Syksy on saapunut – näin teet koti-illastasi tunnelmallisen

Syksy on saapunut – näin teet koti-illastasi tunnelmallisen

Illat pimenevät ja lämpötila laskee – syksy on täällä taas. Monille syksyn tulo saattaa tarkoittaa enemmän aikaa kotioloissa kun kesän jälkeen pimeys ja kylmyys yllättävät. Rauhalliset koti-illat ovat usein tervetulleita hektisen työarjen lähtiessä käyntiin kesän jälkeen – onko olemassa mitään rentouttavampaa kuin istua sohvalla kietoutuneena paksuun vilttiin samalla, kun sade ropisee ulkona? Poimi tästä postauksesta vinkit mukavan koti-illan luomiseen.

Luo kodikkuutta ja lämpöä

Arjessa on tärkeä antaa itselleen lupa rentoutua ja vain olla ilman syyllisyyden tunteita, ja sateiset syysillat ovat täydellisiä tähän. Sohva, mukavat vaatteet, villasukat ja lämmin viltti ovat ilmiselvät ainekset mukavan koti-illan viettämiseen. Viihtyisyyttä voi lisätä tunnelmavalaistuksella ja kynttilöillä, sekä ihanalla tuoksulla kodissa. Rentoutumista voi lisätä pienellä kotikylpylä-hetkellä, esimerkiksi kasvomaski ja jalkakylpy rentouttavat mukavasti kehoa ja mieltä.

Tarjoilut kohdilleen

Koti-illan kruunaa herkut ja lämmin juotava, kuten tee, kaakao tai vaikkapa glögi. Teen voi tarjoilla suloisesta puisesta teelaatikosta sekä persoonallisesta teemukista. Syötävän suunnittelussa voi käyttää luovuutta, esimerkiksi leipoa lempiherkkuja tai suunnitella täydellisen juustolautasen. Syksyllä kotimaiset omenat maistuvat muun muassa omenapiirakan muodossa tai omenahillon muodossa juustolautaselle. Monimutkaiset tarjoilut eivät ole pakollisia, vaan on myös täysin sopivaa rentoutua sipsipussin ja dipin kanssa sohvalle. Tärkeintä on, että hemmottelee itsensä ja turha stressi pysyy kaukana mukavasta kotihetkestä.

Tekemistä koti-iltaan

Koti-illan voi viettää minkä aktiviteetin tahansa parissa, joka tuo itselle iloa ja rentoutumista. Voi katsoa elokuvan tai sarjan, lukea lehteä tai uppoutua hyvän kirjan maailmaan. Jos koti-iltaa vietetään useamman henkilön kanssa, lautapeli, videopeli tai korttipeli ovat todella hauskoja vaihtoehtoja ja niistä löytyy loputtomasti viihdytystä ja vaihtelua. Syksyiset koti-illat ovat myös täydellisiä uuden taidon oppimiseen tai kotiharrastuksen aloittamiseen. Esimerkiksi piirtäminen, neulominen tai ompeleminen voivat olla hauskoja ja rentouttavia aktiviteetteja kotona, ja lisäksi niitä voi halutessaan tehdä samalla kun katsoo lempisarjaa. Viimeiseksi koti-ilta on oiva tilaisuus käydä läpi vanhoja valokuvia ja suunnitella seuraava valokuvakirja tai kalenteri parhaista tuotoksista.

Tunnelmallisia ja rentouttavia koti-iltoja odotellessa, tsemppiä syksyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *