Tee valokuvakalenterista taidetta

Tee valokuvakalenterista taidetta

Onko suunnitelmissasi teettää valokuvakalenteri, muttet tiedä, mitä kuvia siihen valitsisit? Lasten kuvat ovat suosittu vaihtoehto ja perhekuvista koottu kalenteri onkin aina yhtä mieluinen joululahja. Se on yhtä hauska sekä tehdä että saada.

Seinäkalenteri pääsee yleensä näkyvälle paikalle kotona, joten siihen kannattaa panostaa. Vuoden 2018 kalenterista voisit tehdä kuukausittain vaihtuvan teemataidenäyttelyn! Ellet keksi omaa teemaa, tässä muutama idea.

1. Unelmakalenteri

Luontoteema – silmä lepää kuvissa

Nappaatko aina kuvan, kun näet upean auringonlaskun, kukkivan pensaan tai kauniin perhosen? Siinä tapauksessa sinulle on kertynyt kattava kuvakokoelma seinäkalenterissa käytettäväksi. Pysyt perillä ajan kulusta ja saat nauttia luonnon kauneudesta.

Kaupunkiteema – yksityiskohdat kiinnittävät katseen

Ellet ole luontoihmisiä, ehkä arkkitehtuuri ja kaupunkimaisemat saavat sinut tarttumaan kameraan ja poimimaan katukuvasta kiinnostavia yksityiskohtia? Silloinkin on syytä nostaa omat kuvat seinäkalenteriin näkyviin. Kannattaa harkita eri teemoista koottuja kuvakollaaseja, esimerkiksi rakennukset, suihkulähteet, kaupunkiluonto eläimineen, kiinnostavat ihmiset… Kalenteriin sopivat hyvin myös kuvat erilaisista tapaamisista.

Ellet innostu käymään omia kuviasi läpi, voit käyttää muiden upeita otoksia. Näistä linkeistä löytyy varmasti inspiroivia vaihtoehtoja:

Näiden sivustojen kuvia voi käyttää vapaasti ja ilmaiseksi. Muistathan kuitenkin, että muualta netistä löytämäsi kuvat voivat olla tekijänoikeuden alaisia. Tutustu siis sivuston sisältöön aina tarkasti, ennen kuin lataat kuvia omaan käyttöön.

2. Some-kalenteri

Postaatko selfieitä Snapchatiin? Vauvakuvia Facebookiin? Tai kaikkea mahdollista Instagramiin? Some-kalenteri on silloin vahva vaihtoehto.
Valitse eniten tykkäyksiä saaneet kuvasi ja kerää ne tietokoneen kansioon alkuperäisen julkaisukuukauden mukaan. Sieltä ne on helppo koota seinäkalenteriin, jonka lehdiltä löytyvät edellisen vuoden saman ajan tykätyimmät kuvasi. Voit jopa lisätä kuviin tykkäysten määrän esimerkiksi befunky.com-palvelussa.

3. Aforismikalenteri

Lentävät lauseet talteen

Ehkä pään sisäiset jutut ovat enemmän oma juttusi kuin selfiet. Siinä tapauksessa voisit koota kalenterin inspiroivista ajatuksista. Tekstin taustalle löydät ilmaisia ja vapaasti käytettäviä kuvia esimerkiksi täältä.

Kuva ja sana ne yhteen sopii

Kaikista persoonallisimman kalenterin saat, kun käytät tekstin ohessa omia kuviasi. Tekstiä ja kuvaa voi yhdistää esimerkiksi täällä:

Kirjoita hauskoja lausahduksia puhekupliin tai yhdistä eri fontteja ja kokoja. Tässä muutama esimerkki:

Ajateltavaa lahjansaajalle

Jos annat seinäkalentereita lahjaksi läheisille, voit sisällyttää niihin viestejä kullekin heistä. Mummille tai kummille voi vaikka joulukuussa vinkata, että ”Sinulta saa aina parhaat lahjat!” Kalenterin sivua kääntäessään saa varmasti hymyn huulille.

4. Syntymäpäiväkalenteri

Syntymäpäiväkalenteria voit käyttää monta vuotta, joten sen tekemiseen kannattaa panostaa erityisesti. Kuhunkin kuukauteen voi vaikka valita ajankohdan syntymäpäiväsankarin kuvan. Varmemmaksi vakuudeksi kuvaan voi lisätä sankarin juhlapäivämäärän esimerkiksi befunky.com-palvelussa.
Uutta! Smartphoton syntymäpäiväkalenterit ovat nyt entistä pienempiä, joten niille on helppo löytää paikka seinältä.

5. Työkalenteri

Hiirimatto kalenterilla

Oma kuvakalenteri piristää työpäivää. Tähän tarkoitukseen Smartphotolla on upouusi tuote, hiirimatto kalenterilla. Siinä päivämäärät ja valokuvamuistot ovat aina näkyvillä. Omien lasten tai vaikka lomamatkamaiseman katseleminen tuo pienen tauon työpäivään.

Pöytäkalenteri

Viikonpäivät ja tärkeät päivämäärät näkee nopeasti pöytäkalenterista. Sitä on saatavilla kaksi eri kokoa, normaali ja iso. Valitse omalle kirjoituspöydällesi parhaiten sopiva koko.

6. Kuvapäivyri kaverille

Kaikkia yllä mainittuja kuvaideoita voi käyttää myös kuvapäivyriin. Sitä saa kolmessa koossa: pienenä, mediumina ja deluxe-kokoisena. Tee itsellesi oma ja tilaa parhaalle ystävällesi samanlainen! Ihana lahja, varsinkin jos täytät kalenterin yhteisillä kuvamuistoillanne.
Uutta! Deluxe-kuvapäivyreissä on kolme kaunista väriä: musta (keinonahkaa), sinivihreä ja pastellipinkki (molemmat pellavaa).

7. Taivuta lapset kirjaimiksi

Koulussa tai harrastusryhmässä voisi tehdä kalenterin, jonka kuvissa lapset muodostavat kunkin kuukauden ensimmäisen kirjaimen. Tai jos porukassa puhtia riittää, niin vaikka koko kuukauden. J Lapset saavat hyvää kirjainharjoitusta ja oppivat samalla kuukausia.

Toki kalenterin voi toteuttaa kotonakin (mitä enemmän lapsia sitä parempi!), ja elävöittää sitä lomakuvilla tai skannatuilla piirroksilla.

8. Lisävinkkejä

  • Useimpiin Smartphoton kalentereihin voi valita erilaisen asettelun vaikka joka kuukaudelle. Se onnistuu kalenterin muokkaustilassa kohdassa layout (vasemman laidan valintapalkissa). Raahaa vain haluamasi sivupohja kalenteriin, vedä kuvat siihen ja sivu on valmis.

  • Kannattaa valita kullekin kuukaudelle suunnilleen samaan vuodenaikaan otettu kuva. Ellet sitten välttämättä halua katsella rantakuvia joulukuussa tai joulukuvia elokuussa.
  • Varmista, että otostesi resoluutio riittää kalenteriin. Onneksi Smartphoton sivusto ilmoittaa valkoisen kolmion sisällä olevalla huutomerkillä, jos on vaarana, ettei kuva toistu kunnolla.

  • Kuvapäivyrin uudessa kartonki-designissa (ks. kuva alla) on kuvalle varatun tilan alla paikka tekstille. Jos et siis halua käyttää tilaa kuvalle, saat enemmän tilaa muistiinpanoille.

Pian on taas uudenvuodenlupausten aika. Usein elämäntapamuutokset vain unohtuvat parissa kuukaudessa – kunnes muistuvat mieleen taas kesän korvalla. Kalenteri on onneksi hyvä muistuttaja, jonka avulla pidät lupaukset tuoreena mielessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *