Vietä tunnelmallista kesää pihalla ja parvekkeella

Vietä tunnelmallista kesää pihalla ja parvekkeella

Kesäauringon lämmittäessä elämä siirtyy sisätiloista pihalle ja parvekkeelle. Etenkin parvekkeiden sisustaminen kesähuoneeksi ja hyötypuutarhaksi on nyt trendikästä – eikä ihme, sillä näin saa helposti lisätilaa ja vehreyttä asuntoon myös kaupungin keskellä. Omalle pihallekin voi yksinkertaisilla ratkaisuilla sisustaa pienen oleiluhuoneen.

Kodikas lukunurkkaus ja päiväunipaikka rakentuvat helposti ja edullisesti kirpputorilöydöillä. Kirpputorilta edullisesti löytyneiden kalusteiden suhteen voi olla huolettoman luova, ja tuunailusta innostuva saa helposti tehtyä romusta aarteita. Istuintyynyt on helppo tehdä itse vaahtomuovista ja kankaista; tässä voi hyödyntää vaikkapa vanhoja pussilakanoita. Vanhoja sohvatyynyjä voi tuunata ompelemalla niihin uudet päälliset, ja päiväunirauhaa saa luotua sängyn eteen vedettävällä verholla. Pieni pöytä ja pari tuolia mahdollistavat kesäiset illanistujaiset tai rennon ruokailun parvekkeen viileydessä – ja miksei kesähuoneessa tai pihalla voisi nukkua kuumia kesäöitäkin.

Sympaattinen ruukkupuutarha parvekkeella tuo luonnon keskelle kaupunkia ja iloa puutarhaharrastajalle. Kasvit viihtyvät parvekkeella hyvin: ainakin yrtit, tomaatit ja chilit viihtyvät loistavasti suojaisassa ja lämpimässä ulkotilassa.

Smartphotolta saat apua kesähuoneen sisustamiseen. Ainutlaatuiset ja juuri sinun kesäolohuoneeseesi sopivat tuotteet voi itse suunnitella Smartphoton suunnitteluohjelmilla. Valokuvat luonnosta ja perheestä tuovat piristysruiskeeseen kesähuoneeseesi: ota valokuvia lempikirjasi sivuista, kotikatusi taloista tai ruukkupuutarhasi kasveista ja sisusta parveke teemasi mukaan.

Piristystä kukkaruukuilla

Smartphotolla voit teettää kukkaruukkuja. Miksi et koristaisi kukkaruukkua vaikkapa kyseisen kasvin kuvalla? Ruukun kylkeen voi sommitella myös sopivia tekstejä. Pienet ruukut piristävät ruukkupuutarhaa ja tekevät siitä näppärästi juuri sinun näköisesi. Kukkaruukut ovat myös kiva tuliainen mökille. Pääset suunnittelemaan uudet suosikkiruukkusi täältä.

Tyynyt, kynnysmatot ja lasinaluset tuovat harmoniaa

Hauskat tekstiilit tuovat väriä ja elämää kesähuoneeseen. Tyynyt tuoleilla ja penkeillä antavat huolitellun ilmeen ja teemoittavat sisustusta kivasti. Lukunurkkaukseen sopivat esimerkiksi kirjan sivuilla koristellut tyynyt. Kasvihuoneessa taas kasvien kuvat täydentävät kokonaisuutta.  Koko perheen oleiluun tarkoitettuun tilaan sopii jokaisen perheenjäsenen kuvalla somistettu tyyny tai suloinen kuvatyyny perheen lemmikistä.

Saat sisustuksesta harmonisen kokonaisuuden keskittymällä yhtenäiseen kuvamaailmaan: valitse mukaan kuvia, joissa on jokin yhteinen teema, esimerkiksi kasvit, kaupunki tai tietty värimaailma. Jos valitset kuviin ihmisiä, rajaa kuvat saman suuruisiksi, esimerkiksi kasvokuviksi. Näin saat yhteneväisyyttä, vaikka kuvissa olisikin eri valotus, väritys tai tausta. Smartphotolla on valikoimassaan monen muotoisia ja kokoisia tyynyjä, joilla saat varmasti kovemmastakin istuimesta pehmeän kutsuvan. Lue myös vinkkimme Smartphoton uusimmasta suosikkituotteesta, kaksipuoleisesta kuvatyynystä.

Kätevä kynnysmatto pitää sisätilat puhtaina ja toivottaa tervetulleeksi kesähuoneeseen. Tyynyjen kanssa teemoitettu kynnysmatto jatkaa tilan harmoniaa ja ei haittaa, vaikka kalusteet olisivatkin hieman eriparia.  Jos aiot istua iltaa kesähuoneessasi, lasinaluset ovat paikallaan. Ne ovatkin hauska yksityiskohta, joissa voi käyttää vähän huumoriakin.

Seinät koreiksi

Smartphotolla on myös ulkoilman kestäviä julisteita ja alumiinilaattoja sekä trendikkäitä viirejä, joihin voi painattaa säänkestävästi parvekkeelle tai puutarhaan sopivia tauluja.

Vinyylijulistetta voi hyödyntää näkö- tai aurinkosuojana tai jakamaan tilaa.  Julisteen iso koko tekee siitä myös loistavan sisustuselementin: mökkimaisema parvekkeen seinällä tuo luonnon lähelle. Urbaanimmalle parveke-eläjälle sopii koko seinän peittävä silhuetti kaupungista. Vain mielikuvitus on rajana – ainakin se on varmaa, ettei toista samanlaista parveketta tule vastaan.

Alumiinitaulut ja -julisteet ovat hauska sisustuselementti, ja niitä voi ripustaa seinälle useampia vaikkapa kokonaiseksi kuvagalleriakokonaisuudeksi.

Hauskoja kesähetkiä ulkoilmassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *