Koristele kauhukoti Halloweeniksi

Koristele kauhukoti Halloweeniksi

Halloween on melko uusi ilmiö täällä Suomessa – mutta sen juhliminen on joka vuonna entistä suositumpaa. On helppoa ymmärtää miksi. Syksy on pitkä, ja pyhäpäivät ovat harvassa. Halloween ajoittuu lokakuun loppupuolelle, kun ulkona alkaa olla pimeää, ja sisällä kodikasta ja lämmintä. Jouluun on vielä pari kuukautta. 

Halloween tarjoaa mahdollisuuden pukeutua kummasti, ja toteuttaa kaikki pelottavat sisustusideat, jotka eivät sovi arkielämään. Joten, jos ette ole aikaisemmin viettäneet Halloweenia – nyt on oivallinen aika koristella koti viikoksi pääkalloilla, kurpitsoilla ja hämähäkeillä! Tässä postauksessa löydät neljä koristeluideaa, jotka auttavat sinua toteuttamaan kauhuvisiosi. 

1. Koristele seinät isoilla kauhukuvilla

Tee isot juhlaviirit viime vuoden Halloween-kuvista, jos lapset olivat pukeutuneet Halloween-pukuihin. Jos sellaisia kuvia ei ole, netissä on olemassa sivuja, joista saa ladata ja käyttää kauniita kuvia ilmaiseksi. Suosittelemme esimerkiksi Unsplash-sivua. Etsi sopivia kuvia, ja käytä niitä vapaasti koristelussa! Jos teillä on pieniä lapsia, voitte käyttää vaikka piirrettyjä, tai vähemmän pelottavia kuvia. Ripusta viirit ja juhlaviirit seinille ja huone on heti astetta pelottavampi. 

2. Tee oma hämähäkinverkko

Vedä valkoista lankaa hyllystä toiseen, ja sido lankaat verkkoon. Verkkoon voit sitten sitoa leikkihämähäkkejä, karkkipusseja, tai vaikka retrokuvia Halloween-teemalla. Voitte myös kerätä kauniin väriset syyslehdet ulkona ja ripustaa ne verkkoon. 

3. Tarjoa lapsille ”kauhumehua” haamulaseista 

Tee mustaherukkamehua lasikarahvissa tai juomalasipurkeissa. Pääasia on, että säiliö on läpinäkyvä, jotta verenvärinen herukkamehu näkyy. Laita mehuun karkkimatoja, sammakoita, pääkalloja tai muita halloween-karkkeja. Tarjoa mehu huurretuissa laseissa, ”haamulaseissa”.

4. Koristele kurpitsalla

Iso, oranssi kasvollinen kurpitsa on pakollinen Halloween-koriste. Poista vain kurpitsan sisällön, ja leikkaa kurpitsalle kasvot sopivalla ilmeellä. Lapset voivat piirtää kasvot kurpitsalle, mutta huomioi että itse leikkaustyö pitää luovuttaa aikuiselle. Leikkausta helpottaa hyvä leikkuulauta. Luo tunnelmaa asettamalla tuikkukipon kurpitsan sisälle – mutta varmista että sisältö on poistettu kunnolla, ja kurpitsan sisällä on tarpeeksi tilaa. Äläkä koskaan jätä kynttilää palamaan ilman valvontaa. Bonusvinkki! Kokeile ostaa erivärisiä ja -kokoisia kurpitsoja, ja tee monta eri ilmettä.  

Toivomme sopivan pelottavaa Halloweenia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *