Viimeisin villitys juhliin: Toivomuslaput (Osa 2)

Viimeisin villitys juhliin: Toivomuslaput (Osa 2)

Toivomuslaput-blogikirjoituksen ensimmäisessä osassa kerrottiin, millaisia toivotuksia vierailta kannattaa lapuilla pyytää ja millaisia kysymyksiä missäkin juhlassa esittää. Nyt toisessa osassa saat vinkkejä siihen, miten vieraiden täyttämiä lappuja voi käyttää esimerkiksi juhlapaikan elävöittämiseen.

3. Koristele korteilla

Vieraat ovat kirjanneet toivotuksensa lapuille, ja se siitä? Ei suinkaan! Käyttötarkoituksia on lukemattomasti. Kauniita lappusia ei kannata piilottaa, vaan käyttää niitä luovasti juhlapaikan koristelussa.

Ripusta laput narulle

Korista juhlahuone narulla, johon vieraat saavat ripustaa täyttämänsä Toivomuslaput. Varaa tarkoitusta varten puisia pyykkipoikia.

Pyykkipoikien sijasta laput voi kiinnittää narulle vaikkapa värikkäillä washi-teipin palasilla.

Toivomukset telineeseen

Hyvällä tuurilla voit löytää jostain käytetyn korttitelineen, ja netistä tilaamalla saa tietenkin uusia. Telineessä Toivomuslaput pääsevät loistavasti esille, varsinkin jos asetat pöytälampun valaisemaan telinettä.

Vauvakutsut

Edellisessä Toivomuslaput-postauksessa neuvottiin pyytämään vauvalle toivotuksia tulevia syntymäpäiviä varten. Ideaa voi jatkaa vielä pitemmälle teettämällä 6-, 12- ja 18-vuotiaalle sopivat lahjat.

Esimerkiksi:

– 6-vuotiaalle: Eväsrasia retkikäyttöön
– 12-vuotiaalle: Kynäteline koululaiselle
– 18-vuotiaalle: Olkalaukku opiskelutavaroille

Toivomusseinämä hääjuhlaan

Hääjuhlissa kirjoitettuja toivotuksia ei ehkä halua paljastaa kaikelle kansalle. Silloin voi pyytää vieraita sujauttamaan täyttämänsä Toivomuslaput kirjekuoreen ja kiinnittämään kuoret niitä varten varatulle seinälle. Toivotuksia voi sitten lukea myöhemmin kaikessa rauhassa.

Toivomusseinämän voi tehdä myös pingottamalla puukehikkoon palan kanaverkkoa, jonka koloihin rullatut laput sujautetaan.

Toivepurkki

Toivepurkki on suosittu juhlapöydän koristus. Siihen vieraiden on helppo tiputtaa täyttämänsä laput. Purkista saa persoonallisen liimaamalla sen kylkeen Pyöreän tarran.

Toivomuspuu

Puutarhajuhlissa toimii toivomuspuu! Etenkin lapsista on hauskaa ripustaa Toivomuslappunsa puun oksille roikkumaan. Taikapuu saa toiveet varmasti toteutumaan.

Vielä taianomaisemman puusta saa, kun kietoo rungon ympärille koristevalot, joihin laput voi ripustaa.

4. Talleta toiveet tulevaisuuteen

Juhlan jälkeen Toivomuslappuja ei suinkaan heitetä roskiin. Niistä on iloa vielä pitkään.

Toivotusalbumi

Toivomuslaput ovat ihania muistoja, aivan kuten valokuvat. Ja valokuvien tapaan myös laput voi koota albumiin. Parhaimmillaan Toivomuslaput ja valokuvat ovat yhdessä, joten teetä Kuvakirja ja liimaa Toivomuslappuja sinne tänne kuvien lomaan. Voit myös teettää yksittäiskuvan jokaisesta juhlavieraasta ja liimata kuvan viereen vieraan kirjoittaman lapun.

Aikakapseli

Tee oma aikakapseli. Hautaa Toivomuslaput tiiviissä rasiassa tai purkissa puutarhaan. Kaiva laput ylös kymmenen vuoden kuluttua niin näet, mitkä toiveet ovat käyneet toteen.

Pullopostia

Seikkailumielisimmät voivat työntää Toivomuslaput pullonsuusta sisään (omia yhteystietoja unohtamatta) ja heittää pullon aaltojen vietäväksi. Hyvällä onnella pulloposti kulkeutuu kauas pois ja saat yhteydenoton löytäjältä.

Korurasia

Ehkä sinua ei innosta ajatus, että joudut odottamaan vuosikausia päästäksesi lukemaan Toivomuslappusi jälleen? Kerää laput juhlakuvalla koristettuun Korurasiaan, niin voit lukea saamasi toivotukset niin usein kuin haluat.

Toteutuvatkohan lapuille kirjatut toiveet varmasti? Kuka tietää…

Päivisin Karen on bloggari smartphotolla, mutta iltaisin hänet löytää tanssilattialta tanssimasta salsan tahtiin tai nauttimasta lemmikkieläintensä seurasta. Hän pitää myös matkustamisesta Euroopan ulkopuolella aina mahdollisuuksien mukaan. Voit kääntyä Karenin puoleen, kun tarvitset ohjeita tai uusia ideoita käyttää smartphoto-tuotteita. Mitä erikoisempaa, sitä hauskempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.