Tee-se-itse: adventtikalenteri

Tee-se-itse: adventtikalenteri

Joulu se tulla jolkottaa ja niin pienet kuin isotkin joulun odottajat alkavat laskea päiviä jouluaattoon. Adventtikalentereita on kaupoista saatavilla jokaiseen makuun, mutta itse suunniteltu adventtikalenteri on ainutlaatuinen ja persoonallinen.

Materialistisista joulukalentereista ollaan montaa mieltä. Kuvakalenteri on se ainoa ja alkuperäinen ja monet pikkulapsiperheet suosivat niitä edelleen, jotta suklaa- ja tavarakalentereiden hankintaa voisi siirtää mahdollisimman monta vuotta eteenpäin.

Smartphoton avulla voit luoda joulukalenterin, jota ei ole kenelläkään muulla. Smartphotolta valikoimasta löytyy kolme paperista joulukalenteridesignia, joista voit muokata mieleisesi omilla kuvillasi. Kalenterin idea on, että jokainen mennyt päivä peitetään tarralla. Näin on helppo pysyä kärryillä siitä, montako päivää jouluun on vielä matkaa. Tarrojen liimaaminenhan on aina hauskaa. Paperisen joulukalenterin valintaan pääsee täältä. Smartphotolta löytyy myös monta muuta ratkaisua persoonallisen joulukalenterin ideoimiseksi. Poimi tästä vinkit hyvän mielen joulukalentereihin.

Neljä helppoa joulukalenteri-ideaa:

  • Kalenteritervehdys. Lähetä joulutervehdys joulukalenterin muodossa. Personoi kalenteri kuvilla yhteisistä hetkistä kalenterin saajan kanssa tai häntä muuten ilahduttavilla kuvilla. Voit lähettää kalenterin Smartphoton palvelusta suoraan vastaanottajalle.

  • Taskukalenteri. Ompele käsin tai ompelukoneella paksulle, noin 50 cm x 60 cm kokoiselle kangaspalalle 24 taskua. Koristele taskut ja kirjoita niihin numerot. Kun kalenteri on itse tehty, voi yllätykset miettiä aina tarpeen mukaan. Välillä taskuista voi tulla suklaata, pähkinöitä tai kolikko, toisinaan taas jotain hieman suurempaa. Kännykkäkotelo, hiirimatto tai nimikoru ovat kivoja yllätyksiä. Täältä löydät lisää hauskoja kuvalahjoja.

  • Korttikalenteri, jossa jokaisesta kirjekuoresta paljastuu kuvakortti ja ehkä pieni yllätyskin. Tilaa 24 vanhanajan tyylistä, aaltoreunaista korttia kirjekuorineen. Kirjoita kuoren kanteen kalenterinumerot, kiinnitä kortit pyykkipojilla naruun ja pingota seinälle. Kirjoita jokaiseen korttiin jokin mietelause. Kirjekuoren sisään voi myös sujauttaa tarran, karkin tai kolikon. Klassisten kuvakorttien luomiseen pääsee täältä.

  • Touhukalenteri. Kaikista malttamattomimmille joulun odottajille sopii yllä oleva korttikalenteri, mutta jokainen päivä paljastaakin kuoresta jonkin pienen aktiviteetin. Joskus voi päästä leffaan kummin kanssa tai uimaan isän kanssa, jonain toisen päivänä on tehtävänä ottaa kunnon päikkärit tai katsoa leffa. Isommille lapsille voi kirjekuoreen taitella vaikka reseptin tai leffaliput.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *