Hyvä selfie – ja kuinka se otetaan

Hyvä selfie – ja kuinka se otetaan

Hyvä selfie on täydellinen mutta luonnollinen, kuin vahingossa otettu. Miten tällainen kuva syntyy ja mitä kaikkea onnistuneella selfiellä voi tehdä?

Valotus on kaiken A ja O

Kuvissa tärkeintä on valotus. Epäsuora luonnonvalo on kasvokuvalle yleensä paras, mutta on tilanteita, jolloin salamaa on syytä käyttää.

Luonnonvalossa kuvatessa kaunein ja pehmein valo kasvoille tulee, jos valo tulee takaa. Tarkkaile katossa olevia keinovaloja! Jos et saa niitä pois, asetu niin, ettei yksikään kattovalo tule suoraan ylhäältä tai ettei seinävalo heitä kummallisia varjoja kasvoille.

Salamaa käytetään nykyään paljon, jos halutaan korostaa meikkiä ja etenkin Kim Kardashian -tyyppisiä helmiäiskorostuksia ja tummia mattavarjostuksia. Salama tuo esiin kiillot, mutta se on myös kasvoille raaka valo.  Salaman kovuuden saa häivytettyä asettamalla kasvojen lähelle tai pään taakse jotain valkoista, joka imee suurimman osan salaman voimasta.

blog_11-16_5

Yläviisto vai suora kuvakulma?

Yläviistosta otettu kuva hoikentaa kasvoja ja häivyttää kaksoisleukaa. Tässä kuvakulmassa vaarana on kasvojen mittasuhteiden vääristyminen: esimerkiksi suu jää pieneksi. Suoraan edestä otettu selfie on tehokas ja intensiivinen. Jos otat kuvan suoraan edestä, muista se, mitä edellä on kerrottu valotuksesta. Kokonaisuuteen saa keveyttä kallistamalla hieman päätä ja käyttämällä käsiä. Ne tuovat kuvaan luonnollisuutta ja herkkyyttä.

Kuvia kannattaa ottaa reilusti ja lopuksi heiluttaa tai käännellä päätä samalla kuvaten. Sattuma on joskus paras kuvaaja. Yksikin täydellinen ruutu riittää.

Kuvaa peilin kautta 

Peilikuva on usein koko- tai puolivartalokuva. Silloin valon on syytä olla luonnonvaloa ja parasta on, jos valo tulee edestä eli peilin takaa. Jos otat kokovartalokuvan, muista korostaa muotojasi – laita esimerkiksi käsi rennosti lanteille tai eteen tai koukista hieman toista jalkaa. Silloin vältyt muumimammamaiselta patsastelukuvalta. Pidä kroppa liikkeessä samalla kun kuvaat.

blog_11-16_4

Pidä kännykkää oikein

Paras ote puhelimesta selfietä otettaessa on, että keskisormi ja nimetön ovat puhelimen takana ja etusormi ja pikkurilli ovat puhelimen etupuolella. Varo kuitenkin, että sormet eivät paina puhelimen ruutua, vaan paino on sormien tyviosassa, jotta kännykän kamera rekisteröi peukalopainalluksen. Tällä otteella peukalo on vapaa ottamaan kuvan ja käsi on rentona. Tämä tekniikka vaatii hieman harjoittelua ja varovaisuutta, ettei puhelin tipu.

Selfiet talteen

Kun täydellinen selfie sinusta yksin tai ystävien kanssa on otettu,  kuva kannattaa napata someviidakosta talteen teettämällä Smartphotossa trendikkäät retrokuvat. Retrokuvat selfieistä ja meitsieistä ovat hieno sisustuselementti, kun ne kiinnittää pyykkipojalla narulle pitkin huoneen seiniä. Näin kuvat ovat esillä ja ilahduttavat sinua joka päivä.

blog_11-16_3

Lahjaideoita

Onnistuneesta meitsiestä voi tehdä vaikka mitä kivaa. Joulu- ja ystävänpäivälahjat on ratkaistu, kun suunnittelet kuvasta T-paidan, tyynyn, kännykkäkotelon tai kahvimukin.

Teksti: Prisca Leclerc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *