Inspiroidu syksystä!

Inspiroidu syksystä!

Kesäkelien viilennyttyä tulee tarve käpertyä viltin alle sohvalle ja sisustaa koti lämpimillä väreillä. Syksyisen ulkoilun lomassa ihastellaan luonnon kauniita värejä, joten miksei niitä voisi tallentaa kotiinkin ihasteltavaksi ja sisustaa niillä?

Pihlajan oksat painuvat upeista pihlajanmarjoista ja puiden kauniin väriset lehdet liitelevät maahan syksyisessä tuulessa. Sienet puskevat sammalmättäiden läpi ja syksyn marjat ovat kypsiä poimittavaksi. Hyvällä kameralla saa valoisaan aikaan tallennettua jopa sadepisaroita lehdillä ja lapsia sadeasuissaan lätäköissä pomppimassa. Lehtiä ja metsän kasveja voi poimia mukaan ja tehdä niistä kotona kuvauksellisia asetelmia.

Sisustusmielessä otetut taiteelliset valokuvat sopivat upeasti tyynyihin, erilaisiin tauluihin, julisteisiin, tarjottimiin ja ruokailualustoihin. Jos omaat edes välttävät kuvankäsittelytaidot, voit käsitellä kuviasi tietokoneesi valmiilla kuvankäsittelyohjelmalla niin, että valokuvasta tulee maalauksellisempi tai pehmeämpi – makusi mukaan.  Värejä ja muotoja saa helposti säädettyä tietokoneella ilman mitään erityistaitoja.

Tässä ideoita inspiraatiota tuomaan:

  • Kerää erilaisten puiden lehtiä, asettele ne mustalle alustalle ja ota valokuva. Voit tehdä saman vaikka puolukan-, mustikan-, variksenmarjan- ja lillukanvarsista tai sienistä. Muodikkaat kasviotyyliset kuvat sopivat niin tyynyihin, t-paitoihin kuin sisustustauluiksikin.
  • Valokuvaa syksyn satoa. Mikäli sinulla kasvaa marjoja, juureksia, yrttejä tai omenoita, kuvaa satosi kasviotyyliin ja teetä kuvista ihanat ruokailualustat.
  • Kuvaa kauniin värisiä lehtiä maassa tai puissa niin, että koko kuva täyttyy väreistä. Kuvan ei tarvitse olla esittävä. Pelkät värit ja muodot riittävät ja sopivat painettuina esimerkiksi tyynyihin. Kuvista voi myös sommitella näyttävän jaetun canvastaulun.

  • Kuvaa suosikkisyysmaisemasi tai värikäs metsä ja painata se moderniksi Alu-julisteeksi tai kynnysmatoksi.
  • Kokeile kuvata eläimiä: jäniksiä, kettuja, lintuja, miksei myös etanoita tai sammakoita. Seinälle on mukava ripustaa kuvia oman pihan asukeista. Teetä kuvista vaikkapa hauska julistekollaasi.
  • Meri on syksyllä hyvin kuvauksellinen – etenkin myrskysäällä. Mökille tai veneeseen sopivat hyvin meri- tai järviaiheiset taulut ja tekstiilit. Tai mikäli kaipaat talvisin veden äärelle mökki- tai venemaisemiin, voi kotiin teettää ikävää helpottavia kuvia esimerkiksi tyylikkääksi canvasgalleriaksi tai miksei hiirimatoksikin työpaikalle.  Tarjolla on myös ergonominen hiirimatto.

  • Kauniin valon ja värien vuoksi perheenjäsenistä saa kauniita potretteja ulkoilmassa. Kodin portaikot tai eteistilat voi sisustaa perheen valokuvilla. Kauniit potretit syksyisissä väreissä kaunistavat tilaa kuin tilaa. Kuvista voi teettää Smartphoton laadukkaat uutuudet: puutaulut, jotka on valmistettu poppelipuusta.

  • Iltahämärässä kameraan voi vangita takan loimua tai kynttilöiden tunnelmaa. Tummat, tunnelmalliset kuvat sopivat esimerkiksi tarjottimen kuva-aiheeksi tai tyynyyn. Suorakulmainen kuvatyyny sopii sohvalle neliön muotoisten tyynyjen sekaan keventämään vaikutelmaa.

Inspiroidu syksystä ja lähde ulos kuvaamaan!

 

Sofie on PR & Social Media Manager smartphotolla ja hän vastaa smartblogin sisällöstä. Valokuvaus, samoin kuin muiden inspiroiminen valokuvilla, ovat Sofien intohimoja. Onko sinulla hyviä ideoita tämän blogin aiheiksi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen instagram@smartphoto.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.