Sisusta julisteilla

Sisusta julisteilla

Julisteet ovat jälleen in. Tämän päivän trendin mukaan niitä kiinnitetään samalle seinälle useampia – tai miksei vaikka koko seinän täydeltä!

Erilaisten julisteiden yhtenäistäminen onnistuu helposti kehyksillä. Samanlaiset kehykset, vaikka eri kokoisetkin, tekevät julistekollaasista yhtenäisen sisustuselementin. Vaikutelmaa on myös helppo muuttaa vaihtamalla kehyksiä. Tyhjä portaikko tai pitkä eteinen saa luonnetta, kun seinille ripustaa perheenjäsenten kuvia ja yhteisiä muistoja. Smartphotolta voit tilata julisteelle samalla kehyksetkin.

Seinälle ripustettu yksittäinen jättijuliste korostaa huoneen muotoa, korkeutta tai värejä ja antaa samalla tilaan tilavuuden tunnetta. Onnistuneet otokset pääsevät myös oikeuksiinsa seinällä julisteen muodossa, kunhan osaa sommittelun taidon.

Sisustuksessa julisteita voi käyttää myös luovasti. Tässä viisi hauskaa ideaa julisteilla sisustamiseen!

1. Mikset tapetoisi portaikkoa, vessaa tai lapsen huonetta julistekollaasilla?

Julisteiden tapetoiminen seinään onnistuu samoin kuin tapetinkin kiinnittäminen, tosin se on huomattavasti helpompaa, sillä pitkien tapettivuotien asettelu on vaativaa. Julisteiden asettelu yksittäin on helpompaa – ja sitä paitsi todella hauskaa.

Julisteilla tapetoitaessa kannattaa ensin mallata julisteet paikoilleen esimerkiksi sinitarralla tai maalarinteipillä. Ota kuva valmiista seinästä ja irrota julisteet. Sivele sitten julisteet yksitellen valmiilla tapettiliisterillä ja asettele ne paikoilleen. Jos haluat julisteseinästäsi helposti puhdistettavan, kannattaa seinäpinta vielä liisterin kuivuttua lakata spraylakalla. Smartphoton Supreme -juliste sopii loistavasti tilaan, jossa haluat kaikkien julisteidesi olevan samankokoisia. Pääset tuotteeseen tästä.

2. Keittiön välitila

Keittiön välitilojen pinnoitusvaihtoehtona eivät ole vain kaakelit: läpinäkyvällä lasilla tai pleksillä voi hyvin päällystää välitilan seinäpinnan. Sen alle voi sommitella kollaaseina julisteita kauniista kaupunkikuvista tai vaikkapa hedelmistä ja vihanneksista. Ja mikä parasta, kuvia voi vaihtaa, jos vanhoihin kyllästyy. Välitilaan sopivat erinomaisesti myös panoraamakuvat. Panoraamajulisteisiin pääset tästä.

3. Julisteilla voi päällystää huonekaluja

Esimerkiksi olohuoneen pöytä, yöpöytä tai tuoli saa persoonallisen pinnan, kun sen päällystää julisteella. Voit joko teettää lasin pöydän mittojen mukaan ja asettaa julisteen sen alle, jolloin kuva on vaihdettavissa helposti, tai ”tapetoida” julisteen askartelulakalla.

Askartelukaupoista saa decoupage-lakkaa ja erilaisia pinnoitteita huonekalujen tuunaamiseen.  Askartelulakkaa sivellään julisteen taakse, minkä jälkeen kuva asetetaan puhtaalle pinnalle ja lakkaa levitetään vielä julisteen päälle. Decoupage-lakka pingottaa kuvat kuivuessaan ja muodostaa kovan pinnan huonekalun pintaan.

4. Tee omaa seinätaidetta

Metalli- ja puupinnoille tehty taide on nyt trendikästä. Julisteen voikin liimata decoupage-lakalla kokoaan isommalle lastulevylle, jolloin lastulevytausta muodostaa julisteelle samalla kehykset ja julisteesta tulee taulumaisempi. Erilaisia puulevyjä saa remonttikaupoista eri paksuisina.

5. Teemaseinä

Teetä pieniä julisteita teemojen mukaan; kuten matkailu, mökkeily, urheilu, puutarhan kukat, tai lasten kasvaminen isoksi. Somista eteinen lasten kuvilla eri ikäisinä, keittiö pihan kukilla ja kasveilla ja kylpyhuone matkakuvilla.  Kaikki Supreme Flex -julisteet tulostetaan kuvan alkuperäisen leveys-korkeussuhteen mukaisesti ilman, että alkuperäistä kuvaa rajataan lainkaan; valitsemasi koko on kuvan lyhyt reuna senttimetrissä. Supreme Flex -julistemallissa kuvasi pääsevät varmasti oikeuksiinsa – tilaamaan pääset tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *