Viljelyvinkkejä – 6 todella helppoa tapaa saada siemenet, kasvit ja puutarhasi järjestykseen!

Viljelyvinkkejä – 6 todella helppoa tapaa saada siemenet, kasvit ja puutarhasi järjestykseen!

Etsitkö viljelyvinkkejä? Kyllä, nyt haluan jo aloittaa tämän vuoden viljelyt. Olen huomannut, että samalla kun viljelykiinnostus kasvaa, kasvaa myös kysymykset. Miten säilytän siemenet parhaiten? Mitä oikein viljelin viime vuonna? Mikä toimi hyvin ja mikä huonosti? Tässä postauksessa saat helppoja vinkkejä kuinka pitää huolen siemenistä, kasveista ja puutarhasta, jotta voit keskittyä hauskanpitoon, nimittäin viljelyyn, satoon ja nauttimiseen!

Viljele - näin säilytät siemenet parhaiten

1. Viljelyvinkki – säilytä siemenet metallisessa rasiassa jonka kannessa on kuva ja teksti

Viljelyvinkki numero yksi on, että hankit hyvän säilytysratkaisun siemenille. Metallirasia (tai monta metallirasiaa) johon voit kerätä kaikki siemenet samaan paikkaan on helppo tapa saada ne järjestykseen. Kun puhutaan säilytyksestä, on tärkeää että voit nopeasti saada yleiskuvan mitä rasioissa ja laatikoissa oikein on. Yleiskuvan mitä sisäpuolelta löytyy saat nopeasti, käyttämällä esimerkiksi kuvaa ja tekstiä rasian kannessa. Metallirasia on kestävä ja pitää siemenet turvassa valolta ja kosteudelta.

Tämän metallisen säilytysrasian löydät monessa eri muodossa ja koossa.

Vinkki: Onko sinulla paljon siemeniä? Silloin voi olla hyvä idea luokitella siemenet eri rasioihin. Yksi esimerkki luokittelusta voisi olla sitä mukaan, milloin ovat valmiita laittaa maahan. Silloin pidät kaikki siemenet jotka vaativat esikasvatusta helposti saatavilla kun on viljelyn aika.

viljele ja säilytä siemenet parhaalla tavalla2. Luo helposti omat pussit siemenille (omalla designilla)

Säilyttääksesi eri siemenlajia voit ostaa pieniä paperipusseja ja kiinnittää tarran valokuvalla joka selvästi näyttää mikä siemen on kyseessä. Jos haluat olla todella selkeä, voit kiinnittää etiketin pussin takapuolelle johon voit kirjoittaa kaikki tiedot mitä tarvitset kun on aika laittaa siemenet multaan, ja kuinka iso väli jokaisen siemenen välillä pitää olla. Säilyttämällä siemenet ihanissa selkeissä pusseissa auttaa myös, jos haluat vaihtaa siemeniä ystävän kanssa.

Vinkki: Omat siemenet ovat mahtava lahja kun lähdet illalliskutsulle, ja ihanalla siemenpussilla se on jo valmiiksi kääritty!

 

 

3. Hanki viljelypäiväkirja ja pidät huolen ajasta!

Tämä on yksi viljelyvinkki joka on todella arvokas sinulle. Pidä huolta, että sinulla on viljelypäiväkirja. Yksi kirjoitusvihko joka on omistettu viljelylle riittää hyvin. Siihen voit kirjoittaa, mitä olet kylvänyt ja voit tehdä suunnitelman seuraavalle kaudelle. Voit myös lisätä helpompia luonnoksia ja piirustuksia puutarhastasi, jotta olet perillä minne sijoitat monivuotisia kasveja. On helppo unohtaa, mitkä asiat menivät hyvin, ja mitä toivoisit tekeväsi toisin. Voit myös lisätä lasten suosikit jokaiselta vuodelta.

4. Anna lasten olla mukana ja varaa heille oma osa puutarhasta

viljele ja säilytä siemenet parhaalla tavallaTunnetko, että aika ei oikein riitä lapsille ja puutarhaharrastukselle? Meidän paras viljelyvinkki on yhdistää nämä kaksi. Anna lasten valita siemenet ja heidän olla mukana viljelystä satoon. Tämä on myös yksi hyvä niksi saada lapset syömään enemmän vihanneksia. Jos sinulla ei ole antaa heille osaa puutarhasta, ehkäpä muutama pieni ruukku riittää? (toimivat myös, jos kasvatat vihanneksia parvekkeella)..

5. Kirjoita oma puutarhakirja

Viljelyvinkkejä - puutarhakirja

Jos olet todellakin kiinnostunut puutarhastasi ja olet luomassa unelmiesi puutarhan, silloin tiedät jo, että sen rakentaminen kestää kauan. On helppoa tuntea olonsa turhautuneeksi ja että mitään ei tapahdu. Mihin olet kuluttanut kaiken ajan? Tässä huomaat dokumentoinnin tärkeyden. Ota kuvia puutarhastasi! On mahtavaa seurata puutarhasi muutosta puutarhakirjan kautta. Kerää kaikki puutarhakuvat ja luo kaunis kuvakirja nimellä “Minun puutarhani”. Kirjaan voit myös lisätä jos olet kokeillut viljellä jotain, joka meni todella hyvin, tai jos epäonnistuit ja mikä meni pieleen.

Vinkki: Vuoden kylmimpänä aikana voit ottaa esille puutarhakirjasi ja viljelypäiväkirjan ja unelmoida ja suunnitella tulevaa kevättä. Se tuo piristystä pimeään talveen!

6. Viljelyvinkki – uskalla ja älä pelkää epäonnistumista!

viljelyvinkki - uskallaMoni haluaa alkaa viljelemään, mutta epäonnistumisen pelko on liian suuri. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen aloittaaksesi. Istuta muutama siemen ja katso mitä tapahtuu! Toinen asia on pelko siitä, että aika ei riitä. Vain sinä voit päättää, paljonko aikaa haluat laittaa viljelyyn. Ja kuka välittää rikkaruohoista tai jos nurmikostasi on tullut pelto? Sekin voi olla kaunista ja on hyväksi mehiläisille.

Joten uskalla kokeilla ja uskalla epäonnistua! Viljely pitää olla hauskaa ja ilman vaatimuksia! Joten lykkyä tykö tämän vuoden viljelyyn!

 

Onko sinulla muita helppoja viljelyvinkkejä? Jaa niitä kanssamme. Me haluamme tietää kaiken!

Haluatko luoda puutarhakirjan, viljelypäiväkirjan tai siementen säilytysratkaisut? Meidän kotisivulla smartphoto.fi löydät aina uusimmat tarjoukset!

Sofie on PR & Social Media Manager smartphotolla ja hän vastaa smartblogin sisällöstä. Valokuvaus, samoin kuin muiden inspiroiminen valokuvilla, ovat Sofien intohimoja. Onko sinulla hyviä ideoita tämän blogin aiheiksi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen instagram@smartphoto.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.