9 vinkkiä persoonallisiin kesäjuhliin

9 vinkkiä persoonallisiin kesäjuhliin

On juhlan aika! Valoisa vuodenaika innostaa hauskanpitoon ja kannustaa järjestämään erilaisia juhlia. Kesäkauden juhliin kuuluu hyvä ruoka hyvässä seurassa, kepeä tunnelma ja iloinen mieli. Olipa kyseessä sitten syntymäpäivä- tai puutarhajuhlat, tupaantuliaiset, valmistujaiset, rippijuhlat tai grillijuhlat kauniina kesäpäivänä, jokainen ilahtuu kutsusta! Juhlien järjestäminen vaatii kuitenkin aikaa ja mielikuvitusta. Juhlia isännöivä tai emännöivä haluaa varmistua siitä, että järjestelyt ovat kunnossa, mutta juhlakoristeluiden miettimiseen saattaa apu olla tervetullutta.

Tavanomaisten ilmapallojen, serpentiinien ja kukkien lisäksi juhlapaikan voi koristella persoonallisin astioin ja vieraiden kuvilla varustetuin koristein. Hyvän seuran ja maistuvan ruuan lisäksi vieraasi tulevat varmasti muistamaan myös nämä pienet lisämausteet. Oletko järjestämässä juhlia tänä kesänä?  Listasimme vinkkejä, joiden avulla valmistelut sujuvat joutuisammin ja juhlapaikka saa persoonallisen ilmeen. Poimi Smartphoton ideoista suosikkisi ikimuistoisten juhlien järjestämiseen!

1. Canvas-taulu yhdistää ystävät

Kerää kuvia vieraistasi ja kokoa niistä kollaasi canvas-taululle. Sommittele kollaasi joko hauskoista tilannekuvista tai kokoa yhteen kuvia vanhoista juhlista, joissa kukin on pukeutunut parhaimpiinsa. Canvas-taulusta tulee juhliesi huomion keskipiste ja tunnelmaa luova koriste seinällesi.

2. Käytä lahjapaketteja koristeina

Jos vieraat tuovat mukanaan lahjoja, voit käyttää niitä koristeina. Säilytä paketit avaamattomina, ja asettele ne juhlapaikalle esille kauniisti. Kevyimmät paketit voit halutessasi ripustaa roikkumaan kaiteisiin tai ulos puihin. Voit asetella puihin myös valosarjoja, jotka valaisevat paketteja illan hämärtyessä.

3. Odottamattomat arvoitukset

 

Järjestä vieraillesi tervetuliaisleikki, jossa heidän tulee ratkaista kuva-arvoitus tai sanaleikki. Ojenna kullekin vieraalle tervetuliaislahja, johon olet liimannut retrotarran. Painata tarraan vieraan nimi sekä ratkaisu arvoitukseen. Sijoita itse arvoitukset lahjatarroihin eri puolille juhlapaikkaa. Vieraat saavat avata lahjansa vasta sitten, kun he ovat löytäneet oikean arvoituksen johon heidän vastauksena sopii.

4. Vinyylijuliste luo maiseman juhlille

Ison vinyylijulisteen avulla voit loihtia juhliisi teemaan sopivan maiseman. Valitse puutarhajuhlia järjestäessäsi seinälle koristeeksi ja tunnelmaa luomaan kuva Provencen laventeliniityistä tai maaseutumaisemasta laiduntavine lehmineen. Jos teemana ovat beach partyt, voi vinyylijulisteeseen painattaa maiseman auringonlaskusta trooppisella rannalla. Teemabileissä kannattaa valita myös muut koristeet noudattamaan samaa tyyliä. Kauniit maisemakuvat voit jättää paikoilleen seinälle myös juhlien jälkeen, jolloin ne muistuttavat onnistuneista kesäjuhlista vielä pitkään.

5. Hyödynnä valosarjat

Juhlavaloja voi käyttää muulloinkin kuin jouluna! Ripusta valosarja olohuoneeseen, puutarhaan tai muualle juhlatilaan, ja kiinnitä siihen juhlien aiheeseen sopivia retrokuvia. Jos järjestät esimerkiksi omat syntymäpäiväjuhlat, voit ripustaa valosarjaan yhden kuvan elämäsi jokaiselta vuodelta aikajärjestykseen. Valosarjaan sommitellut kuvat keräävät huomion samalla tavoin kuin canvas-taululle kerätty kollaasi vieraista. Juhlien teemasta riippuen valosarjan kuvat voivat olla myös vanhoja kuvia sinun ja puolisosi tärkeistä yhteisistä hetkistä tai muistoja matkoilta.

6. Kuvapuut pöytäkoristeina

Nämä kuvapuut on helppo tehdä itse ja ne toimivat täydellisinä pöytäkoristeina sekä keskustelun aloittajina. Asettele muutamia oksia maljakoihin ja tee Smartphoton retrokuviin tai mustavalkokuviin reikiä. Sido kuviin kauniit nauhat ja ripusta ne oksille roikkumaan. Voit valita joko juhlan teemaan sopivia kuvia tai käyttää kuvapuita pöytien istumajärjestyksen apuna.

7. Opasta persoonallisilla ruokailualustoilla

Olet ehkä nähnyt tällaisia ravintoloissa ja ne on helppo tehdä myös itse: ruokailualustat joihin on painettu juhlien menu. Ruokailualustaan voit valita juhlien teemaan sopivan mallin ja kuvan. Menun sijaan voit painattaa ruokailualustaan myös aikataulun juhlien ohjelmanumeroista ja illan kulusta.

8. Kerro se kukkasin

Kauniit kukat kruunaavat juhlapöydän, mutta myös maljakoilla on merkitystä. Valitse sopivat maljakot ja liimaa niiden kylkiin juhlan teeman mukaiset etiketit. Etiketteihin pääset valitsemaan Smartphoton palvelussa haluamasi kuvan ja tekstin. Persoonallisia maljakoita voit liimata koristamaan niin juhlien sankarin, isäntäväen kuin vieraidenkin kuvia. Maljakot voivat kuvapuiden tapaan auttaa hahmottamaan vieraiden istumajärjestystä tai muutoin vaan toistaa kesäisten juhlien ilmettä.

Voit myös koristella sokeri- ja karkkiastiat samalla tavoin kahvitarjoilua varten. Painata etikettiin tieto purkin sisällöstä ja juhlien jälkeen voit hyödyntää niitä säilytysastioina arjessa.

9. Koristetarrat viimeistelevät kattauksen

Taita lautasliinat haluamasi muotoisiksi ja viimeistele ne Smartphoton koristetarroilla. Yhdessä arkissa on 24 samanlaista tarraa, ja ne toimivat mainiosti lautasliinarenkaiden lailla. Mikäli haluat mieluummin teettää kullekin vieraalle omanlaisensa tarran, suosittelemme valitsemaan lahjatarrat. Tällöin saat 24 erilaista tarraa, joihin voit valita kuhunkin haluamasi ilmeen.

Onnistuneissa juhlissa tunnelma on korkealla alusta loppuun asti. Tunnelmaa voit luoda huolellisilla valmisteluilla ja juhlapaikan mieleenpainuvalla koristelulla. Mieti siis teemaa etukäteen ja päästä mielikuvituksesi valloilleen. Me Smartphotolla autamme koristelupuolen kanssa mielellämme, ja tarjoamme tuotevalikoimamme sinun avuksesi. Ihmiset tekevät juhlan, mutta persoonalliset juhlakoristeet viimeistelevät tunnelman. Toivotamme ihanaa ja kuplivaa juhlakautta!

Päivisin Karen on bloggari smartphotolla, mutta iltaisin hänet löytää tanssilattialta tanssimasta salsan tahtiin tai nauttimasta lemmikkieläintensä seurasta. Hän pitää myös matkustamisesta Euroopan ulkopuolella aina mahdollisuuksien mukaan. Voit kääntyä Karenin puoleen, kun tarvitset ohjeita tai uusia ideoita käyttää smartphoto-tuotteita. Mitä erikoisempaa, sitä hauskempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *