5 vinkkiä parhaisiin kesäkuviin

5 vinkkiä parhaisiin kesäkuviin

Me Pohjolan asukkaat saamme kesäisin nauttia pitkistä päivistä ja ihanasta valosta, jotka houkuttelevat tarttumaan kameraan. Mikä olisikaan parempaa aikaa valokuvaamiselle, kun kuvauskohteetkin ovat parhaimmillaan? Tässä 5 helppoa vinkkiä, joilla saat kesäkuvasi onnistumaan ja kehityt kuvaajana ilman ammattilaisvälineitä ja kalliita kuvauskursseja.

1. Kesäkuvaajan parhaat vinkit: Kuvaa paljon!

Digikuvaus on tehnyt mahdolliseksi nähdä heti, onnistuiko kuva vai ei. Jäikö joku kuvasta? Onnistuitko vangitsemaan liikkuvan kohteen tai juuri sen silmänräpäyksen, jota tavoittelit? Kun samasta tilanteesta tai kohteesta ottaa monta kuvaa, onnistumisen mahdollisuus kasvaa kuva kuvalta. Ja jos onnistuneita otoksia tulee useita, kannattaa harkita kuvakollaasin kokoamista. Se säilyttää kesän muistot seinällä

Tai kerää yhteen kaikki kauneimmat kesämuistosi, kehitytä niistä neliönmuotoiset kuvat ja asettele ne yhteen paikkaan.

2. Älä kuvaa suorassa auringonvalossa

Kesän kaunista valoa kannattaa hyödyntää, mutta suora auringonvalo ei välttämättä ole paras kuvauksen kannalta. Kirkas paiste saattaa saada kuvattavan siristelemään silmiään tai luoda tämän kasvoille voimakkaat varjot ja jättää osan niistä täydelliseen pimentoon. Tämä kannattaa huomioida kuvauspaikkaa valitessa ja hakeutua vaikkapa puun lempeään varjoon.

3. Käytä salamaa, kun kuvaat vastavaloon

Kesäillan auringonlaskusta saa taianomaisia kuvia, jotka kelpaavat vaikka tauluksi seinälle. Vasten auringon siltaa kuvaamisessa on kuitenkin omat niksinsä. Kun valaiset etualalla olevan kuvauskohteen kameran omalla salamalla, saat kuvan, jossa sekä etuala että tausta näkyvät kaikessa kauneudessaan.

4. Vangitse liike lyhyellä suljinajalla

Kesä on täynnä menoa ja meininkiä. Lapsia telmimässä vedessä, aikuisia hyppimässä kallioilta veteen ja koiria juoksemassa niityllä korvat lepattaen. Näissä tilanteissa kannattaa käyttää lyhyttä suljinaikaa tai kameran sport-asetusta, niin saat liikkeen pysäytettyä ja silmänräpäyksen vangittua. Terävistä liikekuvista saat näyttäviä kuvatuotteita, esimerkiksi kännykän tai tabletin suojakuoret tai eväsrasian , jotka kääntävät katseet.

5. Päätä teema ennen kuin kuvaat

On erityisen hauskaa koota erilaisia teemoja kirjan kansien väliin tai yksittäisiä kuvia albumiin liimattavaksi. Pidä teema mielessä jo kuvaa ottaessa. Yleisimpiä kesäaiheita ovat tietenkin lomamatka tai mökkielämä, mutta tavallisessa arjessakin on paljon ikuistamisen arvoista. Lähde vaikka tutkimaan lähiympäristöä tai laskeudu maan tasalle kasveja kuvaamaan.

Mitä kaikkea kesäkuvista voikaan kehittää? Katso smartphoton sivuilta.

Sofie on PR & Social Media Manager smartphotolla ja hän vastaa smartblogin sisällöstä. Valokuvaus, samoin kuin muiden inspiroiminen valokuvilla, ovat Sofien intohimoja. Onko sinulla hyviä ideoita tämän blogin aiheiksi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen instagram@smartphoto.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.