Parhaat ei-liian-jouluiset joulukoristeet

Parhaat ei-liian-jouluiset joulukoristeet

Jouluun valmistaudutaan usein hyvissä ajoin, ja joulukoristeet kaivataan esiin aikaisemmin joka vuonna. Vaara on, että ne menettävät kyvyn lumota meidät. Tontut ja porot kuuluvat toki jouluun, mutta niihin kyllästyy aika nopeasti. Niin miksei kokeilla uutta tapaa koristella jouluksi?

.

Koristele seinät

Seinäkoristelut ovat helppo ja tehokas tapa muuttaa huoneen ilmettä. Esimerkiksi puisilla tauluilla luot kodikkaan ja mukavan tunnelman. Valitse tauluihin jouluinen tai talvinen motiivi – vaikka viime vuoden hiihtoretkeltä. Jos taulut tuntuvat liian pysyvältä ratkaisulta, voit sen sijaan valita komea vinyylijuliste jouluisella kuvalla. Sen otat helposti alas, kun alkaa tuntua ett joulu on ohi.

Sytytä kynttilöitä

Mikä parempi tapa luoda joulutunnelmaa, kuin sytyttämällä kynttilöitä? Varsinkin nyt kun sähköä pitää säästää, on hyvä idea käyttää vähemmän jouluvaloja ja enemmän kynttilöitä. Voit esimerkiksi antaa sen ison valoisan poron jatkaa nukkumista, ja sen sijaan sytyttää muutama lyhty tai ulkotuli pihalla.

Sisällä luot tunnelmaa persoonallisilla tuikkukipoilla. Saat niihin painettua oman kuvan, niin voit klassisten “joulumotiivien” sijaan valita esimerkiksi talvinen kuva perheestä. Näin kippoa haluaa pitää esillä loppiaisen jälkeenkin. Voit valita keraamisen, lasillisen ja puisen tuikkukipon välillä.

Little boy laughing and pulling snowy tree branch.

Tee oma talvinen ihmemaa

Jos tontut tuntuvat liian jouluisilta, voitte kokeilla koristella asuntoa talvisella teemalla. Osta tekolunta ja laita se ikkunoihin, poimi puun oksia ja maalaa ne valkoisiksi. Voitte myös ripotella päälle kimalletta ennen kuin maali kuivuu. Tämä on varsinkin lapsille hauskaa puuhaa. Talvinen ihmemaa kruunataan lumisadepalloilla. Klassisesta lumisadepallosta tulee entistä hauskempi, kun sen sisällä on kuva tutusta perheenjäsenestä. Mitä jos jokainen saisi pallon omalla kuvalla?

Koristele joulukuusi ja muut puut

Kuka on sanonut että joulukuusenkoristeet voi käyttää vain joulukuusen koristelemiseen? Puiset joulukuusenkoristeet ovat neutraaleja ja ei niin hirveän jouluisia, eli niillä voi hyvinkin koristella asuntoa myös ennen joulukuusen hakemista, ja sen heittämisen jälkeenkin. Ripusta persoonalliset ja talviset puunkoristeet sisäkasveihin, lamppuun, tai vaikka naruun, joka ripustat seinään tai huoneen läpi. Hieman jouluisemmat joulukuusenpallot kimalteella istuvat tyylikkäästi kuusen oksilla sen aikaa, kun kuusi vierailee.


Toivotamme hyvää joulun valmistelut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *