Tarjoa keväinen illallinen ulkona

Tarjoa keväinen illallinen ulkona

Nyt kun kevät on tulossa ja voidaan istua ulkona, on toivottavasti jälleen mahdollista kutsua sukulaisia tai ystäviä illalliselle. Ehkä isovanhemmat ovat saaneet rokotuksen, ja haluatte vuoden jälkeen juhlia jälleennäkemistä oikein kunnolla tarjoamalla heille kolmen ruokalajin aterian?
Tai ehkä haluatte vain perheen kesken juhlia kevään saapumista hyvällä ruoalla. Oli miten oli, illallista nostaa kaunis kattaus ja hauskat aktiviteetit, joten kannattaa panostaa persoonallisiin yksityiskohtiin! Annamme tässä postauksessa parhaat vinkit keväiselle perhe illalliselle.

Tarjoa alkudrinkit ulkona

Olipa illallinen ulkona tai sisällä, on aina mukava aloittaa drinkillä puutarhassa, pihalla tai parvekkeella. Tee raikkaat ja keväiset drinkit vaikka  kuplavedellä, sitruunalla ja mintunlehdillä, ja tarjoa juotavat ylellisistä viini- tai samppanjalaseista. Laseihin saa kaiverrettua
oman tekstin, mikä tekee alkudrinkistä vielä hauskemman. Lapsille voi tarjota mehua juomalasipurkeista. Alkudrinkkien kantamista helpottaa kätevä kuvatarjotin, jonka kuva tulee näkyviin, kunhan kaikki ovat saaneet juomansa.

Tee pöytäjärjestys ja menukortit

Vaikka illalliselle osallistuisi vain perhejäsenet, on jännittävää tehdä asiat vähän eri lailla kuin tavallisesti. Ehkä istutte aina samoilla paikoilla. Silloin voitte tehdä paikkakortit kaikille, ja kokeilla pöytäjärjestystä mitä ette ole ennen kokeilleet.


Myös tavallinen ateria tuntuu juhlalliselta, jos tekee sille menukortit! Yritä kirjoittaa mahdollisimman maalava kuvaus tarjottavasta ruoasta, ja ihan varmasti se tulee tuntumaan ravintolaelämykseltä. Jos istutte ulkona ja on hieman tuulista, voit kiinnittää kortit koristetarroilla, joko suoraan pöytään, tai pöytätabletteihin. Tarrat ja tabletit tuovat vielä lisäksi muutaman persoonallisen yksityiskohdan illallispöytään.

Päätä illallinen tyylikkäästi

Mikä mukavampaa, kuin saada etsiä omaa jälkiruokaa pusikoista? Tee jokaiselle karkkipussi omalla nimellä, ja piilota ne pihalle (tai sisälle). Sitten lapset (ja aikuiset!) voivat etsiä pussia, jossa on oma nimi. Voitte myös tehdä aarrekartat tai laput pienillä vinkeillä helpottamaan etsimistä.
Karkkipusseja omalla nimellä ja kuvalla on monta eri malleja, ja saat itse täyttää pussit haluamallasi karkeilla. Täytä niitä vaikka ylijäämällä pääsiäis suklaamunilla! Suklaa maistuu varmasti myös aikuisille, ja sen etsiminen on hauska aktiviteetti.


Toivotamme teille mukavaa ja keväistä illallista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.