Vinkkejä kutsukorttien tekemiseen

Vinkkejä kutsukorttien tekemiseen

Omalla kuvalla ja tekstillä varustettujen kutsu- tai kiitoskorttien tilaaminen netistä on superhelppoa. Vain muutama minuutti ja juhla-, hää-, kaste-, konfirmaatio- tai valmistujaiskutsut ovat valmiit! Useimpiin tilaisuuksiin löytyy valmiita korttipohjia, joista voit valita suosikkisi.

Jos taas haluat suunnitella kortin alusta loppuun itse, skrollaa suoraan blogitekstin loppuun. Sieltä löydät osion, jossa neuvotaan tekemään oma korttidesign. Kortit painetaan paksulle 300-grammaiselle paperille. Aloitetaan kuitenkin helpoimmasta eli valmiista malleista!

Tackkort nyfödd

Päätä juhlan teema

Kutsukorttia tehdessä aivan ensimmäiseksi on valittava teema. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa, että päätät kortin tyylin ja värimaailman. Helpointa on aloittaa kortin mallista. Voit valita klassisen Kuvakortin, jonka kumpikin puoli on painettu (alkaen 0,71 €/kortti), tai Taitekortin (alkaen 1,79 €/kortti).

Saat myös valita, haluatko pysty- vai vaakasuuntaisen vai ehkä neliönmallisen tai panoraamakortin. Omaleimaisimman kutsukortin saat valitsemalla Hauskan muotoisen kuvakortin (alkaen 0,86 €/kortti). Vaihtoehtoja on paljon.

Ota oppia videolta

Olemme tehneet avuksesi ohjevideon, josta näet kortintekoprosessin askel askeleelta. Voit esimerkiksi rajata korttimalleja suunnittelemasi juhlan (esimerkiksi lastenjuhlat, rippijuhlat, häät) tai vaikkapa värin, mallin tai hinnan perusteella.

Mihin tilaisuuteen oma kutsukortti sopii parhaiten?

Kutsukortti on aina iloinen yllätys, ja vielä hauskempi sellainen, kun kutsun lähettäjä on käyttänyt aikaa ja vaivaa tehdäkseen siitä omaperäisen. Facebook-kutsulla on puolensa, mutta jotkin tilaisuudet ansaitsevat hieman enemmän arvonantoa. Tässä vinkit elämän kohokohtien esiin nostamiseen.

1. Ristiäiset

Nimenantotilaisuus on elämän ensimmäinen juhla. Juhlista siis sitä lähettämällä kunnon kutsukortit – ja juhlien jälkeen kiitoskortit samalla teemalla. Esimerkiksi taitettu pystysuuntainen panoraamakortti (1,79 €/kortti) sopii tarkoitukseen hyvin.

Dop och namngivning

2. Lastenjuhlat

Lapsen syntymäpäiväkutsuihin löytyy monia sopivia korttimalleja, täyttipä piltti sitten yhden tai kymmenen vuotta.
Inbjudan barnkalas

Kannattaa testata esimerkiksi haitarimaisesti avautuvaa 6-sivuista kuvakorttia (alkaen 2,60 €/kortti)!

Inbjudningskort barnkalas

3. Konfirmaatio

Konfirmaatiokutsuun voisi harkita vaikka kokonaan kuvatonta korttidesignia. Yksinkertaista ja tyylikästä!

Inbjudningskort konfirmation

4. Tasavuodet ja muut erityiset syntymäpäivät

Kun täyttää pyöreitä vuosia tai saavuttaa muuten tärkeän iän, on paikallaan juhlia kunnolla. Juhliin sopivia tyylikkäitä korttimalleja löytyy paljon; kannattaa myös muistaa, että kaikkien korttien tekstit voi muokata haluamikseen. Sama koskee luonnollisesti kuvia.

Inbjudningskort - jubilar

5. Häät

Oletko menossa naimisiin? Täältä löydät kaikki Hääkortit.

Bröllopsinbjudan

UUTUUKSIA ja lisävinkkejä!

Pidätkö suunnittelusta ja sommittelusta ja osaat käyttää Photoshopia, Illustratoria tai InDesignia? Voit tehdä oman korttidesignin alusta loppuun ja painattaa sen Smartphotolla. Kaikki käy kätevästi netissä osoitteessa smartphoto.fi.

Näin teet oman korttidesignin:

Tallenna suunnitelmasi oikeassa muodossa (ja koossa), esimerkiksi jpg:nä. Valitsemasi kortin koko ja muoto ratkaisee tiedoston koon. Näet jokaisen korttimallin yhteydessä sen tarkat mitat senteissä.

Valitse siis haluamasi korttimalli ja sitten klikkaa Luo oma Korttisi -ikonia, jonka löydät mallivalinnan tehtyäsi ylälaidan valikosta (alla mallikuvassa keltaisella ympyröitynä).

Inbjudningskort egen design

Tässä osiossa voit valita korttiin haluamasi kuvan ja tekstin. Voit siis hyvin käyttää itse tekemäsi taustan päällä smartphoton valmiita teksti-, kuva- ja symbolielementtejä. Tai sitten voit tehdä designin kokonaan itse kuvankäsittely- tai taitto-ohjelmalla ja ladata sivulle täydellisen tiedoston, jossa kaikki haluamasi on valmiina paikoillaan. Vain omat taitosi ovat rajana!

Hauskoja juhlia!

Onko sinulla hyviä vinkkejä kutsukorttien tekemiseen? Kommentoi tai lähetä kuva omasta kutsukortistasi instagramiimme @smartphoto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *