Tekemistä ja tuliaisia kesämökille

Tekemistä ja tuliaisia kesämökille

Kesämökkikausi on startannut ja kohta viimeisetkin lomalaiset pääsevät kesälaitumille: joko omalle mökilleen tai kyläilemään toisten kesäparatiiseihin. Mökille on kiva saada mukaan jotain tekemistä – pientä puuhaa sadepäivien varalle tai laiturin nokkaan aurinkovarjon alle.

Pelejä omilla kuvilla

Korttipelit ovat suosittuja koko perheen lomapelejä. Kuinka kauan siitä on, kun olet viimeksi pelannut Hullunkuriset perheet -peliä tai muistipeliä? Vaikka siitä ei olisikaan ikuisuutta, et taatusti ole pelannut niitä oman perheen kuvilla varustettuna. Hullunkuriset perheet -korttipeliin tarvitset vain 7 kuvaa eri henkilöistä. Jokainen kuva kuvastaa yhtä pelin seitsemästä perheestä.

Muistipelikortteihin tarvitset 14 erilaista kuvaa. Vain mielikuvitus on rajana siinä, mistä aiheesta haluat muistipelin luoda. Muistipeli voi liittyä esimerkiksi mökin kasvustoon, jolloin muistipeliin yhdistyy myös kasvien tunnistuspeli. Kortteihin voit Smartphoton palvelussa teettää myös lähisukuun tai vaikka saunomiseen liittyviä kuvia.

Valittavana on myös monta muuta yllättävää korttipeliä. Käy katsomassa vaihtoehdot tämän linkin takaa. Palapelejä löytyy täältä ja täältä.

Jos mökkikuntaan kuuluu pieni uhmaikäinen, voi palkitsemistaulukko tulla joskus tarpeeseen. Erityisen hauska omin kuvin varustettu taulukko tarroineen saattaa olla monen uhmakohtauksen pelastus. Taulukkoa voi käyttää hieman isommillekin lapsille, vaikka mökkiaskareisiin liittyen. Kun tarpeeksi monta pientä työtehtävää on suoritettu ja tarroja liimailtu, saa tehdyistä töistä palkinnon.

Kuvallinen kasvio

Mikset pitäisi pientä kasviopäiväkirjaa? Kasviot ovat taas trendikkäitä ja mökillä on aikaa havainnoida ympäristöä ja seurata luonnon ihmeitä: mummon istuttama raparperi on taas kasvanut ja niityllekin on ilmestynyt uusia tulokkaita.

Kukat ja kasvit ovat kauniita luonnonympäristössään kuvattuina, mutta voit heittäytyä myös taiteelliseksi ja nostaa kasvin juurineen maasta, asettaa sen mustalle tai valkoiselle alustalle ja kuvata koko komeuden juurineen päivineen. Muista valita taustan väri niin, että kasvi tulee mahdollisimman kauniisti esiin. Kasviosta tulee kaunis kokonaisuus, kun tausta ja valotus pysyvät samanlaisina. Valitse siis kuvaamiselle valoisa paikka, joka ei kuitenkaan ole suorassa auringonvalossa, jotta kovia varjoja ei muodostu, eivätkä kasvin vaaleat osat tai vaalea tausta pala valosta puhki. Ulkona kuvatessa voit käyttää varjona valkoista lakanaa, se tasoittaa valon kauniisti valokuvaa varten. Kännykällä tai tabletilla saa kauniita kuvia, kunhan valo-olosuhteet ovat kunnossa.

Tässä pari kasvioksi sopivaa valokuvakirjamallia:

Tuliaisia isäntäväelle

Jos olet suuntaamassa vieraaksi ystävien mökille, on sinne mukava viedä tuliaisia. Se onkin ihmeellisen vaikea tehtävä, sillä me suomalaiset emme halua mitään turhaa tavaraa mökeillemme. Ruoka on hyvä tuliainen, mutta sen kuljettaminen on joskus haaste. Smartphotolla on monta persoonallista ideaa mökkituliaisiksi:

  • Tyyny omalla kuvalla
    Jos olet aiemmin vieraillut ystäväsi mökillä, painata tyynyyn kuva mökistä tai sen asukkaista tai saunarannasta.
  • Tiimipaita mökkipaidaksi
    Painata mökin isäntäväelle t-paidat kauniilla valokuvalla tai jollain hauskalla kuvalla ja tekstillä. Esiliinakin voi olla mieluinen lahja vaikka mökin omalle grillimestarille.
  • Lisää kuvalahjaideoita löydät täältä.

Hauskaa ja kiireetöntä kesäaikaa, toivoo Smartblogin väki.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *