Piristä kotikonttoria etätöiden jälkeen – neljä tapaa uudistaa työhuonetta

Piristä kotikonttoria etätöiden jälkeen – neljä tapaa uudistaa työhuonetta

Kahden vuoden etätöiden jälkeen kotona työskentely saattaa maistua puulta, ja kun vihdoin
palataan työpaikkoihin, voi tuntua siltä, että kotityöpistettä ei halua nähdä enää koskaan. Mutta ei hätää, pienillä keinoilla saat työpaikkaa uudistettua niin, että siellä työskentely tuntuu taas vähän hauskemmalta ja inspiroivalta. Tässä postauksessa saat neljä vinkkiä, joiden avulla piristät kotityöpaikkaasi niin, että siinä halutaan viettää sekä muutama työpäivä että vapaa-aikaa!

Piristä seinät

Aloitetaan dramaattisimmalla muodonmuutoksella; vaihtamalla seinien väriä voit saada hieman tylsän, valkoisen huoneen tuntumaan inspiroivalta. Värit vaikuttavat meihin valtavasti, esimerkiksi erilaiset vihreät sävyt saavat meidät rentoutumaan, kun taas keltaiset tai oranssit voivat antaa lisää energiaa ja tehokkuutta. Tärkein on kuitenkin valita väri, josta itse pitää. Viimeistetele uudet seinäsi kauniilla kuvilla, joista teet Smartphoton avulla helposti julisteet, tai miksei canvas-taulut. Näin huone saa uuden ilmeen, joka ei lähde heti ensi pesussa pois!

Tuo elämää huoneeseen

Toinen valtavan tehokas tapa Saada huoneeseen eloa ja piristystä, on tuoda siihen runsaasti kasveja. Yksi hieman isompi kasvi lattialla, esimerkiksi palmu tai monstera, asettaa tunnelmaa. Sen lisäksi voit koristella työpöytää ja ikkunanlautaa pienemmillä kasveilla ja kukilla. Persoonallisemman ilmeen saat istuttamalla kasvit ruukkuihin, joissa on omat valitsemasi kuvat.

Koristele työpöytää persoonallisilla yksityiskohdilla

Rasittava tai tylsä tehtävä voi tuntua vähän mukavammalta, kun silmiä voi välillä lepää kauniilla kuvilla rakkaista perheenjäsenistä tai suloisesta lemmikistä. Kuvat painatat helposti esineisiin, joita muutenkin tarvitset toimistossa. Esimerkiksi hiirimatto, kynäteline, tai kahvikuppi on hyvä lähtökohta. Voit tietysti myös kehystää valitsemasi kuvat ja pitää niitä kirjoituspöydällä, tai tehdä niistä persoonallinen kalenteri, johon kaikki tärkeät kokoukset mahtuvat.

Kokeile uusi tuoksu

Kun olemme hyvin tunnetussa paikassa emme yleensä huomaa miltä huone tuoksuu. Jos haluat saada työhuoneesi tuntumaan uudelta voi siis olla hyvä idea kokeilla vaihtaa huoneen tuoksua. Raikas tuoksu voi sen lisäksi piristää mieltä. Kokeile vaikka tuoksukynttilöitä, tai tyylikkään lasillisen diffuuserin kaiverruksella ihanalla tuoksulla.
Toivottavasti saat näillä helpoilla keinoilla työhuoneen tuntumaan taas uudelta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *