Koulunaloitus – 7 vinkkiä kuinka valmistaudut helposti koulunaloitukseen!

Koulunaloitus – 7 vinkkiä kuinka valmistaudut helposti koulunaloitukseen!

Oletko valmis aloittamaan arjen pitkän kesäloman jälkeen? Tällä hetkellä voi tuntua, että koulunaloitus on kaukana. Aika kuluu nopeasti, kun on hauskaa. Käytä tilaisuus hyväksi valmistaa lapsesi ja perheesi koulun alkuun. Siirtyminen mukavasta lomasta täysin varattuun arkeen voi helposti luoda stressiä. Monille lapsille koulunaloitus on mielenkiintoinen seikkailu, mutta toisille se voi olla hieman pelottavaa. Tässä on 7 vinkkiä, jotka helpottavat koulun aloittamista (ja tietysti myös ennen esiopetuksen alkua).

1. Valmistaudu päivittäisiin rutiineihin jo ennen loman päättymistä!

Jos lapset ovat olleet hereillä paljon myöhempään kesäiltoina, voi olla hyvä mukauttaa heidät hitaasti, mutta varmasti uusiin aikoihin. Aloita laittamalla lapset nukkumaan hieman aikaisemmin joka ilta, yksi askel kerrallaan. Kun koulu alkaa, on helpompaa nukahtaa ajallaan ja siten herätä virkeänä ja levänneenä. Pieni Tyyny

2. Motivoi lasta ottamaan vastuuta

Pienemmille lapsille voi olla hyvä luoda jonkinlainen palkkiokaavioon tai tarkistuslista siihen, mitä on tehtävä ennen koulua ja esiopetusta. Aseta yhteiset tavoitteet, joista on hyötyä koko perheelle, kuten vaatteiden pukeminen, hampaiden harjaus ja niin edelleen. Kirjoita hienolle paperille rivi jokaisesta asiasta, joka lapsen tulee tehdä. Jokaisesta suoritetusta asiasta lapsesi liittää tarran palkkiokaavio. Kun koko kaavio on täynnä, voitte päättää tehdä jotain kivaa yhdessä.

3. Ota lapset mukaan koulun alkamisen valmisteluun

Koulun alkaessa alkaa myös koko perheen arki. Siirtyminen kiireettömästä hektiseen arkeen voi olla vaikeaa, kun pitäisi ehtiä kuntosalille, vapaa-ajan aktiviteetteihin ja seurata läksyjä. Suuri temppu stressin välttämiseksi ja kontrollin ottamiseksi on asettaa yhteinen perheen kalenteri aulaan. Kalenterissa jokaisella perheenjäsenellä voi olla oma sarake tuleville suunnitelmille.

Joskus me vanhemmat suunnittelemme liikaa asioita lapsille. Mutta tosiasia on, että on suuri etu saada lapsi mukaan aikaisin. He alkavat henkisesti valmistautua siihen, että koulunaloitus lähestyy, mutta myös siksi, että heistä on todella hauskaa auttaa suunnittelussa.

Suunnittelemalla viikko yhdessä on toinen tapa saada lapsi mukaan. Silloin
hieno muistilehtiö on avuksi, siitä on helppo seurata tulevien viikkojen aktiviteetit ja tärkeät muistiinpanot.

4. Mitä on lounaaksi?

Varmista, että sinulla on lounaslaatikko, joka on selkeästi merkitty nimellä. Luo esimerkiksi tämä mukava ruokalaatikko. Täydellinen lounaalle, hedelmille tai ruokarasiaksi retkelle.

5. Varmista, että kaikki on paikoillaan – vaatteet ja koulutarvikkeet

Ennen koulun aloittamista on hyvä käydä läpi ja varmistaa, että lapset eivät ole kasvaneet ulos sadehousuistaan, haalareistaan, saappaistaan ​​tai kuntosalin vaatteistaan. Samanaikaisesti voit käydä läpi kaikki, jotka ovat käyneet liian pieneksi. Siisti ja hyvin organisoitu vaatekaappi säästää paljon aikaa stressaavina arkiaamuina.

Tietysti yksi parhaista asioista koulun aloittamisessa on tehdä pieni koulukitti, joka on mukana repussa tai koululaukussa. Hyviä asioita olla mukana ovat kynäkotelo tai penaali , Alumiini penaali ja Kirjoitusvihko. Voi olla myös erityisen hauskaa aloittaa koulu uudella puserolla. Esimerkiksi itse suunniteltu Persoonalliset tekstiilituotteet valokuvalla. Tutustu koko Smartphoton vaatevalikoimaan omalla painatuksella täälta.

6. Nimeä lasten tavarat, jotta ne eivät mene hukkaan

Yksi tärkeimmistä asioista ennen koulun (ja esiopetuksen) aloittamista on varmistaa, että sinulla on nimi lapsesi tavaroissa. Vaatteiden ja tekstiilien kohdalla on erilaisia ​​tapoja tehdä tämä. Esimerkiksi käyttämällä merkintäkynää, johon kirjoitat lapsesi nimen pesulappuun tai nimilapuilla, jotka voidaan silittää kiinni. Kovissa tavaroissa, kuten vesipullo ja reppu, se on hiukan vaikeampaa.

Meillä on kuitenkin kaksi supervinkkiä! Tee oma juomapullo, jossa on lapsesi kuva ja nimi. Se ei voi olla selkeämpää! Voit ostaa reppuun oman nimilaatan tai avaimenperän ja kiinnittää sen koululaukun vetoketjuun.

7. Juhli – Koulun aloittaminen on iso juttu!

Monet lapset ovat hermostuneita koulun aloittamisesta (täysin ymmärrettävää). Siksi on erityisen tärkeää, että me aikuisina varmistamme, että koulun aloitus on positiivinen asia. Se vähentää heidän huoltaan. Puhu samalla tavalla koulun aloittamisesta, kuin puhut hauskasta lomasta tai retkestä. Pidä koulunaloitusjuhlat! Koulun aloittaminen on tärkeä virstanpylväs elämässä, jota pitää juhlistaa.

On monia tapoja juhlia, esimerkiksi ostamalla jäätelökioskista suurimman jäätelön tai tekemällä yhdessä jotain hauskaa, esimerkiksi käymällä jännittävällä leikkipaikalla.

Verkkosivustollamme löytyy paljon muita hyviä asioita koulun aloitukseen. Katso ”takaisin kouluun” , jonne olemme keränneet kaikki vinkit.

Jos sinulla on muita supervinkkejä ennen koulun alkua, haluamme tietää! Tee se helposti lähettämällä kommentti alle tai merkitsemällä meidät Instagramissa @smartphoto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *