Säilytä maagiset matkamuistot – tässä matkabloggaajan parhaat vinkit!

Säilytä maagiset matkamuistot – tässä matkabloggaajan parhaat vinkit!

Mitä sinä teet matkakuvillasi reissulta palaamisen jälkeen? Matkabloggaaja Malin matkustelee maailman ympäri ja vangitsee kuviinsa kohteiden maagisen luonnon. Jokaisen matkan jälkeen hän valitsee muistikortiltaan parhaat palat julkaistavaksi blogissaan. Usein kuvat jäävät sen jälkeen kovalevyn uumeniin. Tietyt matkat ovat kuitenkin liian upeita ja legendaarisia unohdettavaksi arjessa. Tekemällä matkakuvistaan taidetta Malin muistuttaa itseään siitä, mitä kaikkea upeaa vuosi 2018 on jo nyt hänelle tarjonnut. Tässä ovat Malinin parhaat vinkit, joilla sinäkin voit onnistua tässä – ole hyvä Malin!

resebilder - framkallade bilder

Bloggaja, jonka intohimona on valokuvaus


Nykyään niin minä kuin poikaystäväni Patrik rakastamme valokuvausta.
Suhteemme alkutaipaleella olin se, joka vauhdissa napsi  viisi kuvaa, joiden horisontti oli 30 asteen kulmassa enkä ollut kuullutkaan kuvan suunnittelusta. Patrik on yhteisten vuosiemme aikana inspiroinut minua kokeilemaan uusia asioita valokuvaamisessa sekä haastamaan omaa luovuuttani – mistä olen ikionnellinen. Valokuvaamisesta on tullut minulle tärkeä harrastus ja tapa kehittyä sisällöntuotannossa. Sitä paitsi, mikä on parempi yhdistelmä kuin varhainen aamu, valokuvausretki ja tyytyväinen poikaystävä?

Aseta matkakuvillesi selkeä tavoite

Rakkautemme valokuvausta kohtaan asetti myös Etelä-Amerikan resissullemme suuria odotuksia. Kuvaamme molemmat Fujifilmillä, mikä on positiivinen asia kun matkustaa yhdessä. Meillä olikin matkalla mukana neljä objektiivia (joista kolme tarpeellista), viisi akkua (yksi lisää pakataan mukaan seuraavalle reissulle) ja jalusta (ei ollut kertaakaan käytössä). Olimme myös suunnittelleet kuvauksia etukäteen, jotta pääsisimme heti vauhtiin kohteeseen päästyämme.

resebilder - framkallade bilder

Palasimme kotiin 11000 kuvan ja 125 Gt:n kera. Tuhannet niin paremmat kuin huonommat kuvat suurkaupungeista, rannoista ja vuoristosta lojuivat kovalevyllä.
Ensimmäinen ajatus lukumäärää ajatellessa oli  ”herranen aika!” Kuvia ei loppujen lopuksi kuitenkaan ollut kuin 80 kuvaa per kamera ja päivä.
Resebilder - poster

Bloggaaja ja valokuvat – mitä tekisin kaikilla kuvillani?

Bloggaamisessa on paljon hyvää ja hauskaa ja parhaimpiin puoliin kuuluu se, että omille kuvilleen saa helposti käyttöä. Jokaisen matkakohteen jälkeen käyn kuviani läpi, valitsen parhaat ja editoin tulevia postauksia varten. Kaikki kuvat löytyvät tallennettuna suorissa riveissä kovalevyllä – mutta siihen elinkaari sitten päättyy.
Kuvat jäävät kovalevylle unholaan. Joskus käyn niitä läpi etsiessäni tiettyä kuvaa auringonlaskusta tai empanadasta.
”Tällä kertaa kuvien kanssa ei saa käydä näin”, ajattelin palatessamme Suomeen. Etelä-Amerikan matkamme oli liian suuri, hieno ja ihana unohtuakseen. Ei kun ajatuksista tekoihin: suuntasin Smartphoton sivuille, latasin pinon lempparikuvia palveluun ja tilasin paketin kotiin.

resebilder - förstoring

Resebilder - framkalla

Matkakuvien tulostaminen

Tilausta tehdessäni Smartphoton sivuilla luki, että kuvat saapuvat 5-7 arkipäivän sisällä. Jo päivän jälkeen sain ilmoituksen, että kuvat ovat valmiina ja neljä päivää tilauksen jälkeen ne tipahtivat postiluukusta. Smartphoto löytyy Euroopassa jo kymmenestä maasta Euroopassa, mikä tarkoittaa lyhyitä toimitusaikoja ja -matkoja.
Yrityksen valikoimaan kuuluvat valokuvakortit, tietokonetarrat, t-paidat, kuvakirjat ja paljon muuta. Ensimmäinen ajatukseni oli tilata valmis kuvakirja, mutta koska rakastan askartelua, päädyin tilaamaan tavallisia kuvia – niistä voin itse tehdä kuvakirjoja!
Se, mitä Smartphotossa arvostan, on lupaus asiakastyytyväisyydestä. On turvallista tietää, että yritys kuuntelee, jos tilauksessa on jotain mihin ei ole 100% tyytyväinen.

resebilder

Oma taide on parasta taidetta

Tällä viikolla olen tyytyväisenä ja iloisena pyörinyt ympäri asuntoamme. Jatkuva muistutus siitä, kuinka paljon hyvää ja hienoa olemme saaneet kokea tämän vuoden aikana on parasta lääkettä matkan jälkeiseen “masennukseen”.

Olen saanut mahdollisuuden jakaa kanssanne tarjouskoodin, joka oikeuttaa 30 % alennukseen Smartphoton verkkokaupassa, kun käytät koodia MALIN30 (ostaessasi vähintään 15 eurolla). Koodi on voimassa 31. lokakuuta 2018 asti. Puhalla siis matkamuistosi uudestaan henkiin osoitteessa smartphoto.fi – minä jatkan unelmointia Etelä-Amerikasta!

Terveisin Malin

resebilder - Malin tipsar

Haluatko seurata Malinia hänen matkoillaan?

Tutustu Malinin blogiin ja Instagramiin

Mitä sinä haluat tehdä jännittävältä matkalta hankkimillasi kuvilla? Haluaisimme mielellämme kuulla – jätä meille kommentti!

Tiedätkö jo mitä haluaisit luoda kuvistasi? Suuntaa verkkokauppaamme

Mukavia matkoja!

Toivottaa Smartphoton väki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *