Valmistaudu hiihtolomaan kotona – vietä aikaa lasten kanssa keittiössä!

Valmistaudu hiihtolomaan kotona – vietä aikaa lasten kanssa keittiössä!

Matkustaminen on vieläkin epävarmaa, mihin saa ja ei saa matkustaa ja mitä aktiviteettiä pitää välttää. Kannattaako matkustaa ollenkaan? Kotonaolo saattaa tuntua tylsältä näin kahden vuoden jälkeen, mutta hiihtolomalla on paljon mitä voi tehdä kotinurkissa. Hiihtolatuun tai luistelukenttään ei ole Suomessa koskaan pitkä matka, ja hiihtokeskuksiakin löytyy useita. Kun olette tulleet taas kotiin ulkoaktiviteeteistä, voitte keksiä hauskan projektin perheen kesken. Voisitte vaikka opettaa lapsille ruoanlaittoa, ja tehdä oma perhe-reseptikirja! Tässä postauksessa annamme vinkkejä erilaisiin ruokiin, jotka sopivat erityisen hyvin tehdä lasten kanssa.  

Tortillat

Erilaisia täytettyjä ruokia, kuten tortilloja, pitaleipiä tai vaikka kevätrullia, on mukava tehdä lasten kanssa. Näihin tarvitaan runsaasti vihanneksia, joita lapset voivat pilkkoa pieniksi paloiksi, ja laittaa kaikki ainekset eri kulhoihin. Tämä on erityisen mukava tapa viettää aikaa yhdessä! Tee jokaiselle lapselle (ja aikuiselle!) persoonallinen leikkuulauta omalla nimellä, ja osta lapsille eriväriset veitset (tai vaikka paistinlastat, jos lapset ovat liian nuoria käyttämään veistä). Näin lapset tuntevat että heilläkin on paikka keittiössä, eikä ruoanlaitto ole vain aikuisten hommaa. 

Muffinit

Muffinien teko on yhtä helppoa kuin sokerikakun tekeminen, mutta paljon hauskempaa! Kakut tehdään omissa pienissä vuoissa, ja jokaista kakkua voi koristella erilleen maun mukaan. Kun olette vatkanneet ja yhdistäneet kaikki ainesosat, ja muffinssit ovat uunissa, voitte valmistautua koristelemiseen. Tee erivärisiä kuorrutteita, sulata suklaata, pilko pähkinät ja kuivatut hedelmät, ja laita esiin erityyppistä strösseliä. Näin voi jokainen suunnitella oman muffinssin! Muista laittaa lapsille esiliinat omilla kuvilla, kun leivotte.   

Sämpylät

Sämpylöiden leipominen on todella hauska aktiviteetti! Kun taikina on valmis, voitte lasten kanssa rullata sämpylät oman mielenne mukaan. Kokeile tehdä vähän erilaisia muotoja, niin lopputuloksesta tulee mielenkiintoinen. Pidä kuitenkin mielessä, että sämpylöiden pitää olla suhteellisen samankokoisia. Tarjoile tuoretta leipää aamiaiseksi, ja yllätä perheenjäsen aamiaisella sängyssä! Se onnistuu parhaiten kattamalla aamiaisen tarjottimelle. Jos oikein haluat ilahduttaa saajaa, voi hänelle teettää persoonallinen luksus aamiaissetti henkilökohtaisilla purkeilla!

Toivottavasti saatte mukavan hiihtoloman, ja viihdytte kotona vielä vähän aikaa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *