Mitä lahjaksi uudelle isälle?

Mitä lahjaksi uudelle isälle?

Isänpäivä lähestyy. Ehkä se on ihka ensimmäinen isänpäivä perheessäsi? Isäksi tuleminen on valtava ja ihmeellinen asia, ja samalla elämän suurin muutos ja haaste. Enää aikaa ei voi käyttää oman mielensä mukaan, vaan päivät täyttyvät vaipanvaihdosta ja yöheräämisistä, ja omat menot täytyy suunnitella ja aikatauluttaa tarkkaan. Se ei välttämättä ole helppoa. Uuden isän typertyneen onnellisen hymyn taakse saattaakin kätkeytyä kymmenittäin kysymyksiä. Miten päin vaippa puetaan? Miten usein vastasyntynyt syö? Entä sitten numeroasiat: aina pitää olla valmis vastaamaan, kuinka vanha, pitkä ja painava vauva kulloinkin on. Ja siihenkin saa tottua, ettei enää itse ole numero ykkönen lapsensa äidille. 

Isäksi tuleminen ei siis ole lastenleikkiä (niin kuin ei äidiksikään tulo)! Siksi ensimmäiseen isänpäivään kannattaa panostaa ja hankkia tuoreelle isälle erityinen lahja.

Tuoreena vanhempana saatat itsekin olla hieman hämmentynyt uudesta tilanteesta, joten hyvät neuvot lienevät tarpeen. Siksipä olemmekin ajatelleet asian valmiiksi, ja esittelemme pari helppoa mutta erityisen hienoa lahjaideaa ensimmäiseen isänpäivään.

1. Isänpäivälahjaksi lahjakortti tai vaikka kaksikin

Romantiikka tapaa jäädä vähemmälle, kun vanhemmat totuttelevat elämään vauvaperheenä. Siksi kannattaakin lahjoittaa tuoreelle isälle kahdenkeskistä aikaa. Varmista ensin lapsenvahti isänpäivälle (isovanhemmat ja kummit apuun!), jotta voitte rauhassa keskittyä toisiinne h-hetkellä. Tuntikin riittää, joten yhteisen aikanne voi hyvin sovittaa vauvan ruokailurytmiin. Yllätä kumppanisi aamulla lahjakortilla, josta päivän suunnitelmat selviävät.

Vinkki: näin teet lahjakortin itse.

Jos taidot riittävät, voit tehdä oman lahjakortin Photoshopilla. Etsi kuvaksi vaikka kylpylänäkymä ja vaihda kuvan ihmisten tilalle sinun ja miehesi kasvot. Lataa kuva sitten Smartphoton nettisivulle ja kirjoita siihen, mitä lahjakortillasi saa. Onko se rentouttava hieronta day spassa tai vaikka kokonainen yliyön loma? Ensimmäinen yö erossa vauvasta tosin on aina yhtä jännittävä…

Jos haluat päästä hiukan helpommalla, teetä kuvakortti tekstillä, jossa kerrot, miten paljon miehestäsi välität ja miksi hän on ansainnut lahjakorttinsa. Onko hän tukenut sinua raskausaikana ja äitiyden ensi hetkinä? Vai onko hän vain yksinkertaisesti maailman paras isä lapsellenne?

Yhteisen ajan ottamisesta teille kahdelle kannattaa tehdä säännöllinen tapa. Aina ei ehkä voi lähteä kylpylähoitoihin, mutta vähempikin riittää. Yhteiseen aikaan voi panostaa niinkin, että aina vaipan vaihtaessanne laitatte vaikkapa euron kolikon säästölippaaseen, ja joka kuun lopussa teette rahoilla jotain kivaa yhdessä.

2. Rästityökupongit

Isätkään eivät aina muista tehdä kaikkea, mitä heidän pitäisi. Sitä saattaa muistuttaa asiasta monen monta kertaa, ja silti vessanpöntön kansi jää aina auki. Mutta ainahan voi antaa lahjaksi pienen ystävällismielisen muistutuksen, eikö vain? Teetä yksilöllinen muistivihko ja tee sen sivuista lahjakorttikuponkeja, joilla isukki voi teettää epämieluisat hommat muilla – eli sinulla:

 • Vaatteiden laittaminen pyykkikoriin
 • Auton pesu
 • Koiran ulkoiluttaminen
 • Laskujen maksu
 • Roskien vienti

Sitten vaan kuponkia kehiin aina kun laiskottaa! Lahjan saaja iloitsee joka kerran, kun välttyy tekemästä epämieluisan työn itse. Sinun vaivannäkösi tulee huomattua, kun kuponki muistuttaa samalla, että jonkun ne asialliset asiat kumminkin täytyy hoitaa. ?

3. Paita ylpeälle isälle

  isä

Haluatko, että ensimmäinen isänpäivä muistetaan pitkään? Anna lahjaksi T-paita tai pusero, jossa on vauvanne kuva ja joka lisäksi kertoo päivänsankarista muutamalla sanalla tai kuvalla. Näistä voi mieluusti ottaa mallia:

 • Vauvaparkki-paita (ks. kuva yllä). Vauvathan tykkäävät pötkötellä isäpapan mahan päällä.
  Klikkaa tästä kuva mustilla tai valkoisilla ääriviivoilla ja jatka sitten lataamalla se T-paitaan täällä.
 • T-paita isälle: Saisipa joskus nukkua. Body vauvalle: Herätän isän heti kun hän nukahtaa.
 • Ensimmäinen kuukausi isänä eletty!
 • I niin kuin isä.
 • Kielletty puheenaihe (vaikeiden kysymysten välttämiseksi).
 • ”Kyllä vain, hän on lapseni” (jostain syystä isiltä kysytään usein, onko sylissä oma lapsi).
 • Vauva on kuin ilmetty isänsä (sopii kaikkiin vauvalle lausuttuihin kohteliaisuuksiin).

Ensimmäisen isänpäivän lahjaruljanssi on yksin tuoreen äidin harteilla, vauvaa kun ei voi vielä valjastaa lahjatalkoisiin. Vauvanhoidon lomassa lahjan keksiminen ei välttämättä ole kaikkein helpoin juttu, mutta onneksi tässä blogissa on vinkki poikineen, eikä mieluisan lahjan loihtimisen tarvitse olla työlästä eikä aikaa vievää. Tee ensimmäisestä isänpäivästä entistäkin ikimuistoisempi!

Kaunis kuva omasta vauvasta on aina yhtä hyvä lahjaidea. Varsinkin mustavalkoinen kuvasuurennos tuo elämänne ihanimman asian upeasti esille.

Ihanaa ensimmäistä isänpäivää!

Psst: Lahjaideat sopivat tietenkin myös myöhempiin isänpäiviin ja muihin juhlapäiviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *