8 ideaa kivoihin lastenjuhliin kotona

8 ideaa kivoihin lastenjuhliin kotona

Lastenjuhlissa yksi asia on varma: ennemmin tai myöhemmin on luvassa villiä menoa. Kutsuille saattaa saapua kymmenen kilttiä pilttiä, mutta eipä aikaakaan, kun vieraskoreus karisee ja ilo yltyy ylimmilleen.

Silloin testataan aikuisten hermot ja se, miten hyvin he ovat valmistautuneet juhlaväen viihdyttämiseen. Muutamalla hauskalla koristeluidealla ja seuraleikillä saat lapsivieraat viihtymään ja ehkä jopa desibelit pysymään kohtuuden rajoissa.

1. Juliste oveen

Kiinnitä oveen iso Tervetuloa-juliste, josta vieraat näkevät heti, missä juhlat pidetään. Toki naapuritkin siitä huomaavat, että juhlat ovat tulossa ja osaavat halutessaan vaikka hankkiutua hetkeksi rauhallisemmille seuduille. Tärkeintä on kuitenkin, että vieraat tuntevat itsensä tervetulleiksi.

2. Lahjanetsintä

Tutustu aiempaan blogipostaukseemme, jossa annoimme vinkkejä juhlapaikan koristeluun. Kerroimme postauksessa lahjapakettien hyödyntämisestä koristeina ja tervetuliaislahjojen käyttämisestä sanaleikeissä.

Synttärilahjojen avaamisesta voi myös tehdä hauskan leikin. Asettele ensin vieraiden tuomat lahjat ympäriinsä pihalle tai sisälle. Sido sitten päivänsankarin silmät ja lähetä tämä etsimään lahjojaan. Kunkin lahjan antanut lapsi saa vuorollaan ohjata sokkoa sankaria oman pakettinsa luo sanomalla lämmintä/kuumaa, kun päivänsankari lähestyy lahjaa, ja viileää/kylmää, kun tämä loitontuu siitä.

3. Väritettävät ruokailualustat

Kata pöytään monikäyttöiset ruokailualustat. Ne suojaavat pöytää ja helpottavat siivoamista, ja mikä parasta, kakkutarjoilua odottavat vieraat voivat viihdyttää itseään väritystehtävällä.

Puuhatehtävä tai sokkelo on myös hyvä aihe alustaan. Lapset voivat vaikka kilpailla siitä, kuka tekee tehtävän nopeimmin.

4. Omin piirroksin koristellut astiat

Pyydä synttärisankaria piirtämään jokin kuva hyvissä ajoin ennen juhlia. Skannaa piirros ja teetä siitä kestävät lasten lautaset tai huurrepintaiset juomalasit juhlapöytää koristamaan. Hauskinta on, jos pidät asian salaisuutena päivänsankarilta.

Piirroksen voi painattaa myös itse täytettäviin karkkirasioihin, jotka ovat hyvä yllätyspalkinto vaikkapa ongintaan tai muuten vain juhlavieraille jaettavaksi.

5. Monikäyttöiset nimitarrat

Nimitarroja voi käyttää muuhunkin kuin vieraiden nimeämiseen. Niihin voi kirjoittaa hauskoja vitsejä tai helppoja arvoituksia. Ryhmäpeleissä ja leikeissä niillä voi merkitä, kuka lapsi kuuluu mihinkin ryhmään.

6. Paketin kierrätys -leikki

Jos teetät nimitarroja, tilaa saman tien tuplat: voit käyttää ekstrakappaleet jännittävään paketinkierrätysleikkiin. Valmistele leikki etukäteen käärimällä karkkipussi tai -rasia lahjapaperiin tai vaikkapa sanomalehteen. Liimaa paperin päälle nimilappu, jossa on vieraan nimi, ja kirjoita siihen lisäksi jokin hauska tehtävä. Kääri sitten paketin ympärille uusi paperikerros uusine nimilappuineen ja erilaisine tehtävineen. Toista niin monta kertaa, että jokainen vieras saa oman kerroksensa.

Juhlissa laita musiikki soimaan, istuta lapset lattialle rinkiin ja lähetä paketti kiertämään. Kun musiikki loppuu, pakettia pitelevä lapsi saa kääriä yhden paperikerroksen auki ja suorittaa sen alta paljastuvan tehtävän – tietenkin sen vieraan kanssa, jonka nimi on kääreessä.

Erityisen hauskaa on, jos kukin lapsi saa vuorollaan (aina kun oma nimilappu on löytynyt kääreestä) määrätä seuraavan kierroksen musiikista ja pysäyttää sen.

7. Pillilasi

Kannelliset lasipurkit ovat tämän hetken trendikkäimmät juomalasit. Lastenjuhliin ne sopivat kuin kynttilä kakkuun, sillä niistä ei läiky tahmeaa juomaa pöydille ja lattioille. Koristele pillilasi nimitarralla tai pyöreällä kuvatarralla, jotta vieraat tunnistavat omansa. Ja sinä säästyt turhalta tiskiltä ja ylimääräisten juomien kaatamiselta.

8. Iloiset juhlajuomat

Juomatkin voi pukea juhlaan erityisillä pulloetiketeillä. Ne voi suunnitella juhlan teeman mukaisiksi tai koristaa vaikkapa päivänsankarin omalla kuvalla. Valittavana on monia erilaisia lastenjuhliin sopivia tyylejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *