Parhaat polttarit morsiamelle – näin onnistut!

Parhaat polttarit morsiamelle – näin onnistut!

Mitä polttarit tuovat ensimmäisenä mieleen? Pusujen myynti pupunkorvat päässä? Tällaiset nöyryytyshassuttelut alkavat jo olla jo mennyttä aikaa, ja tapahtumasta on tullut morsiamen oma hemmottelu- ja hauskanpitohetki yhdessä ystävien kanssa.

Näin järjestät tyylikkäät polttarit, joissa on yllätysohjelmaa, teemapaidat, sopivasti menneiden muistelua sekä omakohtaisia muistolahjoja.

Tässä parhaat vinkkimme! 

1. Tee realistinen aikataulu, jossa on aikaa myös hengähtää

Oletko saanut kunnian toimia kaasona? Onnittelut! Polttarijärjestelyt ovat siis sinun ja muiden kaasojen tai morsiusneitojen vastuulla. Kaikkea ei onneksi tarvitse tehdä itse – oikeastaan päinvastoin. Anna kaikkien osallistujien tehdä osansa, sillä yhdessä tekeminen ja tehtävien jakaminen hitsaa teitä yhteen ja tekee juhlista hauskemmat! Aina ei pysty tapaamaan ja tekemään suunnitelmia kasvokkain, mutta esimerkiksi Messenger-ryhmä sopii loistavasti ideoiden vaihtamiseen.

Pidä kuitenkin ohjakset omissa käsissäsi ja huolehdi siitä, että kaikki tarpeelliset valmistelut aloitetaan ajoissa. Päättäkää, vietättekö kokonaisen päivän yhdessä polttareiden merkeissä, vai olisiko iltajuhla tai tyylikäs brunssi enemmän polttariporukan ja morsiamen mieleen. Tämän lisäksi sopikaa mahdollisimman pian myös pääaktiviteeteista. Yksi tai kaksi aktiviteettia on yleensä tarpeeksi, ettei aikataulusta tule liian tiivis ja morsian ehtii myös hengähtää polttaripäivänään. Miettikää, mistä morsian pitää, on se sitten osterinsyöntiä, saunailta (ehkä jossain hienossa tilaussaunassa) tai yksityisjoogatunti. Tai jos budjetti sallii, kaapatkaa morsian yllätysmatkalle vaikkapa Tallinnaan tai muuhun mieluisaan kohteeseen.

2. Anna morsiamen arvailla, mitä seuraavaksi tehdään

Polttareissa yllätysmomentti on olennainen, joten älä paljasta morsiamelle päivän ohjelmaa etukäteen. Uteliaisuutta kannattaa kuitenkin herätellä ja jännitystä kasvattaa. Voit vaikkapa teettää  Valokuvajulisteen, jossa on kaikkien polttarivieraiden kuvat (tai yhteispotretti, jos onnistut saamaan kaikki koolle yhtä aikaa) ja vihjeitä polttareiden ohjelmasta. Kuljeta julistetta mukana polttaripäivänä ja anna morsiamen yrittää arvailla, mitä seuraavaksi tapahtuu.

*Vinkki: Tee ohjelmasi kohdassa Tee oma Juliste-kollaasi, niin voit sommitella siihen kätevästi tekstiä, kuvaa ja symboleja oman mielesi mukaan.

3. Luo ryhmähenkeä vaatteilla

Polttareita varten ei tarvitse pynttäytyä, mutta yhdenmukaiset asut luovat yhteenkuuluvuutta. Helpointa se on teettämällä kaikille teeman mukaiset T-paidat tai lämpimämmät Puserot.

Painatuksiin on loputtoman paljon ideoita, googlaa vaikka! Tässä muutama ajatus, joita voit kernaasti hyödyntää. Alla on jopa valmiita malleja, jotka voit kopioida itsellesi.

 1. Teetä osallistujille paidat, joissa lukee esimerkiksi ”Vaimoainesta” ja nuoli osoittamassa oikealle tai vasemmalle*. Paidat päällä saatte hauskoja ryhmäkuvia (kunhan katsotte, että nuolet osoittavat morsiamen suuntaan).
 1. *Lataa nuolet täältä:

2. Painata paitoja, joissa on vihjeitä polttareiden tapahtumista. Aina kun olette siirtymässä seuraavaan kohteeseen tai tekemiseen, se jolla on päällään siihen liittyvä paita, antaa lisää vinkkejä ja morsian yrittää arvata, mitä tuleman pitää.

3. Painata jokaiselle osallistujalle paita, jossa on lyhyt teksti (tai miksei kuvakin) jostakin yhteisestä muistosta morsiamen kanssa. Morsian voi sitten kertoa muistosta yksityiskohtaisemmin kaikille.

4. Hauskaa puuhaa polttareihin

Ota ryhmäkuva uudella otteella!

möhippa photo shoot

Yhteiskuva on polttareiden pakollinen osuus, mutta siitäkin voi tehdä ihan oman ohjelmanumeronsa. Palkatkaa ammattikuvaaja (tai taitava kaveri) ja varatkaa paikan päälle erilaisia asuja ja rekvisiittaa. Ehkä pukeudutte kuvaan polttareiden teeman mukaisesti? Kuvasta saa täydellisen lahjan häälahjan morsiamelle painattamalla siitä Canvas-taulun.

Teemaideoita:

 • Great Gatsby: 20-luvun jazz-tytöt
 • 80-luku: sporttinen ja neonvärinen
 • Glitter ja glamour

Etsikää morsiamelle uusi mies (huom – kuvaustarkoituksiin!)

Jos polttariohjelma vaatii siirtymistä paikasta toiseen, tehkää myös matkasta elämys. Hankkikaa käsiinne kuva, jossa tuleva morsian sulhasineen katsoo suoraan kameraan*, ja teettäkää siitä Valokuvajuliste. Leikatkaa sulhasen kasvojen kohdalle aukko ja pyytäkää mukavan näköisiä miehiä kurkkaamaan aukosta ja lainaamaan kasvonsa sulhaselle.

Huom: Olkaa tarkkana julisteen koon ja mittasuhteiden kanssa, että vaikutelmasta tulee mahdollisimman luonnollinen.

* Hääparin kuvan sijasta voi käyttää vaikka elokuvajulistetta, kuuluisaa maalausta tai omaa piirrosta. Lisää ideoita saat googlaamalla ”Face in the hole”.

Tietokilpailun aika!

Hauskaa polttaripuuhaa on tietovisa, jossa testataan, miten hyvin kaasot ja muut polttarivieraat tuntevat morsiamen. Keksikää kysymyksiä, joihin voi vastata hauskasti, esimerkiksi:

 • Mitkä ovat morsiamen mielestä kaasojen ärsyttävimmät tavat?
 • Jos morsian voittaisi lotossa, mitä hän tekisi?
 • Miten morsian ja sulhanen tapasivat?

Kirjoita kysymykset Kuvakortteihin*, joihin kaikki kirjoittavat vastauksensa. Korteista jää hauska muisto morsiamelle.

* Valitsemalla Luo oma Korttisi -osion voit asetella tekstiä, kuvaa ja merkkejä haluamallasi tavalla.

4. Tee morsiamesta päivän ehdoton tähti

Polttarit huipentuvat iltaan, jonka on siis syytä olla ikimuistoinen. Jos pidätte polttarit jonkun kotona tai muussa paikassa, jonka voi itse koristella, voitte nostaa morsiamen pääosaan aivan uudella tavalla.

 • Tehkää viirinauha origamisydämistä, jotka on koristeltu morsiamen Valokuvilla. Hyvä idea on myös käyttää kuvia morsiamen ja sulhasen tähänastiselta yhteiseltä taipaleelta. Ohjeet tekemiseen löydät täältä.
 • Mikä nostaisi tunnelmaa paremmin kuin oma samppanja? Pullon voi koristaa omalla Pulloetiketillä tai Pullon pakettikortilla.
 • Parastakin juhlajuomaa on aina varaa parantaa. Tee jääpaloja, joissa on kimalletta tai pieniä sydämiä (saatavilla askartelukaupoista), täytä läpinäkyvä cooleri tai muu astia niillä ja pidä kuohujuoma tyylikkäästi kylmänä*. (Huom! Näin koristellut jääpalat eivät sovi juoman sekaan.)

* Huom! Älä laita omatekoisella etiketillä koristeltua pulloa jäiden sekaan. Etiketti ei kestä kastumista.

 •  Ei juhlaa ilman herkkuja! Kokoa morsiamen lempimakeisia Karkkipusseihin. joissa on hänen oma kuvansa.
 • Leikkaa mansikoista ja vesimelonista sydämen muotoisia paloja pikkuleipämuotilla ja pujota ne cocktailtikkuihin. Laita suureen maljaan punaisia hedelmiä ja työnnä tikut niihin pystyyn.

5. Kaunis muisto morsiamelle

Asiaankuuluvat onnentoivotukset voi välittää näinkin: Puhaltakaa ilmapalloja ja kirjoittakaa toivotuksenne niihin tussilla. Kun pallot tyhjennetään, tekstistä tulee hienon näköinen! Pallojen kannattaa antaa kuivua muutaman tunnin ajan, ettei tussi leviä. Sitten ne voi kiinnittää Valokuvakorttiin, jossa on onnentoivottajan ja morsiamen kuva (jokaisesta polttarivieraasta täytyy siis teetättää oma kortti).

Polttarit kruunaa elinikäinen muisto ihanasta polttaripäivästä!

Polttarit ovat toki ikimuistoinen tapahtuma, mutta niistä on hyvä jäädä myös pysyvä muisto. Sen antamiseen polttarit on myös hyvä päättää.

Pyydä kaikkia polttareihin osallistuvia toimittamaan sinulle etukäteen valokuva, jossa kukin heistä seisoo seinän edessä ja pitelee isoa paperia. Kiinnittäkää huomiota valokuvien taustaan. Se voi olla tiili- tai betoniseinä tai jokin kauniin värinen tausta. Hyvä vaihtoehto on myös pyytää yhtä henkilöä ottamaan kaikki kuvat. Silloin niihin on helpointa saada yhdenmukainen tyyli.

Jokainen voi kirjoittaa paksulla tussilla paperiin haluamansa tervehdyksen, mietelauseen, runon tai sisäpiirin vitsin. Toinen vaihtoehto on, että kukin kirjoittaa paperiin yhden sanan, joista yhdessä muodostuu onnentoivotus tai muu lause.

Kootkaa kuvat sitten yhteen hääparin kuvan ympärille ja painattakaa kollaasista kuvasuurennos (esimerkiksi Canvas-taulu, Valokuvajuliste, Puutaulu tai Akryylilasitaulu) ja antakaa se polttarien päätteeksi morsiamelle kauniiksi kiitokseksi ja ikuiseksi muistoksi.

Ikimuistoisia polttarihetkiä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *