Pikkutavarat järjestykseen

Pikkutavarat järjestykseen

Arki on alkanut ja avaimet, piuhat, hiuslenksut ja muut pikkutavarat pyörivät eteisen hyllytasoilla tai työpöydillä. Kuulostaako tutulta?

Me kaikki haaveilemme siitä, että pikkutavarat olisivat järjestyksessä. Tämä haave on helpompi toteuttaa, kun tavaroille on omat, selkeästi merkityt paikat. Järjestyksen aikaansaamista helpottaa myös se, kun tekstien avuksi otetaan kuvia. On tilanteita, jolloin teksti osuu silmään ensimmäisenä, ja toisinaan, ehkä juuri niissä hektisissä hetkissä, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Laatikko, jossa avaimen paikka on sekä ilmaistu kuvin että kirjaimin, on todennäköisemmin täynnä avaimia kuin esimerkiksi laturinpiuhoja.

blog_09-16_1

Jokaisen perheenjäsenen pikkutavarat löytyvät helpommin, kun ne ovat selvästi merkityissä rasioissa.

Siivousguru Marie Kondo, Konmari -kirjan kirjoittaja, opastaa: Kerää kaikki saman lajin tavarat yhteen, karsi niistä turhat ja päätä kullekin tavaralajille oma, yksi paikka. Sen sijaan, että järjestelet samoja asioita eri puolille asuntoa, on tärkeää hahmottaa, kuinka paljon tiettyä tavaralajia omistat.

Parhaimmillaan jokaiselle esineelle tarvitsee löytää paikka vain kerran. Sen jälkeen siivoaminen on helppoa ja nopeaa.

Kun olet löytänyt sopivan säilytyslaatikoston, -laatikot tai -purkit, ne on aika merkitä selkeästi. smartphoton etiketit purkeille -suunnitteluohjelmalla saat näppärästi suunniteltua tyyliisi sopivat etiketit. Voit liimata etiketin myös lasiastioihin. Silloin ruoka-aineet eivät mene vahingossa sekaisin ja pienemmätkin pennepastan ystävät löytävät oikean astian oman kuvansa perusteella.

blog_09-16_3

Säilyttämisestä voi tehdä taidetta. Kaunis etiketti kruunaa kauniin astian.

Näin etiketit tehdään

1. Ota kuva esineestä, esimerkiksi avaimesta, kännykällä tai kameralla
2. Mieti tausta tarkkaan, sillä siitä tulee etikettisi taustaväri. Jätä tarpeeksi tilaa esineen ympärille. Kuvaa voi rajata ja muokata ohjelmassa.
3. Lataa kuva tietokoneellesi.
4. Avaa smartphoton suunnitteluohjelma.
5. Valitse ensin pyöreä tai suorakulmainen etiketti.
6. Valitse sitten etiketin tyyli monesta vaihtoehdosta.
7. Lataa etiketin kuva koneeltasi.
8. Kirjoita teksti.
9. Etiketit toimitetaan kahdeksan kappaleen sarjana, joista jokaisen voi suunnitella erilaiseksi.
10. Tilaa. Etiketit ovat postilaatikossasi noin kymmenessä päivässä.

blog_09-16_5

Etikettien lisäksi voit tehdä myös kuvallisia laatikoita.

Vinkki

smartphoton valikoimassa on näppäriä metallisia keksirasioita, jotka käyvät yhtä hyvin myös pikkutavaroiden säilytyslaatikoiksi. Entä jos laatikon kannessa oleva kuva antaisi vihjeen sen sisällöstä, kuten perheen kuopuksen elämän alkutaipaleesta hiuskiehkurasta ensimmäiseen teatterilippuun, tai perheen uimaripojan matkalla keräämistä muistoista? Tutustu tuotteisiin verkkosivuillamme!

Teksti: Prisca Leclerc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *