Tee kouluarjesta sujuvampaa

Tee kouluarjesta sujuvampaa

Koulut ovat taas täydessä vauhdissa kesän jälkeen. Jos sinulla on lapsia kouluiässä, tiedät varmasti, mitkä asiat koulussa toimivat, ja mitkä eivät. Nämä asiat saattavat olla isoja ja vaatia ratkaisua koulun osalta. Mutta on tietysti muutamia pienempiä asioita joita voi itse parantaa, jotta oppiminen kävisi mahdollisimman sujuvasti. Tässä on muutama asia, jossa voit helpottaa lapsen koulunkäyntiä.

Auta lasta organisoida ja suunnitella arkea

Arjen suunnittelu on A ja O jotta koulunkäynti sujuisi. Anna lapsen olla mukana suunnittelemassa; milloin tekee läksyt, milloin on harrastuksia, ja milloin saa pelata tietokonepelejä? Osta lapselle päivyri, johon hän saa itse merkitä hänelle tärkeät tapahtumat. Keittiössä voi pitää perhekalenteria, johon kaikki saavat merkitä omat menot.

Pidä kirjoitustarvikkeet kunnossa ja järjestyksessä

Vaikka suurin osa kirjoittamisesta tapahtuu elektronisesti, voi silti olla sekä hauskaa että palkitsevaa osata kirjoittaa kauniisti käsin. Voit inspiroida ja kannustaa lasta tällä alueella ostamalla hänelle hyvät kynät, ei vain koululyijykynää, vaan erilaisia tusseja, kuulakärkikyniä ja värikyniä. (Vinkki: käy taidekaupassa leikkikaupan sijaan, sillä taidekauppojen kynät ovat laadultaan paremmat). Kynät pidätetään siististi kynätelineessä, tai persoonallisessa penaalissa jos ne otetaan mukaan kouluun.

Tee liikunnasta ja liikkumisesta hauskaa

Lapset liikkuvat yhä vähemmän. Oppimisen kannalta liikkuminen on todella tärkeää, niin koulun liikuntatunnit voivat tehdä paljon hyvää. Mutta ne saattavat joskus tuntua lapsille tylsiltä ja turhilta. Jotta lapsesi olisi enemmän innoissaan liikuntatunneista (jos liikunta ei ole lempiaine tietysti), kivat liikunta-asusteet voivat auttaa. Persoonallinen t-paita lapsen pitämällä motiivilla, ja ehkä uudet, mukavat sisäkengät, voivat tehdä ihmeitä. Liikuntavaatteet mahtuvat hyvin kätevässä jumppapussissa, ja persoonallinen pussi on myös helppo tunnistaa pukuhuoneessa. Jos on hikisempi liikunta voi olla hyvä idea ottaa mukaan vesipullo. Sama pätee täällä – persoonallinen pullo on helppo tunnista muiden joukosta.

Lasten liikkumista on hyvä kannustaa myös vapaa-ajalla, olipa kyseessä sitten jalkopallotreenit monta kertaa viikossa, tai vain ulkona leikkiminen kaverin kanssa illallisen jälkeen. Nyt kun illat pimenevät on hyvä idea käyttää heijastinliiviä, jos on ulkona myöhään.

Toivottavasti tästä oli hyötyä teidän koululaiselle, tsemppiä koulusyksyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *