Lukemisen taika – Vinkkejä lukemisen ja kirjoittamisen oppimiseen

Lukemisen taika – Vinkkejä lukemisen ja kirjoittamisen oppimiseen

Syksy on nyt käynnistynyt, ja lasten koulunkäynti on jälleen täydessä vauhdissa. Ehkä lapsesi on juuri oppimassa lukemaan, tai ehkä hän jo lukee kaikki mitä saa nenän eteen.

Oli miten oli, lukeminen on hänelle takuulla jännittävää. Ja eikö olekin maagista, että muutama merkki voi muodostaa sanoja ja lauseita, jotka vuorossaan luovat kuvia silmiemme edessä.

Lukemisen ilo säilyy yhtä suurena läpi elämän, olitpa sitten ekaluokkalainen tai eläkeläinen. Siksi haluamme tässä postauksessa nostaa esille lukemisen taika.

1. Lukemisen ensiaskeleet - leikkimieliset pelit

Lukemisen taika – näin opit hauskalla tavalla lukemaan ja kirjoittamaan

1. Lukemisen ensiaskeleet – leikkimieliset pelit

Kun lapsesi yrittää saada aakkoset järjestykseen, kaikki apukeinot saattavat olla tervetulleita. Yksi idea on tehdä oma muistipeli, missä perheenjäsenien, kavereiden, lemmikkien tai vaikka lempilelujen kuvia merkitään alkukirjaimella.

Toinen vaihtoehto on laatia oma peli, missä kuvat yhdistetään kortteihin, jossa on nimen alkukirjain ja/tai koko nimi kirjoitettuna. Tällaiseen peliin sopii hyvin kuvat rasiassa, johon voit valita jopa 52 eri kuvaa.

Voit myös ripustaa kuvat aakkosjärjestyksessä seinään. Silloin Retro Kuvat ovat hyvä valinta, sillä voit tussilla kirjoittaa alkukirjain ja nimi kuvan alareunaan.

2. Kirjoittaminen osana lukemista

2. Kirjoittaminen osana lukemista

On tietysti tärkeää oppia myös kirjainten muodostamista. Oma kirjoitusvihko valokuvalla tulee varmasti käyttöön, kun lapsi harjoittelee aakkosten kirjoittamista. Värikynät tekevät harjoituksesta vielä hauskempaa.

3. Löydä sopivaa lukemista

3. Löydä sopivaa lukemista

Jos asut kaupungissa on matka kirjastoon usein lyhyt, ja lukemista löytyy kaikkien makuun. Saatat kuitenkin löytää niin monta hyvää kirjaa, ettet jaksa kantaa niitä kotiin. Kätevä kangaskassi on helppo pitää aina mukana, ja on valmiina, kun
päätät piipahtaa kirjaston kautta kotimatkalla.

Jos lapsesi saa omia kirjoja, hauska idea on laittaa niihin nimitarrat. Silloin mahdolliset lainaajat tietävät myös kenelle ne kuuluvat!

Pidätkö enemmän e-kirjoista tai äänikirjoista? Meillä on valikoima puhelimien suojakuoria, ja myös iPadille sopiva kotelo. Piristä kotelo kuvalla, joka on inspiroitu lempitarinastasi!

4. Kirjojen maaginen maailma

4. Kirjojen maaginen maailma

Kun kerran kirjat ovat saaneet paikan nuoren ihmisen elämässä, on lukeminen luonnollinen osa vapaa-aikaa elämän kaikissa vaiheissa. Varmista, että kirjanmerkki on aina käden ulottuvilla!

Suosittelumme on metallinen kirjanmerkki, jonka kiinnität helposti sivuun.

Toivotamme jännittäviä lukuhetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.