Viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua saavuttamaan uudenvuodenlupauksiasi

Viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua saavuttamaan uudenvuodenlupauksiasi

Uudenvuodenlupaukset voivat olla hyvä tapa asettaa itselle tavoitteita ja muuttaa elämäntapoja. Valitettavasti ne ovat usein vaikeita pitää kauemmin kuin pari viikkoa, ja moni meistä tähtää liian korkealle asentamalla epärealistiset tavoitteet. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan uudenvuodenlupauksesi.

1. Aseta realistiset tavoitteet

On tärkeää, että tavoitteesi ovat saavutettavissa ja mittasuhteiltaan sopivia. Liian suuret tavoitteet voivat olla demoralisoivia ja saattavat johtaa epäonnistumiseen. Kirjoita selkeät tavoitteet paperille.

2. Määritä selkeät vaiheet tavoitteesi saavuttamiseksi

Mieti, mitä asioita sinun tulee tehdä tavoitteen saavuttamiseksi ja järjestä ne pienempiin vaiheisiin. Tämä auttaa sinua jakamaan tavoitteesi pienempiin, helpommin saavutettaviin osioihin. Tee tavoitteista ja vaihetavoitteista ajatuskartta, ja suurenna sen valokuvajulisteeksi. Näin tavoitteet ovat aina näkyvillä, ja jos näet hieman vaivaa voit saada siitä myös hyvännäköisen seinäkoristeen. Voit myös kirjoittaa tavoitteet lappuihin, ja kiinnittää ne jääkaappiin magneeteilla. Pääasia on, että näet niitä päivittäin.

3. Muodosta tapa

Uudet elämäntavat vievät aikaa ja vaivaa muodostuakseen. Muodosta tapa tekemällä uusi toiminto päivittäiseksi rutiiniksi, jolloin se tulee luonnolliseksi osaksi arkeasi. Kirjoita suunnitelma jokaiselle päivälle, ja käy illalla läpi miten päivä on mennyt, jos lupaukset pitävät, ja jos ei – mieti miksei. Kuvallinen päivyri on mainio apuri, kun tarvitsee kirjoitta enemmän kuin mitä klassiseen kalenteriin mahtuu. Hyvin valitut kuvat voivat myös motivoida sinut pitämään kiinni lupauksistasi.  

4. Pyydä tukea

Pyydä ystäviltä tai perheenjäseniltä tukea uudenvuodenlupauksesi saavuttamisessa. Voit myös hakea tukea esimerkiksi verkosta löytyviltä foorumeilta tai ammattilaisilta, jos tarvitset apua tavoitteidesi saavuttamisessa. Ihmiset haluavat yleensä auttaa ilman vastapalveluita, vain sen takia että auttaminen tuntuu hyvältä. Mutta jos avun pyytäminen tuntuu hankalalta voit näyttää kiitollisuutesi pienellä lahjalla, kuten persoonallisella suklaarasialla.

5. Ole kärsivällinen

Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä, joten muistathan olla kärsivällinen. Älä lannistu, jos et saavuta tavoitteitasi heti tai jos tulee vastoinkäymisiä matkan varrella. Pysy kurissa ja jatka työntekoa tavoitteidesi saavuttamiseksi. Muista myös palkita itsesi, kun olet saavuttanut vaihetavoitteen. Palkinto voi olla esimerkiksi maukas illallinen, tai pieni lahja, jonka ostat itsellesi.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinut pitämään uudenvuodenlupauksiasi, ja saat mahtavan uuden vuoden!   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *