DIY-VIDEO – Näin teet modernin DIY-valokuvakalenterin!

DIY-VIDEO – Näin teet modernin DIY-valokuvakalenterin!

Kuvakalenteri, jonka voit tehdä helposti omia valokuvia käyttäen! Tämä DIY-vinkki on täydellinen, jos haluat piristää kotitoimistoa, eteistä tai keittiöta. Kyseinen moderni ja tyylikäs pöytäkalenteri on sekä tyylikäs että helppo tehdä. Kalenterin numerot voi myös uudelleenkäyttää vuodesta toiseen. Lue yksinkertainen, vaihe-vaiheelta -oppaamme tai katso DIY-video saadaksesi selville miten kalenteri tehdään! 🤗

Valokuvakalenterin tekemiseen tarvitset:

DIY luo oma valokuvakalenteri

Näin teet:

1. Poraa kolme reikää puulevyyn

DIY luo oma valokuvakalenteri

Aloita varmistamalla, että sinulla on kaksi vanerilevyä. Puulevyjen koko päätetään kuvien leveyden ja sen mukaan, kuinka paljon marginaalia ja näkyvää puuta haluat. Aseta sitten kalenterin yleiskatsaus ja kaksi numeroa vierekkäin nähdäksesi, missä reikien pitäisi olla. Merkitse lyijykynällä ja poraa sitten kolme reikää puulevyyn.

2. Kiinnitä metallirinkulat

DIY luo oma valokuvakalenteri

Ota esiin kolme metallirengasta ja kiinnitä yksi rengas jokaiseen reikään. Kuvassa käytämme metallirenkaita, vaihtoehtoisesti voit käyttää rengaspidikkeitä. Myös ruuvikoukut tai pienemmät naulat käyvät erinomaisesti. Muista vain, että jokaisen renkaan, koukun tai naulan täytyy pystyä kannattelemaan 12 kuukausikatsauskuvaa ja 10 kuvaa päivämäärille (numerot 0-9).

3. Liimaa puulevyt yhteen

DIY luo oma valokuvakalenteri

Liimaa seuraavaksi pienempi puulevy isomman pohjaan niin, että se muodostaa valokuvakalenterisi jalan tai pohjan. On erityisen tärkeää, että käytät liimapistoolia, jotta pohja todella kestää. Paina levyä tukevasti ja pidä sitä pystyasennossa, kunnes liima on täysin jähmettynyt.

4. Tee kuviin reiät

DIY luo oma valokuvakalenteri

Ota sitten reikäpihdit ja tee reikä jokaisen kuvan yläreunaan, keskelle (sekä kuukausikatsaukseen että numeroihin). Vinkkimme on käyttää kuvaa mallina, jotta reikä tulee samaan kohtaan jokaiseen korttiin. Tämä takaa sen, että valokuvat roikkuvat siististi suorassa, kun valokuvakalenterisi on valmis.

5. Ripusta valokuvat

DIY luo oma valokuvakalenteri

Nyt olemme päässeet tämän DIY:n hauskimpaan vaiheeseen: kuvien ripustamiseen! Ripusta kuukausivalokuvasi vasempaan reunaan, ja  päivämäärät oikeaan. Keskimmäiseksi tulevat päivämäärien kymmenykset, eli numerot 0-3. Päivämäärien yksiköt, eli numerot 0-9, tulevat puolestaan oikeaan reunaan. Lukuja 0-3 tulee kaksin kappalein, kun lataat numeromallin. Muista siis ladata ja kehittää kaikki kansion numerot kuviksi luksuspaperilla, jotta valokuvakalenterista tulee täydellinen.

Nyt voit nauttia valmiista valokuvakalenteristasi. Parasta on, että tätä valokuvakalenteria voit käyttää vuodesta toiseen! Ainoastaan kuukausivalokuvat on vaihdettava. Eikö tullutkin hieno? Sopii täydellisesti kotitoimistoon.

DIY luo oma valokuvakalenteri

Muita tapoja tehdä valokuvakalenteri

Lopuksi vinkkejä sinulle, joka rakastat valokuvakalentereita ja haluat lisää vaihtoehtoja! Tai sinulle, jolla ei yksinkertaisesti ole aikaa tehdä tätä tyylikästä DIY-valokuvakalenteria. Ei hätää; Smartphoto.fi -sivustolla on paljon ennalta suunniteltuja valokuvakalentereita, joihin voit suoraan ladata valokuvasi ja aloittaa kalenterin tekemisen helposti verkossa. Tässä parhaat vinkkimme:

DIY luo oma valokuvakalenteri

Seinäkalenteri

Ensimmäinen vinkki on todellinen joululahjojen suosikki – seinäkalenteri valokuvilla. Se on saatavana useissa eri muodoissa ja koossa. Kuvassa näkyvä on suosituin seinäkalenterimallimme A4-koossa. Täältä löydät kaikki seinäkalenterit.

DIY luo oma valokuvakalenteri

Perhekalenteri

Toisena Perhekalenteri, joka on paras valokuvakalenteri kaikkien perheenjäsenten aktiviteettien seuraamiseen. Luo yksi sarake perheenjäsentä kohden (3–5 saraketta) ja voit helposti kirjoittaa ylös muistiinpanoja jokaista perheenjäsentä ja päivää koskien.

DIY luo oma valokuvakalenteri

Pöytäkalenteri

Lopuksi haluamme suositella tätä kätevää valokuvakalenteria. Haluatko kalenterin, joka voi asettaa kaapin päälle, pöydälle tai hyllylle? Siinä tapauksessa pöytäkalenteri kierrekiinnityksellä on oiva valinta sinulle. Tätä valokuvakalenteria on saatavilla kahdessa koossa, löydät ne täältä.

Haluatko tutustua Smartphoton suureen valokuvakalenteri-valikoimaan? Tältä sivulta löydät kaikki eri valokuvakalenterimallit, joita voit käyttää oman kalenterin tekoon. 

Onnea DIY-kalenterisi kanssa! Älä unohda ottaa valokuvia valokuvakalenteristasi ja merkitä @smartphoto.fi kuvaan. Käytä mielellään myös hashtagia #mysmartphoto. Meistä on ihana nähdä, mitä luomuksia teette kuvienne avulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *