Joulun kauneimmat kortit

Joulun kauneimmat kortit

Jouluun on enää vaja kuukausi, niin nyt olisi hyvä aika alkaa ajatella tämän vuoden joulukorttia! Oletko kyllästynyt tekemään samat lapset-tonttulakeissa-kortit vuodesta toiseen? Silloin olet tullut oikeaan paikkaan! Smartphotolta löydät useampia inspiroivia korttimalleja ja designeja, ja voit luoda korttisi miten itse haluat. Oletko minimalisti, tarinankertoja tai esteetikko? Kumpi olisitkin, löydät varmasti juuri sinulle sopivan mallin!  

Esteetikko

Esteettinen silmäsi haluaa ehkä uudistusta tavallisesta joulukortista. Tekemällä kortin hauskemmassa mallissa on sinulle idea. Pyöreät kulmat, pilven tai siiven muoto, tai uniikit aaltoreunat tekevät korteista persoonallisemmat. Koristele kortti valitsemalla jouluista reunaa, esimerkkinä kimalletta, lumihiutaleita, jouluvaloja tai joulukuusenpalloja. 

Minimalisti

Jos kuva on sinulle kortissa tärkein, etkä halua ylimääräisiä design-elementtejä tai tilaa kirjoittaa, voit valita esimerkiksi kuva luksuspaperilla ja tehdä siitä kortin. Kuvan saa eri koossa ja malleissa, panorama sopii erityisen hyvin joulukortiksi. 

Tarinankertoja

Joskus on vaikea valita vain yksi kuva korttiin, voi olla, että halutaan kertoa suvulle koko menneestä vuodesta kuvissa. Silloin voi valita kortin jossa on monta sivua, esimerkiksi 10-sivuinen kuvakortti tai 6-sivuinen neliökortti. Näihin mahtuu runsaasti sisältöä, ja niitä sopii pitää esillä kauan, myös joulun jälkeen.

Älä unohda kaunis kuori

Kortin voi yhdistää kauniiseen kirjekuoreeseen, ja saada ylellinen kokonaisuus. Kirjekuoret ovat saatavana eri väreissä, myös metallisen säteilevät kuoret löytyvät. Kullan tai hopean säteilevä kuori on hyvin joulullinen ja juhlallinen. Liimaa kirjekuoreeseen persoonallinen osoitetarra, niin saaja tietää heti keneltä kortti on tullut. 

Valitse kuva

Entä mikä on hyvä motiivi joulukorttiin? Ajattelemme varmaan kaikki heti ensimmäiseksi, että joulukorttiin pitää saada lapset tai lemmikit pukemaan tonttulakit päähän ja istumaan kiltisti kun kuvaa otetaan. Mutta onneksi tämä ei ole ehdoton sääntö! Voit valita kuvan, tai kuvia, joista itse pidät. Kaunis maisemakuva, kuva kesän retkistä tai reissusta, ammattilaisen ottama perhepotretti tai kuva vastasyntyneestä – kaikki sopivat yhtä hyvin ja vain oma mielikuvitus asettaa rajat. Muotoilu ja kehystys tekevät kuvasta joulukortin, ei motiivivalinta.     

Jos haluat tietää lisää ja nähdä miten mallia ja designia valitaan, voit katsoa videomme persoonallisten korttien tekemisestä täältä.      

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *