Kasvata helposti kotona – muutama hyvänmakuinen vinkki kotikasvattamiseen

Kasvata helposti kotona – muutama hyvänmakuinen vinkki kotikasvattamiseen

Kevät on täällä, ja kesä saapuu hurjaa vauhtia, mitä ikinä astemittari sanookaan. Yksi asia, joka lisää aina kevättunnelmaa on kasvattaminen. Kevät on uuden elämän alkamista, ja sitä kannattaa juhlia. Kasvattamista voi tehdä yhtä hyvin ulkona että sisälläkin, niin ei hätää jos ei ulkopihaa löydy. Tässä postauksessa keskitymme sisäkasvattamiseen, ja listaamme muutama kätevä ja syötävä kasvi, jonka voit kasvattaa kotona keittiön ikkunalaudalla. Niin kääri hihat ja haudata kädet syvään multapussiin, nyt kasvatetaan!

Idätä herneet, pavut ja linssit

Idättäminen on helppo tapa antaa kuivatetuille pavuille, linsseille ja herneille uutta elämää (kirjaimellisesti). Se ei vaadi edes multaa tai kasvattamista! Jos idättäminen ei ole ennestään tuttua puuhaa, voit käyttää ensikokeiluun vihreät linssit, sillä niillä onnistuminen on helppoa. Pese linssit ja anna niiden istua runsaassa vedessä 4-5 tuntia, jonka jälkeen kaadat veden pois ja laitat linssit lasipurkkiin. Laita purkin aukkoon verkko, niin huuhteleminen on jatkossa helpompaa. Pidä purkki sopivan pimeässä (vaikka keittiönkaapissa), ja huutele linssit pari kertaa päivässä, kunnes ne ovat täysin idätetyt.

Kasvata trooppinen hedelmäpuu

Huonekasvit ei tarvitse aina ostaa, voit kasvattaa ne itse! Hedelmäpuut ovat kauniita ja niistä saa todella hyvät huonekasvit, jo ennen kuin ne ovat täysikasvuiset. Avokado on tietysti tunnettu ja suosittu kasvi kotikasvattelijoille, mutta myös sitrushedelmät ja chilit sopivat hyvin tällaiseen projektiin. Voit myös kokeilla trooppisia hedelmiä, vaikka passiohedelmää, karambolaa tai papaijaa. Jos onni potkii voit jopa saada hedelmää!

Uudelleenkäytä kaupassa ostetut vihannekset

Tiesitkö että monet vihannekset voi käyttää uudelleen? Tarvitset vain vähän kärsivällisyyttä! Voit esimerkiksi uudelleenkasvattaa erilaiset salaatit, kuten romaine-salaatti. Leikkaa vain pätkä salaatin pohjasta ja pistä se vesilasiin, niin kohta kasvaa uuttaa salaattia! Tämä toimii myös esimerkiksi sellerillä, pak choilla ja juureksilla.

Toinen hyvä ruokatemppu on istuttaa kaupassa ostetut ruukkuyrtit uusiin ruukkuihin ja lisätä runsaasti multaa, niin ne voi elää ja kasvaa uusia oksia kauan. Smartphotolta löydät persoonallisia ruukkuja kaikkiin kasvatusprojekteihin! Nyt on saatavilla sekä keskikokoisia, että vähän pienempiä ruukkuja kasvien kaikkiin elämänvaiheisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *