Vietä perinteistä vappua simalla ja tippaleivällä!

Vietä perinteistä vappua simalla ja tippaleivällä!

Vappu on yksi vuoden iloisimmista juhlista, sillä juhlimme kevään saapumista ja luonnon uudelleensyntymistä. Istumme ulkona puistossa tai pihalla, ja nautimme hyvästä ruoasta ja juomasta, olisipa sää puolellamme tai ei. Perinteinen vappu vietetään tietysti simalla, tippaleivällä ja ilmapalloilla perheen tai hyvien ystävien kesken. Ehkä grillataan makkara tai kaksi, jos sää suosii.

Simaa teet helposti itse alla olevan reseptin mukaan. Koristele simapullot omilla etiketeillä tekemään siitä vieläkin persoonallisemman. Näin vapusta tulee takuuvarmasti onnistunut juhla. Niin ei muuta kuin ylioppilaslakki päähän ja sima käymään!

Noin 4,5 litraa simaa varten tarvitset: 

  • 4 l vettä
  • 2 sitruunaa
  • 250 g sokeria
  • 250 g fariinisokeria
  • 7 g tuorehiivaa
  • 3 limupulloa (1,5 l)

Pulloetiketit

Valmista sima näin:

1. Pese ja kuori sitruunat, ja laita sitruunankuoret isompaan kulhoon tai sankoon. Säästä kuoritut sitruunat, tarvitset niitä seuraavassa askeleessa. Kaada sokeri ja fariinisokeri sitruunakuorien sekaan.

2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada kuori-sokeriseokseen. Purista sitruunoiden mehut sekaan, ja lisää loput vedestä kylmänä. Näin saat haalean seoksen, johon voit lisätä hiivan. Sekoita hyvin, ja anna siman käydä kannen alla noin vuorokauden.

3. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

4. Sima valmistuu noin 1-2 viikossa, jos pidetään pullot viileässä paikassa. Huoneenlämmössä menee vähän nopeammin, ja voitte saada nauttia kotitekoista simaa jo kolmessa päivässä. Sima on valmista, kun rusinat pysyvät pinnalla.

Vinkki! Voit kokeilla tehdä simaa lisäämällä myös muita hedelmiä, kuten appelsiinia. Jos käytät appelsiinia voit lisätä sen samalla tavalla kuin sitruunat.    

5. Pistä lopuksi omat etiketit pulloihin, ja tarjoa perheelle ja ystäville kaiverretuista viini- tai samppanjalaseista! Sima on alkoholiton ja sopii tarjota myös lapsille.

Toivottavasti sima maistuu, ja saatte aivan ihanan vapun ja loppukevään!

Luo upeat tarvikkeet ja koristeet juhliin omista kuvistasi – Juhlatarvikkeet ja koristeet.

Seuraa meitä saadaksesi lisää vinkkejä, DIY-ohjeita ja inspiraatiota! 

YOUTUBE
Instagram
Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.