Kolme askarteluvinkkiä pääsiäiseen

Kolme askarteluvinkkiä pääsiäiseen

Samoin kuin jouluun, pääsiäiseen liittyy monta eri perinnettä ja odotusta. Moni lapsi varmaan odottaa pääsiäispupun saapumista, ja ehkä he haluavat lähteä virpomaan palmusunnuntaina.

Pääsiäiseen kuuluu kananmunia ja tietysti suklaata. Mutta toisin kuin joulu, pääsiäinen vietetään joka vuonna eri ajankohtaan. Tämä tarkoittaa, että joinakin vuosina pääsiäinen merkitsee hiihtolomaa, kun toisina vuosina taas pääsiäinen saattaa olla aurinkoinen ja lämmin kevätjuhla. Tänä vuonna pääsiäinen on myöhäinen, ja toivottavasti ihanan keväinen! 

Siksi haluamme tässä postauksessa antaa vinkkejä hauskoihin pääsiäispuuhiin, joita voitte tehdä ulkona lasten kanssa.

1. Kasvata rairuoho

Rairuohon kasvatus on pääsiäissuosikki, ja symbolisoi uudelleensyntymistä ja kevään saapumista. Ruoho kasvaa nopeasti, ja riittää jos kylvätte noin viikon ennen pääsiäistä. 

Rairuohon kylväminen on todella helppoa, tarvitsette vain siemeniä ja multaa. Sen lisäksi rairuohoa voi kasvattaa missä tahansa astiassa. Teetä vaikka kulhot, kukkaruukut, tai miksei mukit hauskoilla ja keväisillä kuvilla, ja anna lasten täyttää niitä mullalla ja siemenillä. Tee se ulkona ja nauti samalla kevätauringosta. Bonuksena säästytte myös sotkun siivoamisesta.

2. Piilota suklaamunat ja karkkipussit puutarhaan

Puut ja pensaat tarjoavat monta hyvää piilopaikkaa. Tee lapsille persoonalliset karkkipussit heidän omalla kuvallansa. Jokainen lapsi saa etsiä, kunnes oikea pussi löytyy.
Suklaamunille voitte liimata kuvatarrat. Voitte myös tehdä kartan helpottamaan etsimistä. Jos on kostea sää kannattaa laittaa pussit ja munat pieniin pakastinpusseihin ennen kuin piilotatte niitä.

3. Kananmunien maalaaminen

Mikä olisi pääsiäinen ilman värikkäitä kananmunia? Anna lasten maalata munat itse! Tämä on todella hauska aktiviteetti tehdä ulkona, kunhan sää suosii. Tarvitsette vain kananmunat, värit ja pensselit.

Värejä joita voi käyttää on esimerkiksi tuubissa löytyvät vesivärit tai akryylivärit. On tärkeä muistaa keittää munat ensin, ettei mene rikki kuin lapset alkavat maalata. Voitte myös tyhjentää kananmunat tekemällä pienet reiät niiden alaosaan, mutta silloin täytyy myös olla varovainen, ettei ne mene rikki maalatessa. 

Tee tyylikkäät esiliinat lapsille, ja heistä tulee aidot pääsiäistaiteilijat!

Toivottavasti nämä vinkit ovat hyödyksi, ja saatte hauskan pääsiäisen! Jos sinulla on muita hyviä pääsiäisvinkkejä voit jakaa niitä meidän kanssa kommenteissa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *