Vietä syyslasten synttärijuhlat puutarhassa

Vietä syyslasten synttärijuhlat puutarhassa

Alkusyksy on usein sopivan lämmin, niin lämmin, että on mukavaa viettää aikaa ulkona – kunhan on sopivat vaatteet. Alkusyksy on myös parasta satokautta. Omenapuut notkuvat omenoita, pensaissa on marjoja ja metsästä löytyy puolukoita. Lapset rakastavat hedelmiä ja marjoja, niin ota tilanteen talteen ja järjestä kunnon sadonkorjuu-synttärijuhlat! 

Synttäreiden koristelut

Ensinnäkin pitää tietysti koristella puutarhaa niin, että on synttärijuhlatunnelmaa. Sen teette helposti hauskalla viirillä tai juhlaviirillä, jonka voi ripustaa puusta toiseen luomaan taikaa. Viiriin saa valita haluamasi kuvat. Koristele juhlapöytää kasveilla, kukilla ja vaikka omenoilla. Persoonalliset pöytätabletit tai paikkakortit tekevät myös kattauksesta hauskemman. Laita lapsille eriväriset lautaset ja lautasliinat. Koristetarrat pitävät lautasliinat kurissa. Voitte kiinnittää liinat lautaselle, ettei tuuli puhalla niitä pois. 

Syksyiset synttäriherkut

Omenoista voi tehdä kaikenlaista kivaa juhlille. Leivo vaikka omenapiirakkaa, tee mehua tai hilloa ja tarjoa omena-buffet. Omenamehun valmistaminen on helppoa, ja netistä löytyy monta hyvää reseptiä. Tarvitset vain omenoita, vettä ja sokeria. Tarjoa mehu kauniista karahvista, ja yhdistä persoonallisiin laseihin, vaikka synttärisankarin nimellä kaiverrettuina. Hauska idea on myös kaataa mehu pulloihin, joihin voi liimata omat etiketit valitsemilla kuvilla. Voitte myös antaa synttärijuhlavieraiden poimia omenat itse, jos puun oksat ovat tarpeeksi matalalla. Tämä on hauska aktiviteetti, ja omenoista voi sitten tehdä jotain maukasta yhdessä. Leikkaa ne paloiksi, pistä palat puutikkuihin, ja anna lasten dipata palat suklaa- tai kinuskikastikkeeseen. Jos marjoja on vielä jäljellä, voitte antaa lasten poimia niitäkin. Ruoka on aina hauskempaa, kun saa olla mukana valmistamassa sen.   

Juhlien leikit

Omenoita voi toki käyttää myös juhlaleikeissä. Pistä ämpärit puutarhan toiselle puolelle, ja yrittäkää osua ämpäreihin mädäntyneillä omenoilla. Lapset voivat kilpailla kahdessa eri joukkueessa, ja se joukkue joka saa eniten omenoita ämpäriin on voittaja. Bonuksena saatte puutarhan siivottua! Palkintona lapset voivat saada karkkipussit muistona juhlista. Karkkipusseihin valitsette kivan kuvan vaikka synttärisankarista, ja täytätte sen itse haluamallanne karkeilla. Valitse vähän erilaisia karkkeja ja antakaa lasten koota pussit itse! Muista myös antaa palkintoa häviävälle joukkueelle. 

Mukavaa syksynalkua ja hauskat synttärijuhlat!      

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *