Starttaa syyslukukauteen – 6 tarpeellista tarviketta koululaiselle

Starttaa syyslukukauteen – 6 tarpeellista tarviketta koululaiselle

Oletko valmis vastaanottamaan syksyn ja uuden lukukauden? Onneksi ei ihan vielä tarvitse olla; kesää on vielä jäljellä. Nyt on kuitenkin hyvä aika tehdä kaikessa rauhassa valmisteluita koulun- ja tarhanaloitukseen. Samalla saat hyödyn irti parhaista lomakuvista. Kun hommaan ryhtyy nyt, syyslukukauden alkaessa kaikki on valmiina ja koko perhe pääsee aloittamaan syksyn mukavissa merkeissä.

Hyvällä suunnittelulla arkiaamut sujuvat kuin tanssi

Kuulun niihin ihmisiin, jotka nauttivat suunnittelusta. Elämä vain on paljon helpompaa, kun arjessakin sävelet ovat selvät! Valmistautumalla voit välttää myös kiireaamujen sudenkuopat. Hyvällä suunnittelulla lomatunnelma siivittää myös syyskauden ensi päiviä.

Näillä kuvatuotteilla syksyn aloituksesta tulee hauskaa koko perheelle!

1. Helpota koti-ikävää minikuvakirjalla

Hirvittääkö lasta ero perheestä? Leppoisten yhteisten kesäpäivien jälkeen kouluun ja päiväkotiin lähtö voi tuntua vaikealta. Pikkuisen päiviä voi onneksi helpottaa monin tavoin, myös myöhemmin vuoden aikana, kun aikaiset aamut jo painavat päälle ja kasvattavat koti-ikävää.

Kokoa Minikuvakirjaan hauskimmat kesäkuvamuistot, perhekuvat ja muita lapselle rakkaita asioita. Kirjaa voi pitää eskarin vaatelokerossa tai koulun pulpetissa ja selata sitä opettajan luvalla, kun koti-ikävä iskee. Kirjan avulla voi myös kerrata kesäloman tapahtumia opettajan ja kavereiden kanssa. Ammattikasvattaja osaa hyödyntää opetuksessa lapsen omia kokemuksia: Miten ison sammakon löysitte? Oliko uimavesi lämmintä?

Underlätta skolstarten

2. Nimikoi lapsen vaatteet ja tavarat

Vaatteiden ja tavaroiden nimikoiminen helpottaa elämää sekä kotona että koulussa ja päiväkodissa. Kun kuudella kaverilla on samanlaiset kumpparit, nimi omassa kenkäparissa on kullanarvoinen.

Kuvatarrat ovat omiaan tavaroiden merkitsemiseen. Ne kiinnittyvät parhaiten koviin materiaaleihin, joten ne sopivat vaikkapa pihaleikkivälineiden, juomapullon ja aurinkorasvapurkin kylkeen, mutta kyllä niillä kumpparitkin nimikoi. Lisäksi tarrat on helppo irrottaa, kun kengät käyvät pieniksi tai tavarat laitetaan kiertoon.

Skola - fotoklistermärken

3. Perheen yhteinen kalenteri pitää rutiinit kasassa

Oliko se lapsen liikuntatunti maanantaisin? Milloin olikaan urheiluharkat? Tänäkö torstaina puolisolla on pitkä työpäivä? Omassa perheessäni tällaiset kysymykset kuormittavat joskus aamuja. Stressin voi kuitenkin välttää merkkaamalla menot Perhekalenteriin. Se on seinäkalenteri, jossa on sarake jokaiselle perheenjäsenelle ja jonka voi koristaa omilla kuvilla (lomakuvat toimivat erityisen hyvin kiireisten aamujen rauhoittajina).

Kun kalenterin ripustaa eteiseen, siitä on helppo vilkaista koko perheen päiväjärjestys ennen kuin kiitää ovesta ulos: Tulivatko jumppavarusteet mukaan? Kuka hakeekaan lapset harrastuksista tänään? Helppoa kuin mikä!

skola familjeplanerare

4. Palkitsemistaulukko innostaa sujuviin aamuihin 😉

Läksyt ja muut pakolliset puuhat tulevat parhaiten tehtyä, kun lapsi saa valmiista suorituksen kunniaksi liimata itselleen tarran Palkitsemistaulukkoon. Taulukkojulisteeseen voi itse kirjoittaa omat tehtävänsä, esimerkiksi:

  1. Hampaiden harjaus
  2. Sängyn petaus
  3. Reippaasti pukeminen

…tai mikä ikinä juuri teidän päivästänne tekeekään sujuvamman.

skola belöningsschema

5. Älä unohda vaihtovaatteita!

Jo syyskauden ensimmäisenä päivänä on hyvä laittaa lapsen mukaan kaikki tarpeellinen. Varsinkin päiväkotiin on hyvä ottaa mukaan varavaatekerta, oma unilelu, tutti ja muu tarpeellinen. Ne kaikki voi pakata Kangaskassiin, jossa on vaikkapa lapsen oma nimi ja kuva. Varsinkin monilapsisessa perheessä kassien nimikoiminen helpottaa oikeiden tavaroiden mukaan ottamista ilman, että kassit sekoittuvat toisiinsa. Aamukiireessä asiat on hyvä pitää mahdollisimman selkeinä!

skola tygkasse

6. Lahja ekaluokkalaiselle

Lapsen ihka ensimmäistä koulupäivää kannattaa juhlistaa! Päivä on jännittävä sekä lapselle että vanhemmille, mutta jännittynyttä mieltä voi rentouttaa pienellä lahjalla, esimerkiksi Penaalilla, jonka voi koristaa omalla nimellä ja kuvalla. Kuvilla ja innostavilla teksteillä voi varustaa myös muun muassa Viivottimen, Kirjoitusvihkon, Kirjanmerkin ja Eväsrasian. Koulukirjat voi merkitä omikseen kätevillä Etiketeillä.

Ihania koulun ja päiväkodin syyskauden valmisteluhetkiä! Nyt lapsilla on kuitenkin vielä aikaa nauttia lomasta ja vapaudesta!

Sofie

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *