Järjestä unohtumattomat ylioppilasjuhlat – vinkkejä kutsukortteihin, koristeluun ja kattaukseen

Järjestä unohtumattomat ylioppilasjuhlat – vinkkejä kutsukortteihin, koristeluun ja kattaukseen

Ylioppilaaksi tuleminen on yksi tärkeimmistä, jos ei tärkein, hetkistä nuoren ihmisen elämässä. Tämä hetki merkitsee askel lapsuudesta aikuisuuteen, ja tästä seuraa usein opiskelut tai työelämä, sekä muutto pois vanhempien luota. Kahdentoista vuoden koulukäynti on tullut loppuun, ja tätä on tietysti syytä juhlia oikein kunnolla! Siksi annamme tässä postauksessa vinkkejä, jotka auttavat sinut järjestämään ikimuistoiset ylioppilasjuhlat.

Persoonalliset kutsukortit

Ensimmäinen askel juhlien suunnittelussa voi olla listata ketkä kutsua. Vieraiden määrä määrää pitkälti sekä juhlapaikkaa, että tarjoilut. Kun vieraslistaa on viimeistelty, ja päivä ja kellonaika ovat tiedossa, se hauskempi työ alkaa – eli kutsukorttien muotoilu. Smartphoton kautta saat kortit helposti itsesi näköisiksi, käyttämällä haluamasi kuvan ja valitsemalla oman mallin ja designin.  Muista lähettää kutsut vieraillesi hyvissä ajoin ennen juhlaa.

Kauniit koristeet

Kun kutsut ovat lähetetty voi alkaa suunnitella itse juhlaa. Juhlapaikka on useimmiten oma koti, jos ei vieraita on tulossa monta sataa. Jos sää sallii, on tietysti mukava järjestää kutsut puutarhassa tai puistossa, mutta varasuunnitelma on hyvä pitää mielessä jos sade sattuisi käymään vierailemassa. Koristele kotia ja/tai puutarhaa esimerkiksi viirillä, jossa on ylioppilaan kuva. Muista myös reilusti kukkia (vaikka vieraat varmasti tuovat oman osansa), ja ilmapalloja. Hauska idea on myös pitää vieraskirjaa, johon vieraat voivat kirjoittaa onnittelunsa.   

Juhlalliset ruokatarjoilut

Vierasmäärän perusteella voitte miettiä, haluatteko cateringia, vai laitatteko tarjottavat itse. Ja tarjoatteko ruokaa, vai vain kahvia ja pientä purtavaa? Onko kyseessä pöytätarjous tai seisova pöytä? Kummassakin tapauksessa persoonalliset ruokailuvälinekirjakuoret, lasinaluset, sekä lautasliinarenkaat luovat harkitun tunteen, eikä kukaan voi unohtaa mitä juhlitaan.

Tärkein tarjoilussa on nostaa malja ylioppilaalle, ja mikä parempi tapa tehdä sitä, kuin persoonallisilla samppanjalaseilla! Hauska idea on myös vaihtaa skumppapullojen etiketit omiin, ylioppilaan kuvalla.

Toivottavasti saatte näillä vinkeillä ikimuistoiset ylioppilasjuhlat, joista sekä päähenkilö itse, että hänen perheensä voi nauttia. Muista myös valokuvien ottaminen! Näin tuoreen ylioppilaan tärkeää päivää on ikuistettu, ja muistoja voi koota valokuvakirjaan, tai säilyttää muulla luovalla tavalla.     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *