 kortin eli 10 pinkan erästä, voittoa tulisi 10 euron hinnalla 40 e. 60 paketin erästä, voittoa tulisi noin 240 e.

Jos myynti aloitetaan heti tuotteiden saavuttua, ehtii Smartphoton laskun maksamaan myynnistä tienatuilla varoilla. Maksuaikaa laskulla on 14 päivää. Toinen vaihtoehto on luottokorttimaksu tilauksen yhteydessä. Nyt on hyvä hetki tuotteiden suunnitteluun ja tilauksen tekemiseen, sillä smartphoton kevätkampanja tarjoaa 25% alennuksen koko valikoimasta!

smartphoto-blog-4-17-2

Kun varainkeruusta on kyse, vain mielikuvitus on rajana. Tärkeintähän varainkeruussa on rahan keräämisen lisäksi se, että lapset itse pääsevät osallistumaan: yhdessä ponnistellaan ja vastineeksi voidaan toteuttaa mukava reissu tai retki. Yhteisen päämäärän eteen työskentely vaikuttaa myönteisesti myös yhteishenkeen.  Ja mikäpä sen hellyttävämpää, kuin lapsi myymässä itse piirtämiään kortteja tai kalenteria?

 

teksti: Prisca Leclerc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *