DIY ystävänpäivä – tee itse ystävänpäivälahja rakkaallesi!

DIY ystävänpäivä – tee itse ystävänpäivälahja rakkaallesi!

Pian on jälleen 14. helmikuuta ja ystävänpäivä – hyvä aika näyttää läheisille, kuinka paljon heistä välität. Kauniin ja henkilökohtaisen lahjan löytäminen ei kuitenkaan ole aina helppoa. Lahjan mieluisuus ei ole hinnasta kiinni: usein paras lahja on se, johon on suurten rahasummien sijasta käytetty ennen kaikkea aikaa ja ajatuksia.

Pistä viime vuotta paremmaksi ja ota onkeesi näistä helposti toteutettavista tee-se-itse-vinkeistä!

1. DIY – Sydämenmuotoinen rasia

Onnea pelissä, epäonnea rakkaudessa, sanotaan. Pitääkö se paikkansa? Kokeile itse ja anna lahjaksi omaperäinen pelikorttirasia.

Teetä ensin sydämenmuotoinen metallirasia. Kanteen voit painattaa kauniin kuvan tai aiheeseen sopivan sitaatin. Valittavana on monia erilaisia teemoja, joihin voit sommitella kuvasi. Täytä rasia vaikkapa silkkipaperilla ja persoonallisilla pelikorteilla, esimerkiksi tällä muistipelillä. Kuvina toimivat lapsuudenkuvat ja luonnollisesti myös uudemmat otokset.

Pelikortit sopivat lahjaksi rakastetulle, mutta yhtä hyvin muulle tärkeälle ihmiselle. Ne eivät ole hassumpi idea myöskään kiitoksena henkilölle, joka on tehnyt sinulle hiljattain palveluksen. Ne toimivat myös hauskana muistona yhteisestä peli-illasta.

Sydämenmuotoiset keksit, nam!

Mikä sopisikaan paremmin keksipurkkiin kuin keksit? Eivät kuitenkaan mitkä tahansa pikkuleivät, vaan juuri itse tehdyt.

Sitaise essu ylle (sellaisenkin saat tilattua Smartphotolta) ja leivo muotin avulla sydämenmuotoisia pikkuleipiä. Kuorruta keksit sitten värikkäästi kauniin sanoin.

* Ellet halua tai ehdi leipoa, myös esimerkiksi sydänkarkit käyvät loistavasti purkin täytteeksi.

2. DIY – Kukkaset kortin kera

Kukat ovat ystävänpäivän klassikkolahja, ja sopivat lahjaksi kaikille; kumppanille, sisarukselle, vanhemmille ja tietenkin parhaalle ystävälle. Kukkatervehdyksestä saat aivan omanlaisesi, kun liität siihen kuvakortin, jossa on kuva sinusta yhdessä kortin saajan kanssa. Kortissa voit kertoa, miksi sen saaja on sinulle tärkeä.

3. DIY – Kirjanmerkki + kortti

Kirjojen ystävälle kirjanmerkki on täydellinen ystävänpäivälahja. Kokonaisuuden saat, kun yhdistät kirjanmerkin korttiin. Kokoa korttiin kuvia sinusta ja sen saajasta erikseen – vaikkapa ajalta, jolloin ette vielä edes tunteneet toisianne. Kirjanmerkkiin voit puolestaan painattaa kuvia, joissa olette yhdessä.

Anna kirjanmerkki lahjansaajalle korttiin kiinnitettynä.

4. DIY – Korulipas täynnä muistoja

Onko sinulla tapana säästää kaikenlaista pientä muistona erilaisista tilaisuuksista ja tapahtumista? Lahjan alku on jo siis valmiina! Kokoa muistoesineet korulippaaseen, jonka kannessa on kaunis kuva – muistot saavat siinä arvoisensa säilytyspaikan.

Muistoja voivat olla esimerkiksi:

  • Ensimmäisen ravintolaillallisenne kuitti
  • Lippu tai ranneke konsertista, jossa kävitte treffeillä
  • Ihan arkipäiväinen viestilappu rakkaallesi
  • Ensimmäinen vaihtamanne tekstari paperille kirjoitettuna

5. DIY – Toisiaan täydentävät paidat

Haluatko julistaa maailmalle, että kuulutte yhteen? Siinä tapauksessa tämä ystävänpäivälahja on juuri sinulle ja kumppanillesi/parhaalle ystävällesi: teetä teille yhteensopivat t-paidat tai puserot. Netistä löydät paljon ideoita hyödynnettäväksi.

Voit myös tehdä paitaprojektista teitä yhdistävän asian. Pyydä ystävääsi suunnittelemaan vaate, jossa lukee lista hyvistä ominaisuuksistasi, tai lausahdus, jonka hän sanoi sinulle, kun tapasitte ensimmäisen kerran. Tee sinä samoin hänelle – älkääkä kurkkiko, mitä toinen on kirjoittanut! Voitte jopa tehdä erilliset tilaukset salaisuuden säilyttämiseksi.. Avatkaa paketit yhdessä ystävänpäivänä, niin näette, mitä olette kirjoittaneet toisistanne.

6. DIY – Viirinauha koristeeksi

Kutsutko rakkaasi ystävänpäivänä kylään? Viritä kotisi tunnelma teemaan sopivalla viirinauhalla!

Toteutukseen on kaksi helppoa tapaa:

  • Tilaa viirit haluamallasi valokuvalla ja kiinnitä niitä nauhaan origamisydänten oheen.
  • Tee viirinauha origamisydämistä. Leikkaa niiden koristeeksi valokuvia sydämen muotoon ja liimaa kiinni.

Videossa ohjeet sydämen taitteluun: https://youtu.be/nnV262Egucw

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Paljon lahjoja ja rakkautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *