Syntymätaulu – Tallenna muistoja vauvasi syntymästä luovalla tavalla!

Syntymätaulu – Tallenna muistoja vauvasi syntymästä luovalla tavalla!

Baby shadow box tai muistotaulu syntymästä on tullut todella suosittu, ja ymmärrämme miksi! Ennen kaikkea on erityisen hauskaa, että voit nyt helposti luoda omasi Smartphoton #smartphotodiy-avulla. Sen sijaan, että laittaisit kaikki kauniit muistot lapsesi syntymästä ja ensimmäisestä vuodesta laatikkoon, voit nauttia niistä kauniina sisustusyksityiskohtana. Katso alla oleva DIY-videomme saadaksesi inspiraatiota! Voit myös lukea yksinkertaiset ohjeet tietääksesi, kuinka luoda oma muistotaulu syntymästä tai vauvan ensimmäisestä vuodesta.

Luodaksesi syntymätaulun sinä tarvitset:

Muistotaulu syntymä
 • Kehys, jonka syvyys on vähintään 5 cm
  (Tässä vinkissä käytettävä kehys on 50×50 cm, syvyys 5 cm)
 • Hienoa kangasta tai tapetinpala, jolla voit pukea kehyksen takaosan
 • Liimapistooli
 • Värillisiä papereita
 • Pidikkeitä, nuppineuloja ja pieniä pyykkipoikia
 • Hamppunarua
 • Rei’itin
 • Kynä, viivoitin ja sakset

Esimerkkejä tavaroista, joilla voit täyttää syntymätaulun:

Esimerkkejä esineistä, joilla voit täyttää taulusi
 • Ultraäänikuva – painettuna esimerkiksi luksus kuvapaperille
 • Kuva raskausvatsasta ja vauvan ensimmäinen kuva – esimerkiksi kuvanauha kolmella kuvalla: ultraäänikuva, kuva raskausvatsasta ja ensimmäinen kuva vauvasta
 • Tarra – hauska tapa näyttää lapsen syntymäpaino ja pituus
 • Nimikyltti – koristeellinen tapa näyttää vauvan nimi
 • Pyöreät tarrat jotka voit liittää mini-viiriin (yksi tarra per kirjain lapsen nimessä)
 • Kiitoskortit syntymä – esimerkiksi näistä suloisista vaihtoehdoista
 • Ensimmäinen vauvabody – oletko huomannut, että Smartphotolla voit luoda oman designin?
 • Ensimmäiset kengät
 • Synnytyssairaalan ranneke
 • Tutti

Tee näin

Muistotaulu syntymä

Voit esimerkiksi aloittaa valitsemalla taululle haluamasi taustan. Voit muun muassa liimata kangas takakappaleeseen kiinni (valitsimme valkoisen puuvillakankaan) tai tapetoida sen samalla tapetilla kun lastenhuoneessa. Sitten on aika luoda kaikki yksityiskohdat, jotka tekevät taulustasi henkilökohtaisen ja kauniin.

Tee näin:

1. Luo mini-viiri lapsen nimellä

Muistotaulu syntymä

On erittäin hienoa luoda miniviiri, jonka voi laittaa otsikoksi tauluun. Valitsimme hieman paksumman värillisen paperin ja loimme pyöreät tarrat, joihin kirjoitimme yhden kirjaimen per tarra. Erityisen hauskaa pystyä luomaan tarroja valokuvilla samanaikaisesti. Sitten leikkasimme viirit ja kiinnitettiin jokaiseen tarra. Teimme reiän paperiin rei’itimellä ja pujotimme hamppunarun läpi.

2. Kehitä tärkeitä kuvia ja koristele taulusi

Ultraäänikuva - kehitetty esimerkiksi luksus valokuvapaperille

Lisäksi voit täyttää taulusi muistoilla valokuvien muodossa. On olemassa valokuvia, jotka merkitsevät hieman enemmän kuin muut. Ne voivat olla esimerkiksi ultraäänikuva, kuva raskausvalokuvauksesta tai ensimmäinen kuva vauvasta. Voit muun muassa kehittää näistä kuvista kauniin kuvanauhan tai kehittää kuvia luksus paperille, joihin voit myös lisätä haluamasi tekstin kuvan alle.

3. Säästä kiitoskortti jonka lähetitte ystäville ja sukulaisille vauvan syntyessä

Kiitoskortti syntymästä

Monet haluavat lähettää kiitoskortin sukulaisille ja ystäville, huomioidakseen lapsen syntymän. Tilaa ylimääräinen kortti ja säästä se muistona. Erittäin kaunis yksityiskohta taulun koristeluun. Valitsimme tämän kauniin designin, kun loimme korttimme.

4. Kirjoita lapsen syntymäpaino ja pituus

Tarra - näyttää vauvan syntymäpainon ja pituuden

On monta tapaa sisällyttää tauluun syntymäaika, syntymäpaino ja pituus. Ne ovat tärkeitä yksityiskohtia, jotka pitää saada mukaan. Päätimme kehittää tarroja, joihin voit lisätä sekä oman tekstisi että kuvan.

5. Säästä ensimmäiset vauvanvaatteet

Ensimmäinen vauvabody- oletko nähnyt, että voit luoda oman designin Smartphotolla?

Vauvasi ensimmäiset vaatteet, jotka hänellä oli päällä synnytysosastolla, on söpö yksityiskohta, josta on helppo tehdä vieläkin henkilökohtaisempi esimerkiksi luomalla itse suunniteltu vauvabody. Muita vaatemuistoja, jotka soveltuvat tauluun (koon mukaan), ovat sukat, hattu tai ensimmäiset pienet kengät.

6. Liimaa kiinni tavarasi ja luo muistotaulu!

Muistotaulu syntymä

Kun sinulla on kaikki tavarat jotka haluat sisällyttää, alkaa hauskin osuus, nimittäin taulun kokoaminen. Aloita suunnittelu asettamalla tavarat taulun taakse.

Hyvä vinkki tehdä taulusta visuaalisesti kaunis on työskennellä samalla väriskaalalla, ja on myös hyvä muistaa ettei taulussa tule olla liikaa tavaroita. Valitse hienoimmat ja arvokkaimmat yksityiskohdat ja säästä loput laatikossa.

Toivottavasti sait inspiraatiota tekemään oman taulusi! Muistotaulu voidaan tietysti luoda myös muista teemoista, kuten häistä tai muistosta kun tapasit kumppanisi.

Näytä meille mitä sinä luot!

Haluatko nähdä lisää hauskoja ja helppoja askarteluvinkkejä? Seuraa meidän youtube-kanavaa ja lue blogimme.

Olemme erittäin onnellisia, jos jaat askarteluhetket kanssamme. Tägää meidät Instagramissa @smartphoto.fi tai käytä #mysmartphoto.

Onnea askarteluhetkiin!

Lue myös:
Lahja vastasyntyneelle – 7 ihastuttavaa ja henkilökohtaista lahjaa vauvalle ja vanhemmille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *