Kivaa tekemistä syyslomalla

Kivaa tekemistä syyslomalla

Lasten ottamat kuvat ovat aarteita, jotka jäävät joskus puhelimeen sen mentyä rikki tai kadottua. Olisiko aika tallentaa kuvat kirjojen kansiin, kalenteriksi tai vaikka postikorteiksi?

Melkein kaikilla on älypuhelin, joilla saa nykyään hyvälaatuisia kuvia. Oikea digikamera antaa toki kuvaamiseen enemmän mahdollisuuksia esimerkiksi syväterävyyden säätömahdollisuuksien vuoksi. Kännykällä kuvaaminen on kuitenkin helppoa ja luontevaa ja kuvien ottaminen yksinkertaisesti hauskaa. Lapsille voikin näyttää, kuinka kuvaamalla voi tallentaa ympäristöään ja jopa tehdä taidetta.

Perheen lasten jo ottamat kuvat voi askarrella yhdessä valokuvakirjaksi Smartphoton helpolla ja hauskalla suunnitteluohjelmalla. Kirjan voi koota joko niin, että jokainen tekee omansa, tai niin, että kaikkien kuvat ladataan yhdelle koneelle, josta lopulliset kuvat valitaan yhteistä kuvakirjaa varten. Kuvien sommittelu ja kuvakirjan kasaaminen on hauskaa puuhaa, ja siinä sivussa oppii myös hieman kuvankäsittelyä ja taittamistakin.

blog_10-16_5

Lapsen viisi vuotta

Kuten hyvin tiedämme, lapsista otetut kuvat jäävät helposti digimuotoon. Söpöjä vauvakuvia löytynee kehystettyinäkin, mutta entäs arki? Eikö olisikin hauskaa, jos lapsista olisi kuvakirjat vaikka viiden vuoden jaksoissa ja niissä kuvamuistoja esimerkiksi ensimmäisestä päiväkotipäivästä tai ensimmäisestä yöstä uudessa kodissa?

Valokuvakirjan kuvien ei tarvitse aina olla teknisesti täydellisiä kuvia juhlahetkistä. Epätarkka kuva lapsesta uuden koiranpennun kanssa herättää valtavasti muistoja ja tunteita, vaikka meno kuvassa olisikin villiä. Yhtä lailla kuva sairaalareissusta on perheen muistoissa tärkeä. Yhtä kaikki, lapset rakastavat heistä ihan pienenä otettujen kuvien katsomista.

blog_10-16_8

Lähde luontoon

Jos sää on kaunis, miten olisi luontokuvausretki syksyisiin maisemiin?  Lähdetään retkelle, pakataan eväät mukaan ja kuvataan luonnossa näkyviä ilmiöitä. Miten kauniita postikortteja kuvista tuleekaan – rajana on vain mielikuvitus!

blog_10-16_6

Kätevästi tuotteisiin

Smartphoton sivuilta löydät kätevät työkalut loma-aktiviteetteihin. Nämä linkit vievät sinut suoraan

Kuvakirjan suunnitteluohjelmaan

Kuvakortteja tekemään

Kalenterien suunnitteluohjelmaan

Hauskoja lomapäiviä!

Teksti: Prisca Leclerc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *