Äitienpäivä: luo yksillöllinen aamiaiskori

Äitienpäivä: luo yksillöllinen aamiaiskori

Vuodessa on 365 päivää, mutta vain yksi niistä on virallinen äitienpäivä. Tuo päivä on tänä vuonna 14.5. ja se on omistettu kaikille äideille. Nyt onkin oikea hetki miettiä, miten yllättäisit oman äitisi tai lastesi äidin. Mikä olisikaan parempi tapa käynnistää erityinen päivä kuin tarjoamalla huolella valmisteltu äitienpäivän aamiainen hänelle sänkyyn?

Voin jo kuulla ajatuksesi, kun pohdit, että niinhän me teemme joka vuosi. Mutta mitäpä jos veisit yllätyksen täysin uudelle tasolle tänä vuonna? Äidille voisi antaa vaikkapa aamiaiskorin, jonne on laitettu lasten itsetekemiä lahjoja: Metallinen keksirasia piirustuksella, aamiasmurot hauskoilla tarroilla tai muki omalla kuvalla,josta juodessaan äiti maistaa jokaisella siemauksella, miten paljon rakastatte häntä.

Alla esittelemme muutamia hauskoja ideoita:

Aamiastilaus

Ehkä äitienpäivän aamiaisen ei tarvitsekaan olla yllätys, vaan voisitte tehdä juuri siitä sellaisen kuin hän itse toivoo? Tehkää kuvakortti, jonka onnellinen äiti saa täyttää itse. Kysykää häneltä, mihin aikaan hän haluaa aamiaisen, miten hän haluaa kananmunat valmistettavan, minkälaista leipää ja (kuumaa) juotavaa hän haluaa ja haluaisiko hän esimerkiksi hedelmiä.
Todellinen yllätys tulee olemaan se, kun hän huomaa aamiaskorin erityisen sisällön. Seuraavien vinkkien avulla saatte luotua sen.

Kori tai kuvatarjotin

Kuvatarjotin äitienpäivän aamiaisella

Ensin voisitte miettiä äitienpäivän aamiaisen esillepanoa. Haluatteko järjestää kaikki nätisti pieneen aamiaskoriin, vai haluatteko tarjoilla aamiaisen kuvatarjottimella? Tai ehkäpä haluatte tarjoilla aamiaisen samalla koko perheelle kauniissa puisessa laatikossa? Koristeeksi käyvät erikokoiset satiinirusetit, pieni kukkakimppu tai yksittäiset kukat siellä täällä, sekä kortti.

Pullopostia

Jos äitienpäivän aamiainen sisältää pullon juhlavaa juotavaa, miksi ette koristelisi pulloa? Tee pulloon pakettikortti, joka sisältää iloisen viestin ja on taiteltuna samppanjapullon, maitopullon tai mehupullon kaulaan kiinnitettynä. Muista myös lisätä viestiin pieni sanaleikki:

Teksti-ideoita:

 • Rakas äiti, rakkautesi lämmittää meitä!
 • Kuplivat onnittelut rakkaalle äidille!
 • Nostetaan malja äitienpäivän kunniaksi!

Hauskat tarrat

Täytä pieni paperi- tai muovipussi kekseillä, pikkuleivonnaisilla tai jugurttipatukoilla ja kiinnitä siihen persoonalliset tarrat, joissa on hauska viesti. Jos äitisi tykkää terveellisestä aamiaisesta, voit nähdä hieman enemmän vaivaa ja täyttää lasipurkkiin kerroksittain jugurttia, marjoja, mysliä, manteleita, omenaa… Tämä on viisainta tehdä aamulla ennen tarjoilua, jotta mysli pysyy rapeana.

Voit myös kiinnittää uniikkeja etikettejä pieniin hillo-, hunaja- tai suklaalevitepurkkeihin. Kirjoita runo tai hauska kuvaus sisällöstä ja viimeistele rusetilla.

Teksti-ideoita:

 • Hunaja: Tämän tuotteen ovat valmistaneet mehiläiset, jotka työskentelevät vain ihanille äideille – herkullista hunajaa
 • Hillo: Hillo: Makeaa marmelaadia makeimmalle äidille

Taikamukit

Taikamukista paljastuu valokuva, kun siihen kaadetaan kuumaa nestettä. Tämä uniikki lahja lämmittää varmasti myös äidin sydäntä.
Voit myös tarjoilla kahvin tai maidon persoonallisesti. Käytä esimerkiksi kahvikuppisettiä tai mukiparia yhteensopivilla teksteillä.

Teksti-ideoita:

 • 1. Ilman äitiä … 2. Elämässämme olisi iso aukko
 • 1. Äiti on paras … 2. Huolenpitäjä, kokki, laulaja… koko maailmassa
 • 1. Makeimmalta lapselta … 2. Parhaalle äidille

Metallinen keksirasia piirustuksella

Pyydä lapsia tekemään piirustus äidille, skannaa se valokuvaksi ja painata se sydämenmuotoiseen keksirasiaan. Jos haluat tarjoilla äitienpäivänä kakun tai mokkapaloja, saat sen piilotettua metalliseen keksirasian sisälle näin: aseta kakku ylösalaisin ja käytä rasiaa piparkakkumuotin tavoin. Se on hauska yllätys aamupalalla, ja keksirasia soveltuu myöhemmin muiden herkkujen säilytykseen keittiössä.

Tarjoile hänelle muistoja

Myös leipä, leivonnaiset ja muffinssit ansaitsevat erityisen tarjoilun äitienpäivän aamiasella: asettele ne vaikka persoonalliseen kulhoon. Koristele se valokuvilla äidistä ja lapsista, ja yhdistele ne hänen lapsuudenaikaisiin valokuviin, joissa näkyy myös hänen oma äitinsä. Kulhon myötä äiti saa leivonnaisten lisäksi aimo annoksen nostalgisia muistoja.

Tuorepuristettu mehu maistuu paremmalta, kun se tarjoillaan lasista, jossa on valokuva äidille rakkaista ihmisistä. Tilaa setti koko perheelle, tai teetä yksi lasi, jota vain äiti saa käyttää.

Kirjaimen muotoiset pannukakut

Jos haluat kääriä hihat keittiössä ja ryhtyä luovaksi, mikset samalla veisi luovuuttasi askelen verran pidemmälle? Tee amerikkalaistyylinen pannukakkutaikina, kaada puristimeen ja kirjoita sen avulla kirjaimia uunipellille. Tässä muutamia hauskoja teksti-ideoita:

 • Huomenta, äiti!
 • Minä (sydän) äiti
 • X- ja O-kirjaimia (haleja ja suukkoja)

Tie jokaiseen sydämeen kulkee vatsan kautta, ja äitienpäivänä hemmottelua ja herkkuja ansaitsevat kaikki äidit! Tarjoillaan siis äideille iso annos rakkautta kauniilla ja yksilöllisellä aamiaiskattauksella tulevana äitienpäivänä.

Varoitus: aamiaisyllätys voi aiheuttaa sivuvaikutuksena onnenkyyneleitä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *