Tervetuloa, Kreativa Karin! Ruotsalainen askarteluguru on Smartphoton uusi yhteistyökumppani

Tervetuloa, Kreativa Karin! Ruotsalainen askarteluguru on Smartphoton uusi yhteistyökumppani

Syksyn aikana  Smartphoton blogissa vierailee Karin Andersson, joka tunnetaan myös nimellä Kreativa Karin. Karin kertoo, miten valokuvatuotteiden avulla omista askarteluista saa helposti ja hauskasti entistäkin persoonallisempia.

Työkseen askarteluekspertti Karin vetää alan kursseja ja kirjoittaa ohjekirjoja lapsille. Hänellä on sormensa pelissä myös erilaisissa suunnittelu- ja tuotekehitysasioissa. Ruotsin televisiossakin Karin on nähty askartelemassa.

Syksyn mittaan Karinin ideoista saadaan nauttia täällä Smartblogissa sekä lisäksi Smartphoton uutiskirjeessä, Facebookissa ja Instagramissa. Pysy siis kuulolla 🙂

Kreativa Karin

Karin työskentelee Göteborgissa omassa ateljeessaan, tarkemmin sanottuna uskomattoman hienossa askartelutyöpajassa. Asetumme tilan keskelle suuren pöydän ääreen keskustelemaan tulevasta yhteistyöprojektista. Samalla haluan tutustua Kariniin paremmin. Työtila pursuaa värikkäitä askartelutarvikkeita, joiden lomassa lymyää valmiita tuotoksia. Näky saa luovuuden virtaamaan. Täältä ei haluaisi lähteä lainkaan!

Hei Karin!

– Hei!

Miten innostuit juuri askartelusta?

– Olen aina pitänyt siitä! Lapsuudenperheessäni luovuus kukoisti, ja olen piirtänyt ja maalannut pienestä asti. Kolmiulotteinen tekeminen kuitenkin kutkuttaa minua eniten. Neljä vuotta sitten innostuin Instagramista (@kreativakarin), ja siitä lähtien olen ollut liikkeellä tositarkoituksella. Askartelussa viehättää sen laaja-alaisuus: kokeiltavia tekniikoita ja materiaaleja riittää loputtomiin, ja itse tekemällä tavaroista saa juuri omannäköisiään.

Mistä tarvikkeista pidät eniten?

– Olen innokas ja jopa kärsimätön näkemään kätteni jäljen, joten käytän paljon spraymaalia, itseliimautuvaa sisustusmuovia ja paperia. Helppoa ja nopeaa!

Mikä viehättää silmääsi?

– Lastenmuoti, värikäs sisustus, animaatioelokuvat ja pelit, 1980-luku ja graafiset kuviot. Pidän kirkkaista väreistä, hauskoista ideoista ja leikkisistä yksityiskohdista.

Milloin sinusta tuli Kreativa Karin?

– Keksin Kreativa Karinin jonkin aikaa sen jälkeen, kun olin luonut Instagram-tilin. Halusin nimen, josta ilmenee heti, mistä on kyse. Vahvan konseptin, joka kertoo intohimostani. Nyt olen tehnyt freelance-töitä Kreativa Karinina kaksi ja puoli vuotta. Oli elämäni paras päätös irtisanoutua ja aloittaa oma bisnes.

Mistä saavutuksesta olet erityisen ylpeä?

– Olen saavuttanut hurjan monta tavoitettani. Olen julkaissut kirjoja, tehnyt tv-töitä ja suunnitellut tuotteita kauppaketjulle. Pursuan ideoita, joten uusista unelmista ja tavoitteista ei ole pulaa. Ylpein olen siitä, että olen onnistunut luomaan oman brändin ja saanut monia isoja yhteistyökumppaneita. Iloisin olen siitä, kun joku kertoo minun herättäneen halun itse tekemiseen. Se lämmittää sydäntä.

Miten vietät vapaapäivää?

– Askartelemalla. Ihan totta! Se on kivointa mitä tiedän. Tykkään tehdä pyöräretkiä perheen kanssa, käydä elokuvissa ja museoissa, tavata ystäviä ja käydä lounaalla ravintoloissa.

Mitä työvälineitä ilman et tulisi toimeen?

– Sakset ovat ehdottomasti tärkeimmät. Ei ole niin väliä, millaiset ne ovat, kunhan ovat Fiskarsin. Keräilen saksia ja ateljeessa on niitä varmaan viidetkymmenet. Kuumaliimapistooli on toinen elintärkeä työkalu.

Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa?

– Suunnitella lasten huonekaluja IKEAlle, tehdä lasten- ja naistenvaatekokoelman jollekin suurelle ketjulle ja ehkä kirjoittaa askarteluoppaan aikuisille. Graafista suunnittelua ja tuotesuunnittelua tulen jatkamaan, sillä nautin siitä suuresti.

Mitä odotat Smartphoto-yhteistyöltä eniten?

– Kuten sanottu, minusta on ihanaa tehdä asioista oman makuni mukaisia, ja smartphotolla on valtavasti itse muokattavia tuotteita joka tilanteeseen: kivoja juttuja vuoden eri juhliin, jouluun, töihin, sisustukseen, lahjaksi ja muistoksi… Ison ja vuosia alalla olleen yrityksen valikoima on valtava, ja olen ylpeä yhteistyöstämme. Yhdessä teemme ihmeitä!

Kreativa Karin och Lena

Tällainen on Kreativa Karin

Kreativa Karin on tunnettu ruotsalainen ammattiaskartelija ja tee-se-itse-stylisti. Hän tekee töitä monien suuryritysten ja lehtien kanssa, on kirjoittanut askarteluoppaita lapsille ja ollut mukana monissa kotimaansa televisio-ohjelmissa. Syksyn 2017 aikana hän antaa Smartblogissa vinkkejä siihen, miten valokuvilla saa uutta ilmettä sisustukseen ja omiin askarteluihin.

Instagram: @kreativakarin
Facebook: Kreativa Karin

Sofie on PR & Social Media Manager smartphotolla ja hän vastaa smartblogin sisällöstä. Valokuvaus, samoin kuin muiden inspiroiminen valokuvilla, ovat Sofien intohimoja. Onko sinulla hyviä ideoita tämän blogin aiheiksi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen instagram@smartphoto.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.