Uudista leikkimökkiä – neljä vinkkiä hauskaan mökkiin

Uudista leikkimökkiä – neljä vinkkiä hauskaan mökkiin

Lapsille kotileikki voi olla hyvin tärkeä, sillä se voi olla tapa käsitellä mitä kotona tapahtuu, ja mitä aikuiset oikein tekevät. Kotileikkiä voi hyvin leikkiä omassa kodissa, mutta jos teillä on oma piha ja leikkimökki, tämä on oivallinen mahdollisuus antaa lapsen kokea oman talouden hoitamisen. Oma mökki voi olla suuri vapaus ja myös suuri vastuu, voitte esimerkiksi sopia, että aikuiset eivät ole tervetulleita mökkiin ilman kutsua, ja lapsi vastaa itse järjestyksestä ja siivouksesta.  Tietysti lapsen omilla ehdoilla.      

Kun sisustaa mökkiä, on tärkeä, että lapsi saa itse olla mukana päättämässä. Mutta tässä tarvitaan myös aikuisen suunnittelukykyä. Tässä on muutamia ideoita, jotka voivat auttaa teitä sisustamaan leikkimökkiä:

1. Teema

Valitse leikkimökille väriteema tai tietty teema, joka voi olla esimerkiksi satumetsä, merirosvojen aarreaitta tai prinsessalinnan huone. Voitte käyttää teemaan sopivia värejä ja koristeita, ja maalata seinät ja lattian teemaan sopiviksi. Voitte valita teemaan sopivia kuvioita tai kuvata maisemia tai satuolentoja. Lapsi voi tehdä piirustuksia, jotka liittyvät teemaan, joita voitte suurentaa seinäkoristeiksi. Vinyylijulisteet ja akryylilasitaulut kestävät parhaiten leikkimökin välillä kosteaa sisäilmaa.  

2. Kalusta mökkiä

Sijoita leikkimökkiin sopivia kalusteita, kuten pieni pöytä ja tuoleja, sohva tai pieni sänky. Voitte myös lisätä tyynyjä ja pehmusteita mukavuuden lisäämiseksi. Persoonalliset tyynyt voi itse suunnitella teeman mukaan – niin myös kynnysmatto, joka auttaa pitämään lattian siistinä. Voitte myös lisätä hyllyjä, koreja tai pieniä kaappeja lelujen ja muiden tavaroiden säilyttämistä varten. Tärkeä on tietysti astiat, jotta kotileikki sujuu. Lasten lautaset ovat muovia, eivätkä rikkoa helposti.

3. Koristele mökkiä

Viimeistele mökkiä sopivilla koristeilla, kuten ilmapalloilla, lipuilla tai koristevalaisimilla. Esimerkiksi persoonallinen viiri sopivilla kuvilla voi olla hauska sisustuselementti. Oman talon omimisen tunteen kruunaa nimikyltti, jossa lukee talon omistajan nimen – eli lapsen. Kyltin voi kiinnittää oven ulkopuolelle.

4. Piristä pihaa

Älä unohda leikkimökin ulkopuolta. Voitte koristella mökin ympärillä olevaa aluetta kukilla, kasveilla tai pienillä puutarhakalusteilla. Pieniin kukkaruukkuihin lapsi voi itse istuttaa kukkia tai muita kasveja, esimerkiksi yrttejä.  

Toivottavasti inspiroidutte näillä vinkeillä uudistamaan leikkimökkiä. Kesäkuun blogipostissa kerromme miten mökissä voi järjestää kivat lastenjuhlat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *