Keittiöinspiraatio – Viisi vinkkiä helpottamaan arkiruoanlaittoa

Keittiöinspiraatio – Viisi vinkkiä helpottamaan arkiruoanlaittoa

Paluu arkeen kesän jälkeen voi tuntua raskaalta, mutta toivottavasti olet saanut akut ladattua, ja olet energiaa ja inspiraatiota täynnä. Nyt kun syksy on tulossa, on hyvä aika tehdä ne pienet muutokset, jotka tulevat tekemään arjesta sujuvamman tulevan vuoden aikana. Ruuanlaitto vie aikaa, ja suuri osa arjen kotonaolosta vietetään keittiössä. Siksi haluamme tässä postauksessa antaa vinkkejä pieniin muutoksiin, jotka tekevät arkiruoanlaitosta takuulla sekä sujuvampaa, että hauskempaa.

1. Tee oma keittokirja

Oletko aina unelmoinut omasta keittokirjasta? Unelman toteuttaminen on nyt helppoa. Kerää kaikki suosikkireseptisi, sekä omat että lainatut, ja lisää kuvat valmiista annoksista tai inspiroivista raaka-aineista. Valitse helpot reseptit, jotka sopivat arkiruoanlaittoon. Näin voitte sitten sunnuntaina valita viikon ateriat kirjasta, ja ostaa kaikki tarvittavat raaka-aineet, vaikkei ruokainspiraatiota olisi. Mainio tapa välttää ruokastressiä!

2. Löydä asianmukainen ruoanlaittoasu

Tiedämme kaikki, miten keittiössä voi käydä, kun ruoanlaiton aloittaa työvaatteissa. Varsinkin jos lapset ovat mukana kokkaamassa, voi olla hyvä idea suojella vaatteita. Persoonalliset esiliinat omilla kuvilla tekevät ruoanlaitosta hauskempaa. Saatavilla sekä aikuisille että lapsille. Pienimmille lapsille sopii ruokalappu.

3. Pidä aikataulut mielessä

Jollakin on jalkapalloharkat, ja toisella on iltakokous. Pidä perhekalenteri seinässä, ja tiedät kenen pitää syödä milloinkin, ja kuka tekee ruokaa minäkin päivänä. Iso kello keittiöseinällä auttaa, kun aikaa on vähissä.

4. Anna keittiölle inspiroiva kasvojenkohotus pienillä yksityiskohdilla

Pienet muutokset sisustuksessa voivat auttaa, jos keittiö tuntuu tylsältä paikalta. Luonnonmateriaalit luovat rauhallisemman tunnelman, niin kokeile vaihtaa kuluneet muovileikkuulaudat puisiin. Kauniin puisen teelaatikon voi myös pitää esillä työtasolla, odottamassa iltateetä.

5. Laita runsaasti ruokaa kerralla

Viimeinen vinkki on myös tärkein; tee runsaasti ruokaa, kun teet. Näin teillä on kiireisinä päivinä ruokaa edelliseltä päivältä. Ruokaa säilytetään kätevissä eväsrasioissa, ja voitte ottaa mukaan vaikka työlounaaksi, tai lounailla kotitoimistossa. Rasioita voi myös pakastaa, jos sama ruoka ei maistu monta päivää peräkkäin.

Toivottavasti arkiruoanlaitto tulee näillä vinkeillä sujumaan kuin tanssi, ja saatte rauhallisen syksyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *