Tee oma palapeli adventtikalenteri!

Tee oma palapeli adventtikalenteri!

Oman ja todella ainutlaatuisen adventtikalenterin tekeminen on sekä hauskaa että erittäin helppoa! Katso uusin #smartphotodiy-videomme, niin saat tietää, kuinka loimme adventtikalenterin tavallisista lahjapusseista, koristeteipistä ja valokuvapalapelistä! Joka päivä jouluun asti aukeaa uusi pussi, joka on täynnä koottavia palapelin paloja, ja jouluaaton kunniaksi koko palapeli on valmis. Adventtikalenteri, joka sopii yhtä hyvin lapsille kuin aikuisille. Lue alla oleva yksinkertainen opas!

📌 Sinä tarvitset:

 • Kuvapalapeli – valitse 24 palasta 1000 palaan
 • Pyöreät tarrat – lataa ilmainen malli hienoihin numeroihin tästä
 • Lahjapussit – löydät nämä askartelu ja lahjaliikkeistä
 • Koristeluteippi joulukuviolla – löydät nämä askartelu ja lahjaliikkeistä
 • Lakkakynät esimerkiksi valkoinen ja kultainen – löydät nämä askartelu ja lahjaliikkeistä
 • Sakset
 • Tikku, henkari tai vastaava jotta saat pussit ripustettua hienolla tavalla
 • Hamppunarua
 • Mini pyykkipoikia
 • Kuusenoksia
 • Punainen samettinauha ynnä muuta adventtikalenterisi koristeluun

Tee näin:

1. Näin helposti teet oman valokuvapalapelin!

Lahjakalenterin voi täyttää monilla asioilla. Lisäksi tämä adventtikalenteri ei vain tarjoa yllätyshetkeä uusilla palasilla joka päivä, vaan se on myös yhteinen aktiviteetti, jossa voit rakentaa yhdessä pienen osan palapelistä joka päivä aina jouluun asti. Valitse kuinka monta palasta haluat sen perusteella, kuka adventtikalenterisi saa. Smartphotolla voit valita 24 palan palapelistä jopa 1000 palaan. Meillä on myös 30-osainen palapeli, joka on suunniteltu erityisesti lapsille, koska palat ovat kestävämpiä ja tehty mdf-levystä kovan pahvin sijaan. Täältä löydät kaikki valokuvapalapelit.

Vinkki: Hauska idea voisi olla tervehdyksen tai viestin lisääminen palapeliisi. Esimerkiksi ”Hyvää joulua” tai ”Rakastamme sinua”. Voit tehdä tämän missä tahansa kuvankäsittelyohjelmassa ennen kuin lataat kuvan Smartphoton editoriin ja aloitat palapelin luomisen.

2. Tilaa persoonallisia tarroja numeroilla 1-24 – ilmainen malli ladattavana!

Sitten voit myös koristella pussit ja samalla merkitä, mikä pussi minäkin päivänä avataan luomalla omia pyöreitä tarroja. Ja tässä olemme tehneet puolet työstä puolestasi, sillä Smartphoton graafinen suunnittelija Lisa on suunnitellut numerot 1-24, ja sinä voit ladata ne ilmaiseksi. Lataa ne tietokoneellesi ja siirry sitten tuotesivulle pyöreät tarrat ja lataa numerosi suoraan Smartphoton editoriin. Tyylikkäät ja hienot numerot, jotka ovat helpot kiinnittää pusseihin.

3. Koristele lahjapussit

Sitten on aika aloittaa lahjapussien koristelu. Tässä vain mielikuvituksesi asettaa rajat. Käytä esimerkiksi kuviollista koristeteippiä. Valitsimme jouluisen paperiteipin, jossa on kuusen oksia, sydämiä ja pieniä lintuja. Sitten maalasimme lumihiutaleita, sydämiä ja pisteitä valkoisella ja kullanvärisellä kynällä, joka tarttuu hyvin lakattuun paperiin. Teimme jokaisesta pussista ainutlaatuisen, samalla kun kaikki pussit harmonisoivat keskenään. Kiinnitä lopuksi tarrat numeroilla 1-24.

4. Jaa palapelin palat pusseihin!

Nyt kun pussit on koristeltu, on aika täyttää ne palapelin palasilla! Kuinka monta palaa jokaiseen pussiin laitat, määräytyy sen mukaan, kuinka suuren valokuvapalapelin olet luonut. Tässä voit myös määrittää adventtikalenterisi vaikeusasteen. Pitäisikö kussakin pussissa olevien palapelin palasten sopia yhteen vai ovatko palaset sikin sokin pusseissa? Voit myös lisätä joihinkin valittuihin pusseihin toisen yllätyksen. Ehkä avaimenperän, valokuvamagneetin tai rakkausviestin?

5. Ripusta pussit ja luo kaunis seinäkoriste!

Kun pussit ovat valmiina ja täytetty, on aika koota niistä adventtikalenteri. On olemassa useita tapoja tehdä tämä. Valitsimme meidän julisteripustimen yläosan, jonka kooltaan on 60 cm. Mutta yhtä helppoa on löytää kiva oksa luonnosta.

Aloitimme kiinnittämällä neljä riviä hamppunauhaa ja kiinnitimme sitten pussit mini-pyykkipojilla. Jos haluat pussien istuvan paremmin, voit kiinnittää pyykkipojat hamppunaruun liimapistoolin avulla. Tällä tavalla on myös helpompi saada pussit ripustettua suoraan. Jotta saisimme oikean pituisen narun, laitoimme valmiit pussit ensin lattialle sopivalle etäisyydelle. Sitten vain koristelet adventtikalenterisi niin paljon kun itse haluat koristella. Halusimme adventtikalenteristamme tyylikkään ja siksi päätimme kiinnittää kuusen oksia päälle sekä silkkinauharusetteja hamppunaruun. Se ei ole sen vaikeampaa!

Rakenna palapeliä jouluaattoon saakka!

Näin helppoa on tehdä oma pakettikalenteri. Ja konsepti voi vaihdella useissa versioissa. Etkö halua pusseja? Valitse esimerkiksi pienet paperilaatikot, jotka pinotaan kauniisti päällekkäin. Sitten vain yllättämään vastaanottaja mukavalla adventtikalenterilla. Sopii sekä lapsille että heidän isovanhemmilleen. Palapelit ovat myös hauska harrastus, jota voit tehdä yhdessä perheen kesken. Lasten on helppo ymmärtää, että mitä enemmän paloja kertyy, sitä lähempänä jouluaattoa olette!

Persoonalliset adventtikalenterit – Vuoden uutuus!

Jos sinulla ei ole aikaa askarteluun, meillä on muita ratkaisuja miten voit silti saada henkilökohtaisen ja ainutlaatuisen adventtikalenterin, joka on täynnä muistoja jaettavaksi läheistesi kanssa. Katso meidän Adventtikalenteri juliste, joissa jokaisen luukun alta saat uuden kuvan/muiston joka tuo iloa. Tai mikset kokeilisi tämän vuoden uutta suklaakalenteria valokuvalla, jossa itse kuva on painettu suoraan suklaan päälle. Se, että suklaa on herkullisen hyvää Belgialaista suklaata, tekee asiasta vain vielä paremman!

Onnea adventtikalenterisi kanssa!

Näytä meille mitä sinä luot!

Haluatko nähdä lisää hauskoja ja helppoja askarteluvinkkejä? Seuraa meidän youtube-kanavaa ja lue blogimme.

Olemme erittäin onnellisia, jos jaat askarteluhetket kanssamme. Tägää meidät Instagramissa @smartphoto.fi tai käytä #mysmartphoto.

Onnea askarteluhetkiin!

Lue myös:

Näin teet pop-up joulukortin valokuvalla – DIY VIDEO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *