Hiihtoloman parhaat sisäaktiviteetit

Hiihtoloman parhaat sisäaktiviteetit

Koronatalvi jatkuu, ja niin jatkuu kotonaolokin. Hiihtoloma on yleensä mainio aika matkustaa, kun lapsilla on kokonainen viikko vapaata koulusta, ja sää suosii sekä kotimaiset hiihtomatkat että ulkomaanmatkat joko lämpöön tai kauniiseen kaupunkiin. Tänä vuonna pysytään kuitenkin kotona. Ja vaikka pystytään (toivottavasti) viettämään paljon aikaa ulkona hiihtämässä tai pulkkamäessä, tulee myöskin paljon aikaa vietettyä kodin sisällä. On siis hyvä idea valmistautua siihen, ja keksiä lapsille hauskaa tekemistä jo etukäteen. Näin kaikki saavat rennomman ja hauskemman hiihtoloman, ja vältätte tilanteet, joissa kaikki tuijottavat vain näyttöä. Tässä listaamme kolme hauskaa sisäaktiviteettiä, jotka tekevät kotihiihtolomasta erittäin nautittavan!

1. Pelaa pelejä ja palapelejä

Sekä lapset ja aikuiset voivat nauttia pelien pelaamisesta, ja tämä onkin oivallinen tapa viettää aikaa yhdessä. Jos teillä ei ole vielä suosikkipeliä voitte kokeilla vaikka muistipeliä, dominoa tai Unoa. Korttipelejä löytyy lukemattomasti, ja tavallinen pelikorttipakka sopii niihin kaikkiin. Hullunkuriset perheet ja neljän suora ovat myös suositut pelit, joita voi pelata niihin peleihin sopivilla kuvakorteilla. Kaikki pelikortit ja pelit saa omilla kuvilla, mikä tekee pelaamisesta vielä hauskempaa, jopa häviäjälle. Kokeile myös palapeliä omalla kuvalla! Palapeli on saatavilla eri palamäärällä.      

2. Leivo leipää ja pullaa

Helmikuu on leivontakuukausi. Runebergin tortut ja laskiaispullat maistuvat vuodesta toiseen, ja kuka voisi vastustaa tuoreleivottua kanelipullaa hiihtoretkellä tai pulkkamäessä? Lapsille on varmasti hauskaa, jos saavat osallistua leivontaan. Anna heille suloiset esiliinat, pese kädet, ja ei muuta kuin kädet pullataikinaan! Laita valmiit pullat eväsrasiaan, ja ota mukaan, kun lähdette retkelle.      

3. Maalaa ja piirrä     

 Jokainen lapsi on taiteilija. Lapset saavat olla luovia maalamalla tai piirtämällä, ja tämä on täydellinen sisäaktiviteetti hiihtolomalle. Hyvillä puuvärikynillä ja tavallisella kopiopaperilla pääsette pitkälle, mutta voitte antaa lasten kokeilla myös vesiväreillä maalaamista, mikä on varmasti hauskaa. Värikynät saa persoonalliset oman kuvan ja tekstin tarralla. Jos lapsella on paljon kyniä, niitä voi pitää omassa pehmeässä tai metallisessa penaalissa.

Toivottavasti keksitte vielä enemmän hauskaa tekemistä hiihtolomaksi, ja saatte aivan upean talviviikon!      

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.