Kesän parhaat reseptit talteen

Kesän parhaat reseptit talteen

Kesäkokkailut resepteineen kannattaa tallettaa omaan keittokirjaansa, josta on paljon iloa vielä myöhemminkin. Herkulliset, itse otetut kuvat kaunistavat keittokirjan sivuja, ja maukkaat reseptit ovat hyödynnettävissä aina kun kaipaat kokkausinspiraatiota. Smartphoton kuvakirjavaihtoehdoista saa loihdittua omannäköisen ja oman porukan suosikkiruokia täynnä olevan mestariteoksen.

Mökillä tulee usein tehtyä maailman parasta ruokaa. Ruoan maistuvuuteen vaikuttaa tietysti miljöö, tunnelma ja ihmiset, joiden kanssa ateria nautitaan. Usein ruoka tehdään sillä hetkellä kaapista löytyvistä raaka-aineista tai metsäretkeltä kerätyistä marjoista tai sienistä. Tai jos mökillä sattuu olemaan oma kasvimaa, on se varsinainen herkkujen runsaudensarvi. Kesällä suomalaiset kasvikset ja marjat ovat parhaimmillaan ja niistä valmistettu ruoka onnistuu ilman sen kummempia temppuja. Luonto tarjoaa siis parastaan, eikä monen mielestä mikään maistu sen paremmalta, kuin juuri järvestä kalastettu kala. Millä se maustettiinkaan?

Kesäruokapäiväkirja

Nyt kun mökkeilykausi on aluillaan, on käsillä ainutlaatuinen tilaisuus aloittaa kesäruokapäiväkirjan tekeminen. Nappaa ruuasta kuva ennen ruokailua tai miksei sen jälkeenkin ja kirjaa ylös resepti. Kirjaa ylös raaka-aineet ja mausteet sopivalla tarkkuudella, jotta ohje on käyttökelpoinen vielä vuosienkin päästä. Reseptiin voi sisällyttää myös ihmiset joiden kanssa ateria nautittiin, päivän lämpötilan ja tapahtumat. Ehkä reseptiin kuuluu olennaisena osana laulun sanat, jotka laulettiin aterian päätteeksi laiturilla. Kaikilla näillä asioilla on valtava merkitys ruoan maistuvuuteen. Ne ovat hetkiä, joiden yksityiskohdat helposti unohtuvat – keittokirjassa ne säilyvät tallessa.

Kun silloin tällöin muistat napata kuvan ja kirjoittaa reseptin ylös, on sinulla kesän päätteeksi koossa jo aikamoinen valikoima upeita kesäisiä, sesongin raaka-aineisiin perustuvia, toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kuvista ja resepteistä voi syksyn pimeinä iltoina kaikessa rauhassa kasata maailman herkullisimman keittokirjan, joka palvelee mökin kaikkia asukkaita sukupolvelta toiselle.  Seuraavina kesinä ei tarvitse turhaan raapia päätään ruuanlaittoa suunnitellessaan. Reseptit ovat valmiina omassa, muistoja tulvillaan olevassa keittokirjassa.

Miten se tehdään?

Keittokirjaa tehdessä on tärkeää muistaa liittää kuva sivulle tarpeeksi suurena, jotta annoksesta erottuvat myös yksityiskohdat. Kovin pienessä kuvassa ruoka ei pääse oikeuksiinsa. Reseptissä tärkeää ovat raaka-aineet, niiden määrät, kypsennysaika ja lämpötila. Kuvakin kertoo jo paljon ja auttaa muistamaan mahdollisesti puuttuvia yksityiskohtia. Leivonnassa määrät ovat erityisen tärkeässä asemassa.

Jos reseptiikan tekemiseen haluaa paneutua kunnolla, vaatii se jo hiukan enemmän tarkkuutta. Ainekset mainitaan siinä järjestyksessä, jossa ne lisätään ruokaan ja on hyvä muistaa kirjata ylös paljonko ruokaa tuli näillä määrillä. Ja mikä estää lisäämästä reseptiin esimerkiksi, että ”ensi kerralla voisi lisätä hieman suolaa” tai että ”tämä määrä riitti juuri ja juuri kuudelle”. Tyyli on vapaa. Smartphotolla keittokirjaa kootessasi voit luoda juuri sellaisen kokonaisuuden kuin itse haluat.

Voit myös muokata keittokirjaasi vuosien varrella. Kun kirjaudut Smartphoton sivustolle ja luot sinne oman tuotteen, kuten esimerkiksi valokuvakirjan, se säilyy tallessa sinun sivullasi. Voit joko tilata kirjaa lisää tai lisäillä kirjaan sisältöä pikkuhiljaa. Ihan omaan verkkaiseen kesälomatahtiin.

Tässä muutama hyvä valokuvakirjamalli, joista saa muokattua unelmien kesäkeittokirjan.

Sitten vaan ruuanlaittopuuhiin! Toivotamme lämmintä ja herkullista kokkauskesää – muistakaahan laittaa reseptinne talteen ?

 

teksti: Prisca Leclerc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *