Paluu arkeen ja kuinka siitä selviää

Paluu arkeen ja kuinka siitä selviää

Ajatus arjen lähestymisestä ja loman loppumisesta saattaa tuntua ahdistavalta. Joillekin taas paluu selkeään ja aikataulutettuun arkeen on helpotus. Miten sinä reagoit arjen alkamiseen?

Elokuun alussa moni aikuisista palaa jo töihin, mutta lapsilla on vielä lomaa. Elokuun alku onkin siis hyvää aikaa totutella ajatukseen arjen alkamisesta ja valmistautua ihan fyysisestikin tulevaan syksyyn.

Tässä muutama vinkki pehmeään laskuun:

  1. Muista, että sopeutuminen arkeen tapahtuu parissa viikossa. Anna itsellesi aikaa ja ole armollinen. Muutkin lomalta palaavat ovat samassa tilanteessa.
  2. Älä kasaa liikaa tekemistä ensimmäisille viikoille. Säästä voimavaroja totutteluun.
  3. Muistele niitä hyviä arkisia hetkiä, joista nautit. Yhteiset ateriat perheen kanssa, työmatkat jolloin saat vaipua omiin ajatuksiisi, oman harrastuksen alkaminen, se tunne, kun saa aikataulut toimimaan.
  4. Suunnittele syksylle jotain kivaa tekemistä. Pieni reissu, vapaa pitkä viikonloppu –jotain mitä odottaa. Näin syksy ei tunnu liian pitkältä.
  5. Kohtuuton lomaltapaluuahdistus voi johtua myös elämänhallinnan puutteesta. Silloin on hyvä ottaa kalenteri käteen ja merkata konkreettisesti kaikki tehtävät asiat, harrastukset ja sovitut menot. Usein kiire muodostuu omissa mielikuvissa ja kun menot näkee paperilla, se auttaa jäsentämään asioita ja huomaamaan, että ei sitä kiirettä nyt niin paljoa olekaan.

(Lähde: Taloussanomat ja Terveystalo)

Smartphoto auttaa arjen organisoinnissa

Seinäkalenterit ja  päivyrit ovat jokapäiväinen ja konkreettinen apu arjen hallinnassa. Moni on siirtynyt digikalentereihin, mutta henkilökohtaisten menojen hallinnassa päivyri on voittamaton.  Tämän vuoden päivyrin voi täyttää parhain kesäkuvin tai inspiroivin ajatuksin. Mieluinen kalenteri auttaa jaksamaan.

Smartphoton kalenterien suunnitteluohjelma aloittaa kalenterisi päiväykset siitä hetkestä, kun alat sitä työstämään. Eli kun teet päivyrin nyt, se alkaa kesästä 2017 ja päättyy kesään 2018.  Alla  muutama näppärä kalenteri vain klikkauksen takana.

Näppärä ja pieni päivyri kulkee mukana kaiken kokoisissa laukuissa, valitse design tästä.

Hieman suurempaa, kovilla nahkaisilla kansilla varustettua päivyriä kelpaa vilautella kokouksissakin. Designin voi valita täältä.

Koko perheen päivyri on ihan ”must”, mikäli haluat kaikkien pysyvän kärryillä koko perheen menoista. Perhekalenterin voi suunnitella kolmella, neljällä tai viidellä sarakkeella. Näppärän kalenterin pääset suunnittelemaan täällä.

Smartphoton kanssa takaisin kouluun!

Smartphoton Takaisin kouluun -osiosta löytyy kaikkea inspiroivaa ja tarpeellista koulun aloitukseen.

Haluaisiko lapsi suunnitella oman koulurepun?  Sen toteutus onnistuu täällä.

Kirjoitusvihkojen tuunaaminen on nyt suosittua. Suomessa koulusta saa vihkoja, mutta vain rajallisen määrän. Vihkoja on aina hyvä olla ylimääräisiäkin. Itse tehty vihko ainakin erottuu muiden joukosta ja löytyy helposti kadotessaan. Suunnittele omat vihkot täällä.

Vihkojen tapaan myös penaalit saattavat hukkua. Kun lapsi saa itse suunnitella penaalinsa, siitä tulee erityisen rakas ja se pysyy taatusti paremmin tallessa. Suunnittele oma penaali täällä.

Penaaliin mahtuu myös oma viivotin, jonka saa suunnitella omanlaisekseen täällä.

Mukavaa ja rentoa arjen aloitusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *