Tuo maailma matkalta kotiin – 7 ideaa pitää muistot esillä

Tuo maailma matkalta kotiin – 7 ideaa pitää muistot esillä

Oletko vastikään kotiutunut unelmamatkalta tai reppureissulta? Kokenut satumaisia seikkailuja ja palannut kotiin uutena ihmisenä, laukku täynnä muistoja ja elämyksiä? Kotona arki kuitenkin vie mukanaan alta aikayksikön, vaikka sitä kuinka yrittäisi vastustaa… Silloin on hyvä muistuttaa itseään siitä, miten onnellista on asua turvallisessa kodissa maailman melskeiden keskellä. Kaikeksi onneksi maailmaa ei myöskään tarvitse sulkea kotioven ulkopuolelle, vaan sen voi tuoda sisään – omalle seinälle.

Jos olet maailmalla kuin kotonasi, matkamuistot tuovat kodikkuutta seinillesi ja antavat paitsi säväyksen sisustukseen, myös virikkeitä päiväunelmiin.

1. Kartta omilla kuvilla

Huippuhieno seinäkoriste on itse askarreltu kartta, joka on täynnä kuvia omista matkoista!

Maailmankartta on hieno muttei erityisen omaperäinen sisustuselementti. Se voi myös olla visuaalisesti vähän turhan hallitseva. Sitä paitsi aika harva meistä on käynyt kaikissa maailman maissa. Siksi kannattaakin keskittyä yhteen maahan: Mikä on suosikkisi? Tai missä olet käynyt useimmin?

Kun maa on valittu, seuraava askel on askarrella sabluuna. Tulosta haluamasi maan kartta A3-kokoisena ja leikkaa kuva irti paperista mattoveitsellä rikkomatta paperin reunoja. Mitä tarkempaa työtä teet, sitä paremman lopputuloksen saat: pikkutarkat yksityiskohdat näyttävät hyvältä. Käytä sitten paperin reunoja sabluunana ja töpöttele maan siluetti maalilla esimerkiksi mdf- tai korkkilevylle. Jos käytät spraymaalia, muista peittää levyn reunat, ettei niihin tule väriä.

Kehitytä sitten parhaat otoksesi valokuviksi tai teetä niistä vaikka minikortteja*. Kiinnitä kuvat paikoilleen karttaan. Voit lisäksi merkitä tarkat kuvanottopaikat langalla tai tussilla.
* Muista tilatessasi muuttaa korttien tilausmäärä kymmenestä yhteen.

2. Opaskyltit unelmiin

Opastolppien kyltit ohjaavat matkalaista ja kertovat, miten pitkä matka minnekin on. Kotiin voi helposti tehdä vastaavan alumiinisilla nimikylteillä, joissa on monia tyyli- ja värivaihtoehtoja. Teettäisitkö opaskyltit paikkoihin, joissa olet ollut, vai paikkoihin, joihin haluat mennä?

Jos päädyt ennestään tuttuihin paikkoihin, aseta niistä ottamiasi kuvia (kehyksissä tai julisteena) pienelle seinähyllylle ja aseta opaskyltti osoittamaan niihin päin.

3. Matkamuistot valokeilassa

Valokuvat ansaitsevat arvoisensa paikan kotona, samoin matkamuistot. Kehitä edellisen kohdan ideaa pykälän verran eteenpäin ja lisää kehystettyjen kuvien joukkoon hyllylle matkoilta tuotuja esineitä.

Pikkuruisen esineen saa erottumaan edukseen asettamalla sen lasivitriiniin, jollaisia löytyy sisustusliikkeistä.

4. Lempimaa sanakirjaan

Jos yksi maa on sydämessäsi ylitse muiden, tee siitä sanakirjamerkintä. Kirjoita maan nimi laadukkaalle paperille ja listaa sen alle kuvauksesi paikasta. Kerro omista muistoistasi, kokemuksistasi ja lempipaikoistasi.

Tee teksti sanakirjamaisella tyylillä (ks. kuva). Kotonasi kyläilevät ystävät saavat tietoiskun suoraan tunteistasi.

5. Sanapeli magneettitauluun

Kiinnitä kauneimmat matkakuvasi magneettitauluun ja nimeä kuvissa näkyvät paikat Scrabble-pelin kirjainnappuloilla. Liimaa vain pelikirjainten taakse ensin magneetti.

Vinkki: Tauluun kannattaa asetella myös matkamuistomagneetit!

6. Kuvanurkkaus kotiin

Matkoilta tarttuu kameraan paljon kivoja kuvia, ja joskus tuntuu mahdottomalta valita niistä parasta otosta seinälle ripustettavaksi. Runsaudenpulan voi onneksi kääntää myös edukseen.

Kokoa kodin tyhjään nurkkaan valokuvakollaasi. Kehitytä neliskulmaisia kuvia ja asettele ne kahdelle seinälle. Kannattaa luonnostella asetelman muoto seinään ensin vaikka maalarinteipillä.

Kuvat voi ryhmitellä esimerkiksi ottopaikan tai värien mukaan. Entä miten olisi sydämen muotoinen asetelma – tai jopa sen maan muotoinen, jossa kuvat on otettu?

7. Seteleitä seinällä

Matkoilta tuppaa jäämään valuuttaa pyörimään kukkaroon. Sieltä setelit ja kolikot sitten päätyvät laatikon pohjalle pölyttymään. Hauskempaakin käyttöä rahoille kuitenkin löytyy!

Seteleistä voi koota kollaasin paperille. Käytä sinitarraa, jos haluat ottaa rahat myöhemmin käyttöön. Kehystä setelein päällystetty paperi, ja valmista on!

Näillä neuvoilla pidät matkamuistot tuoreena mielessä. Unelmamatkaa muistellakseen ei tarvitse enää kuin nostaa katse seinälle.

Suunnitteletko kokonaiselle seinälle uutta ilmettä? Smartphoton sivuilta löydät nyt uutuustuotteet Canvas gallerian sekä Jaetun canvastaulun.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *