Kevätsiivouksen aika – tee siitä hauska!

Kevätsiivouksen aika – tee siitä hauska!

Kevätsiivous

 

Ihanin aika vuodesta on silloin, kun huomaat talven väistyvän ja kevään saapuvan. Kukat alkavat kukkia, sulava maa tuoksuu aivan erityisellä tavalla ja aurinko lämmittää talven jälkeen kalpeaa ihoa. On ihana aika ja on syytä nauttia siitä täysillä!

Kevät on myös aika jolloin alat katsoa omaa kotia taas kriittisin silmin. Auringon armottomat säteet porautuvat sisään huoneiden jokaisiin nurkkiin ja paljastavat kaikki pienet pölypallerot, likaiset pinnat ja väsyneet kalusteet.

Uuden kevätenergian myötä tämä aika onkin paras aika ryhtyä toimeen ja tehdä muutosta. Kodin kevätsiivouksen aika on siis saapunut – ja sinulla on siivouksen yhteydessä myös mahdollisuus päivittää vanhentuneet tai rikkinäiset esineet kotona, sekä uudelleen organisoida asioita jotka ovat pitkään roikkuneet perässä.

Tässä postauksessa jaamme kevätsiivoukseen liittyviä vinkkejä kodin järjestämiseksi!

 

Kevätsiivouksen parhaat pesu- ja organisointivinkit

 

Kodin tekstiilit

  1. Kodin tekstiilit

Kaikki kodin tekstiilit kannattaa pestä ja/tai tuulettaa ainakin kerran vuodessa. Pese kaikki päällysteet ja muut irralliset tekstiilit pesukoneessa tai käsin, ja vie loput parvekkeelle tai pihalle tuulettumaan.

Tarkista myös jos kaikki tekstiilit ovat ehjiä. Tarpeen tullessa voit päivittää vanhat tekstiilit vaikka ihanilla kuvallisilla tekstiileillä

 

Kodin putsaaminen

  1. Kodin putsaaminen

Tiesitkö että kodin putsaamiseen et tarvitse ostaa erilaisia kalliita kemikaaleja? Voit itse tehdä oman pintojen yleispesuaineen kodilta löytyvillä tuotteilla. Sekoita yksi osa viinietikka, yksi osa vettä, kaksi ruokalusikallista leivinjauhetta ja vähän sitruunaa keskenään ja puhdista kodin pinnat tällä raikkaalla tuoksulla.

Teetä pesuaineelle oma siivouskulho ja siivoa tyylillä! 

 

Kodin imurointi

  1. Kodin imurointi

Entistä huolellisempi imurointi kannattaa tehdä aina silloin tällöin. Keväinen viikonloppu sopii siihen täydellisesti. Lisää vähän tuoksuvaa eteeristä öljyä siihen, mistä pölynimurista leviää lämmintä ilmaa ja saat samalla puhtaan ja hyväntuoksuisen kodin.

 

Pese kylpyhuone huolellisesti

  1. Pese kylpyhuone huolellisesti

Sama juttu kun imuroinnin kanssa pätee myös kylpyhuoneen siivoukseen. Pese kylpyhuone entistä huolellisemmin ja koristele lopuksi uusilla ja ihanilla koristeilla. Kylpyhuonesetti omalla painatuksella piristää jokaisen kylpyhuoneen. 

 

Päivitä taulut

  1. Päivitä koriste-esineet ja taulut

Kun koti on loistavan puhdas on hyvä aika miettiä kodin koristeet ja taulut. Mikä on niistä huokuva yleisviesti ja vastaako se sinun odotuksia kesästä?

 

Jos ei voit harkita uusien koristeiden ja taulujen tilaamista. Teetä omia piristäviä taulukokonaisuuksia tai tilaa vaikka uuden keväisen seinäkellon!

Ihanaa kevätsiivousta ja toivottavasti lopputulos on inspiroiva ja loistavan puhdas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *